About this blog

2011. december 7., szerda

Allure interjú Ashley Greene-vel

Benne van a kasszasikerű Alkonyat filmekben. Volt botrányokban része. Randizott az egyik Jonas tesóval. Mi van Ashley Greene bulváréletével?
Írta: Brooke Hauser
2011. November
Fordította: A&B

Ashley Greene-nek van pár alapszabálya az interjúk során. Az első: soha nem kommentálja, hogy vajon Alkonyatos kollégái, Robert Pattinson és Kristen Stewart valójában együtt vannak-e. „Ha ők nem beszélnek róla, természetesen én sem fogok,” mondta. Második: nem fog az exéről Joe Jonas-ról mesélni, sem a szakításukról. És a harmadik: nem foglalkozik a róla szóló pletykákkal, mert ha így tenne azt mondja, „Nem maradna időm a napi feladataimra.” Tehát lehet, hogy azon töprengsz, vajon mi maradt? Az a jó, hogy hajlandó kitérni a szabályok alól.

Egy Los Angeles-i étteremben a beszélgetésünk felénél a harmadik szabály kirepül az ablakon, amikor kitérünk azon tárgykörre, amely Greene és a 41 éves színész, Gerard Butler feltételezett kapcsolatáról szól. „Rendkívül vonzó, de úgy vélem, hogy kicsit túl idős hozzám,” mondta a 24 éves Greene. Mikor az édesanyja hallott ezen pletykáról, „azt mondta, ’Vonszoljam haza a seggem!’”
Néhány perces csevely, és egy pezsgő megrendelése előtt Greene meggondolja magát. „Ne jelentesd meg nyomtatásban, hogy Gerard Butlert öregnek neveztem,” mondja bosszúsan. „Rosszul érzem emiatt magam.”
Az elmúlt néhány év Alkonyat miatti sajtó offenzíva ellenére Greene viszonylag újnak tűnik az interjúztatás terén – egy kicsit ideges. Csavargatja a haját és vihorászik, beszél majd hirtelen elnémul. Ráadásul egyszer-egyszer hangosan figyelmezteti önmagát. „Ne csiccsentcs be az interjú alatt,” mondogatja miközben a pincérlány távozik „de egy ital belefér.”
Könnyű megérteni, hogy a színésznő miért kontrollálja önmagát: minden pillanata tinédzserek és tinédzser lányok által van rögzítve. Ezen hónapok elhozzák a negyedik Alkonyat filmet, az Alkonyat: Hajnalhasadás első részét, mostanra pedig Greene számít néhány különös interakcióra a Twihardokkal. „A fiúk sok női alsóneműt kapnak. Főleg Taylor,” mondta Taylor Lautnerre utalva.
Pattinsonnak már könyörögtek nyakharapásért; egy kislány már bekopogott Greene ajtaján Alice Cullent, Edward Cullen húgát és Bella Swan legjobb barátnőjét keresve. Greene elismeri, hogy ennek az őrült rajongói bázisnak köszönheti karrierje beindulását: az elkövetkező hónapokban látható lesz egy felnőtté válásról szóló komédiában, a LOL-ban, és egy természetfeletti thrillerben, a The Apparation-ben.
Mégis azon aggódik, hogy vajon fontolóra veszik e bizonyos szerepekre amikor a pletykalapok címoldalára éppen egy csók közben vagy az edzőterem után fényképezik le. „Ez egy kétélű fegyver,” mondta a színésznő. „Elképesztő ismertnek lenni, és nagyszerű hogy vannak olyanok, akik tudni szeretnének rólam. De mindig arra gondolok, hogy ’Arról leszek ismert ahogy kijövök az edzőteremből, nem pedig arról hogy milyen filmem jön ki.’”
Úgyis ismert mint az a lány, aki elcsábította Jonas szívét röviddel azután, hogy szakított Demi Lovato-val, aki viszont később „érzelmi és pszichikai” problémái miatt kezelésre szorult. A múltban Greene kitért az elől, hogy beszéljen Lovato-ról, de ma este a következőt mondta, „Nagyon örülök, hogy jól megy neki.” Forgatja a szemét azon pletyka hallatán miszerint harcoltak Jonasért. „Soha nem volt egymással semmi problémánk,” mondta Greene. „De tudod, ez nem fog abbamaradni… Jen Anistont még mindig kérdezik Angelina Jolie-ról.” (Greene és Lovato rajongói számára ők ugyanolyan híresek, mint a másik páros.)
Az ok, amiért Greene nem mesél Jonas-ról egyszerű: „Csak nem szeretném, hogy ez elhomályosítson bármi mást, mert eddig mindig ez lett a vége.” Sóhajt. „Vannak olyan emberek, akik nagyszerűek abban, hogy a magánéletük privát maradjon, én ebben nem vagyok jó.”
Az utóbbi időben Greene megpróbálja jobban távol tartani magát a bulvártól, és van mégegy szabálya: „Kerüld el az éjszakai bárokat, trendi éttermeket és a nyilvános helyen való csókolózást,” mondta a sztár. Erőfeszítései ellenére március óta, amikor szakított Jonasszal, Greene-t kapcsolatba hozták lenyűgöző férfiak sorával, beleértve az Alkonyatos színésztársát Jackson Rathbone-t, a Kings of Leon basszerosát Jared Followillt és a Family Guy alkotóját, Seth MacFarlane-t is. „Seth és Én barátok vagyunk, aki azt sms-ezt nekem, hogy „Nem is tudtam, hogy nem csak randizunk, hanem azóta már hivatalosan is nem randizunk.’ Biztosíthatlak afelől, hogy nem randizunk.” mondta végül Greene.
Jobbára Greene ízlése a férfiak terén olyan, mint amilyet vársz. Az egyik barátja azzal viccelődött, hogy szereti a „kékszemű és lelógó hajú szépfiúkat,” és nincsenek ellenére az erős karok sem. „Nem tudom elviselni azokat a srácokat, akik vékonyabbak nálam. A komplexusaimnak ez nem tesz jót,” mondta Greene. Mindez eléggé CW Network-ösen hangzik (csak képzeljük el a Pletykafészkek Chase Crawfordját, akivel a színésznőt csók közben lekapták 2009-ben), de Greene néhány fellángolása igencsak rövidéletű. „Fázisokon megyek keresztül. A nagy semmiből hirtelen elkezdek vonzódni egy őrült tetkós rockerhez. És nagyon szeretem ha valaki ambíciózus és eszes. Michael Sheen-nel is randiznék ha tehetném, de annyira aranyosak a barátnőjével [Rachel McAdams-szel],” mondja 42 éves walesi származású színészkollégájáról. „És talán ez az. Azt akarod, amit nem kaphatsz meg’ – Mint Neil Patrick Harris. És oh, Cooper Anderson.” Ki? Greene korrigálja magát: „Anderson Cooper,” mondta. „Nagyon bírnám.”
Hollywoodnak sok öreg lélekkel megáldott naivája van. Greene nem tűnik egynek közülük – ő csajos és őszinte. Minél inkább ellazultabb, annál többet fed fel arról a lányról, aki szokott lenni. Greene a floridai Jacksonville-ben nevelkedett, egy korábbi amerikai tengerészgyalogos és egy biztosítási ügynök második gyermekeként. Még csak 17 éves volt, amikor egyedül elköltözött Hollywoodba, miután előbb leérettségizett a gimiben. Elismeri, hogy az első pár hónap kicsit kemény volt, részben azért mert a bulizásra koncentrált inkább mint a munkára. „Hajnali 2-ig buliztam és elkezdtem hízni is,” mondta. „Nem nagyon, de egy ponton észrevettem, hogy nem kapok modellmunkákat. Sok kép készült, amint kijövök clubokból, az anyukám pedig olyan megjegyzést tett, hogy ’Tényleg azt szeretnéd, hogy erről ismerjenek?’” Akkor eldöntötte, hogy nem és változást eszközölt. „Ráébredtem, hogy nem szükséges innom és partykra járnom ahhoz, hogy társasági életet éljek,” mondta Greene.
Néhány évnyi kisebb televíziós szerepek (Nyughatatlan Jordan és Shark - Törvényszéki ragadozó) után lehetősége nyílt arra, hogy részt vegyen egy vámpírfilm meghallgatásán, ami annyira titkos volt, hogy még a forgatókönyvet sem kapta meg. A színésznő kezdetekben Bella szerepére pályázott, mielőtt visszahívták volna Alice szerepére, amely karakterre azon nyomban ráhangolódott, amint elolvasta a könyveket. „Mindenki azt kérdezi, 'Nem voltál féltékeny?' Nem, úgy vélem, hogy a szereplőválasztás nagyon megfelelő volt, főleg Rob és Kristen között,” mondta Greene. „Haver, én minden szempontból szerencsés vagyok, hisz nem csak benne vagyok az Alkonyatban, de a karakterem átkozottul szerethető is.”
Greene úgy beszélt az Alkonyat szereplőgárdájáról, mint egy második családról, és Pattinsonról mint egy furcsa bátyóról. „Rob. Ó, Rob. Nagyon megnyerő, de hisz láttad az interjúit. Ő olyan, ’Ah, nem tudom… Ó, Istenem,’” Greene ügyetlenkedik az utánzása közben. Annak ellenére, hogy egy kissé viccet űz belőle, elismeri Pattinsont („fenomenális színésznek” hívja) és a többi színésztársát, amiért segítettek neki megbirkózni a hirtelen jött hírnévvel. „Mindannyian lényegében ismeretlenek voltunk. Szóval együtt vészeltük át ezt az őrületes vihart.” mondta Greene. „Igazán jó dolog képesnek lenni megbízni emberekben, akik pontosan ugyanazon dolgokon estek át.” A vámpírokat szintén összetartja az a kölcsönös ellenszenv, amit a smink és a periférikus látásukat gátló sárga kontaktlencsék viselése váltott ki belőlük. Aztán ott voltak a szörnyű parókák, Greene leginkább egy villamosszékben kivégzett, bozontos Liza Minelli-re hasonlított. Miután diplomatikusan körbejártuk a témát, elismerte, „A hajam nagyon… nagyon nem volt jó és főleg rajtam nem.” Ezért Greene az első filmek viszonylag alacsony költségvetését hibáztatja, de „volt pár kukta a konyhában,” mondta. „Alice-nek szerettem volna olyan Winona Ryder rövidségű frizurát.” Az utolsó filmben Alice viszont pixie-cut frizurát kapott, amit Greene hatalmas előrelépésnek tekint. Majd ahogy a hév elmúlik, már visszavonná az Alice hajára tett megjegyzéseit. „Ha megjelenteted ezt a dolgot a parókákról… nos a negyedik és az ötödik rész még hátra van, és a lányok levágathatják a hajukat Alice-esre. Csak nem akarom, hogy hülyén érezzék magukat. Így is elég nehéz amikor úgy vannak, hogy ’Levágattuk a hajunkat olyanra mint a tiéd!’ Aztán találkoznak velem. Nem tudták, hogy csak paróka volt rajtam, nem szeretnék bárkit is megríkatni.”
Bizonyos fokig úgy tűnik Greene ráhangolódott tinédzser rajongói érzéseire, aki csakis olyasvalaki lehet, aki nemrégiben lépte át a felnőttkor küszöbét. Elég idős ahhoz, hogy a bölcsesség egy bizonyos meglétével tekintsen vissza a múltjára, de elég fiatal ahhoz, hogy elevenen emlékezzen minden egyes baklövésére. Semmi sem kínosabb, mint amikor meztelen fotók keringenek rólad az Interneten. Mostanra Greene már viccelődik a botrányon, azt mondva, „Sajnálom Apu!” Abban az időben habár a hír letaglózta. Épp csak megnyert egy Teen Choice Award-ot, és a Napfogyatkozás forgatásába kezdett, amikor azok a bizonyos fotók előkerültek. Greene azt mondja eleinte annyira szégyellte magát, hogy nem bírt beszélni a szüleivel. Végső soron kiderült, hogy a családja támogatja. „Az egyik családtagom azt mondta nekem, ’Ashley, mindenki csinál ilyet. Csak te híres vagy,’” mondta Greene. „Legalább a rajongók úgy tekinthetnek erre, hogy azt mondják, „Ha ez vele megtörténhetett, velem is megtörténhet.’ Képes voltam azt mondani, ’Talán gondolj bele, hogy mit csinálsz mert nem számít, hogy híres vagy-e avagy sem’ --- tudod, ’Megtettem; elszúrtam.’”
Lassan, de biztosan Greene megtanulja, hogy miként kezelje könnyedén a hírnevét. De az is bebizonyosodik, hogy miként viselkedik nem éppen hírességként. Az étkezésünk végén, az éttermi hostessz megkérdez minket, hogy lenne az ellen kifogásunk, hogy átüljünk, mert így a mi asztalunkhoz tudná ültetni a vezérigazgatót. A színésznő nyugodtan, édes mosollyal összehajtja a szalvétáját, és panasz nélkül megteszi.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More