About this blog

2011. július 22., péntek

2011 Comic Con - Breaking Dawn Part 1 Sajtótájékoztató - Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner és Bill Condon

A fordítás a Collider átirata alapján készült el, a sajtókonferencián készült videót szintén a Collider oldalán nézhetitek meg vagy a belinkelt videórészletekben.

2011. július 21., San Diego, Comic Con
1. VIDEÓ
K: Milyen volt Brazíliában forgatni?
Bill Condon: Nagyszerű volt, elképesztő. Ez az a hely, ahová Stephenie (Meyer) a nászutat megírta. Igazából ő is ott volt. Elmentünk felkutatni azt a helyet, amit leírt, és azt hiszem, hogy sikerült is megtalálnunk. Nagyon klassz volt. Mindennap elutaznánk oda dolgozni. Nagyon jó volt.
Kristen Stewart: Klassz volt igazi utcán forgatni, és látni az embereket. Ezt látni, főleg a film keretein belül igazán meglepő, jó értelemben.

K: Milyen érzés az, hogy az egész világon mindenhol szeretnek?
Robert Pattinson: Klassz. Olyan másmilyen. Nem igazán tudom, hogy ez igazából szeretet e. Brazíliában forgatni érdekes volt. Az egyik érdekes dolog a nemzetközi rajongói bázisban, hogy minden egyes országban más a reakció rád, és a filmre. Brazília utcáin a forgatáson – összehasonlítva az Államokkal, vagy Kanadával, ahol az emberek megpróbálnak fotót készíteni valamiről a forgatáson – az emberek szó szerint próbáltak megragadni minket. Tök buli volt. Ilyenek előfordulhatnak egy forgatáson, egy jelenetben.
Taylor Lautner: Én nem voltam ott. Pedig imádom Brazíliát, de nem voltam ott. De mikor visszajöttek a többiek a forgatásról, mutattak nekem egy képet. Először elmesélték nekem, hogy volt ott velük egy statiszta, aki pont úgy nézett ki, mint én. Aztán megmutatták a képet, és még én is azt hittem, hogy én vagyok rajta. Marha fura volt. Hátrébb kellett őt állítani a tömegben, nehogy a kamera véletlen pont őt mutassa.
Stewart: Úgy is viselkedett, mint Taylor. Úgy nézett ki, mint egy Eclipse poszter.
Condon: Teljesen újraírjuk a sztorit, Edward és Bella elmennek a nászútjukra, és erre ott van Jacob.
Lautner: Az nagyon poén lett volna, ha a kamera éppen veszi, ahogy Edward és Bella keresztül sétálnak a tömegen, erre ott áll Jacob, és őket bámulja.

K: Gondoljátok, hogy a Breaking Dawn filmek tényleg véglegesen lezárják a Twilight Sagát?
Pattinson: Nem, majd ezután jön a Reggeli. Volt az Alkonyat, a Napfogyatkozás, a Hajnalhasadás, és a Villásreggeli. Én nem tudom. Az egész Stephenie-n múlik.
Lautner: Csatlakozom.
Condon: Stephenie azt már elmondta, hogy ez az Edward/Bella sztori vége. De, főleg a második részben, annyi új szereplő mutatkozik be, nem tudom biztosan, de gyanítom, hogy valamikor újra elő szeretné venni ezeket a karaktereket.
Pattinson: Ez úgy hangzott, mintha valami titkos tudás birtokában lennél...
K: Az összes filmet számításba véve, melyik volt a legeslegtitkosabb jelenet, amit forgatnotok kellett?
Stewart: Egyértelműen az esküvő. Olyan FBI stílusú őrület. A stáb totál kényelmetlenül érezte magát, össze-vissza ment a morgolódás, hogy: ”Elvették a mobilomat!”
Lautner: Igen, megmondták: „Semmi mobil, semmi e-mail!”
Stewart: Az egész olyan volt, hogy: „Te nem érted, mit jelent ez nekünk! Köszi szépen! Ha ez a ruha felkerül az Internetre, én belehalok!” Nagyon nagy őrület volt.
Condon: Aztán egy helikopter jelenik meg pont akkor, mikor kimondanád az ’igen’-t.
Stewart: Egy Volturi-köpeny volt rajtam, mert ez volt az egyetlen, amivel el tudtuk takarni a ruhát. Elég vicces volt.

2. VIDEÓ
K: Melyik jelenetet éreztétek a leginkább kitárulkozónak a rajongók felé?
Pattinson: Nem kellett semmi olyasmit csinálnunk, ami túl intim lett volna, amikor sok ember vett körül. Vagy csak mi nem tudtuk, hogy sok ember van körülöttünk.
Stewart: Nem tudtuk, hogy éppen mikor lettünk titokban lefényképezve. Ez mindig nagyon furcsa élmény. Amikor meglátod, akkor meg csak: „Oh, ez az egész jelenet! Nagyszerű!”
Lautner: A film nagy része beltérben játszódott, úgyhogy az időnk legnagyobb részében Baton Rouge-ban forgattunk stúdióban, és két hónapot töltöttünk Vancouver-ben. A Breaking Dawn nagyon bensőséges történet. És úgy érzem, hogy a készítők remek munkát végeztek, megengedték nekünk, hogy kreatívak legyünk, és hogy igazán együtt dolgozzunk. Nem volt semmilyen figyelem elterelő dolog ennél a filmnél.
Stewart: Vigyáztak ránk.

K: Kristen, a Breaking Dawn egy nagyon érzelmes utazás Bella számára, az esküvő, a nászút és a terhesség. Milyen volt ezt hónapokig forgatni, és ez milyen hatással volt rád, a személyiségedre?
Stewart: Nem tudok húzni egy vonalat magam, és a közé, amit csinálok. Vicces, mert nem akarom, hogy úgy hangozzon, minden csak erről szól, de tényleg mindennel, amit csinálok úgy van, hogy nagyon nehezen tudom magam elvonatkoztatni. Már négy éve építgetem ezt magamban. 17 éves voltam, mikor elkezdtem ezen a sorozaton dolgozni. Ez a rész tényleg meg van töltve igazán katartikus, hatásos, sokat jelentő történésekkel az életből, és egyáltalán nem kitalált dolgok. Nagyon is a valóságban gyökereznek, olyan dolgokban, amiket én is elképzelek magamnak, és mindenki, aki olvassa a könyveket. A jeleneteket forgatva rá kellett jöjjek, hogy ezek a jelenetek természetes módon a felszínre törnek. Nem hagyhatom, hogy a könyvek minden reggel orrba vágjanak, mikor felkelek. Csak hagyni kell, hogy ezek a pillanatok maguktól megtörténjenek, és így is volt. Csak ott kellett lennem. Úgy érzem, hogy nagyon-nagyon megközelítik a könyvben leírtakat, és hűen visszaadják a történetet, ugyanakkor vannak kis részletek, amik meglepetések, amik engem is megleptek, főleg az olyan ikonikusabb jeleneteknél, mint az esküvő és a nászút.
Condon: Az volt számomra a legelképesztőbb, hogy nincs nagyobb rajongója a Twilight könyveknek, mint Kristen. Teljesen a magáévá tette, mint színésznő, ugyanakkor mindig úgy is átgondolta, hogy „Tudom, hogy mit éreztem akkor, mikor először olvastam ezt.” Folyamatosan hajt, hogy megragadja ezt az érzést. A saját vállára helyezte ezt a nyomást.
Stewart: Ez annyira tudatosnak hangzik, de tényleg így van.
K: Bill, nem érzed úgy, hogy minden filmeden végigfut a társadalmi elnyomás témája, és az, hogy az ember nem lehet önmaga?
Condon: Nagyon elbizakodott dolog lenne ilyet állítani, de úgy érzem, hogy valahogy vonzanak azok a karakterek, akik sóvárognak valami után, akik kívülállóak, és itt mindegyik szereplő ilyen. Jacob egész idő alatt sóvárog. Edward és Bella folyamatosan próbálja megtalálni az utat, hogy azt az életet élhesse, ami számára elrendeltetett.
K: Van kedvenc jelenetetek ebből az utolsó két filmből?
Condon: Nekem rengeteg van.
Lautner: Én mindig tudtam egy kedvenc jelenetet választani mindegyik filmből, de most cserben kell, hogy hagyjalak titeket. Nagyon sajnálom. Mindig tudtam választani egy jelenetet, minden egyes filmből, de ennél nem tudok! Nem tudom. Annyi minden történik ezekben a filmekben, az összes karakter a saját kis dolgával van elfoglalva. Lehetetlenség számomra kedvenc jelenetet választani ebből a filmből. Jacob is annyit változik, az elejétől a végéig, úgyhogy nagyon nehezemre esne választani. Nem tudom. Ez nagyon furcsa.
Stewart: Van egy jelenet Bella és Charlie között az esküvőn, amit nagyon szeretek. Aztán meg ott van egy Renee-vel is. Egyik jön a másik után, és ezek nagyon tetszettek.
Pattinson: A születés-jelenet nagyban különbözik minden mástól ebben a filmben. Egy olyan, fantasy-sorozatnál, aminek elég fiatal közönsége van, ezt nagyon érdekesnek találtam. Elég messzire elmegy. Eléggé durva. Eléggé ábrázolva van. Legalábbis mi így éreztük, mikor csináltuk.
Stewart: Nagyon is nyíltan van ábrázolva.
Pattinson: De másmilyen módon nem is lehetett volna megcsinálni. Ha olvastad a könyveket, akkor be kell látni, hogy ezt nem lehet más módon, kevésbé kifejezően megcsinálni. Klassz volt. Úgy éreztem, hogy nagyon bátor dolog volt.

K: Bill, mikor bejelentették, hogy te csinálod ezt a projektet, az egyik dolog, amit kiemeltél, hogy mindig is nagy rajongója voltál a Dark Shadows-nak (60-as, 70-es évekbeli filmsorozat). Mi vonzott téged ennyire ebben a világban, és milyen érzéseid vannak ezzel a műfajjal kapcsolatban úgy általában?
Condon: Nem is tudom. Mikor gyerek voltam, képes voltam hazarohanni csak azért, hogy láthassam a sorozatot. Voltak benne mindenféle teremtmények, de legfőképpen a vámpírokról és Barnabas Collins-ról szólt (a fő karakter). Azt gondolom, hogyha egy nagyon intenzíven katolikus háztartásban nősz fel, attól egy kicsit zakkant leszel. Bármilyen új vámpíros dolog ütötte fel a fejét, engem érdekelt, így volt ez a Twilightnál is. 

K: Kívántátok valaha is azt, hogy a Twilight bárcsak egy kis költségvetésű film lenne, ami a Sundance Filmfesztivált célozta volna meg inkább? Az életetek akkor nagyon más lenne. Hogyan tudjátok kikapcsolni azt a rengeteg figyelem-elterelő dolgot, ami ér, és csak a munkára koncentrálni?
Stewart: Ha ez csak egy kis film lenne, ami a Sundance-en fut, akkor nem tudtuk volna megcsinálni a filmeket rendesen. Talán az első párat, de ez a mostani egy igazán nagy film. Jó dolog, hogy elnézőek veled. Jó, hogy hat hónapig forgathatsz egy A-listás személlyel (Condon). Nem ülhetnénk itt, hogy sajtótájékoztatót tartsunk róla. Helyette valami hűvös, kicsi, havas, fennkölt helyen üldögélnénk a Sundance-en.

4.VIDEÓ
K: A Comic-Con teljes mértékben arról szól, hogy szabadjára engedjük a bennünk rejlő dinkaságot. Mik azok a bizarr, stréberes dolgok, amiket megtudtatok a másikról?
Stewart: Szerintem én mindig király vagyok.
Pattinson: Szerintem Kristen nem mondaná azt, hogy ez bizarr dolog, de ő csak a főzőcsatornákat nézi, szó szerint, főleg a forgatáson. Ez elég fura. Van egy tv-je a sminkes lakókocsiban, ami mindig megy. Ez az egyetlen ’dívás’ dolga, hogy a főzőcsatorna mindig megy, minden szobában.
Stewart: Igen, és ti mind élvezitek ennek az előnyeit.
Lautner: Ez igaz.
Stewart: Taylor tud táncolni, de sosem akarja beismerni, hogy tud.
Lautner: Nem, ez annyira nem igaz!
Stewart: Jobban tudja mozgatni a csípőjét, mint arról én valaha is álmodhatok. Őrület! Nagyon tud mozogni.
Pattinson: Ez nem bizarr, ez inkább klassz!
Stewart: Látnod kéne, hogy csinálja. És mindig a legőrültebb zenékre.
Lautner: Oké, igazad van. Elismerem. Majd megmutatom. A fodrász, és smink kocsiban. Ott történnek az ilyesmik.
K: Az esküvő-jelenet mellett melyik volt az a jelenet, aminek a forgatása leginkább nyugtalanított, tudva, hogy ezt igazán jól kell megcsinálni?
Lautner: Eléggé ideges voltam a bevésődés miatt. Volt egy X jelem a falon, be kellett sétálja a szobába, azzal a szándékkal, hogy megölöm a babát, aztán meg kellett álljak, megforduljak, aztán bevésődjek, bármit is jelent ez.
Pattinson: Ez marha jól hangzik. Ez Jacob jellegzetes megmozdulása.
Lautner: Nagy kihívás volt. Sok időt töltöttem beszélgetéssel Bill-el, és Stephenie-val, és kérdezgettem őket: „Oké, egyáltalán hogy kéne kinéznie ennek a bevésődés dolognak?” Nehéz volt, úgyhogy remélem, hogy rendesen át fog jönni a vásznon a dolog.
Condon: Gyönyörűen megcsinálta.
Pattinson: Elég kínos, de ami miatt én a legnyugtalanabb voltam, az a pólóm levétele volt.
Stewart: Legalább őszinte. Ez klassz.
Pattinson: A könyvek nagyon nagy része szól Edward testéről, és én próbáltam elkerülni, hogy le kelljen vennem a pólómat. A könyvben ez kb minden harmadik oldalon megtörténik. Én meg gondoltam magamban, hogy: „Nem hiszem, hogy viselhetek pólót a tengerben, vagy kezeslábast.” Úgy néznék ki, mint egy felfújható virsli a tengerben.
K: Mi volt a leggázabb jelenet, amit forgattatok?
Stewart: Én néha nem tudtam felvenni a gyerekeket. Ott volt ugye Mackenzie Foy, aki elképesztően klassz gyerek. Ő a legkirályabb kiskölyök, és sok mindenben okosabb is, mint én. Aztán voltak még másik kislányok is, akik Renesmee fiatalabb változatait játszották, és ők is nagyon klassz kisgyerekek voltak, de mivel nem voltak ott minden nap, ezért elég ügyetlen voltam, és nem tudtam őket kezelni. Én és Mackenzie nagyon jól tudtunk együtt dolgozni, de a többieket egyszerűen nem tudtam kezelni. Nevetségesen néztem ki. Sok esetben túlnőttek rajtam. Egyszer fel kellett volna raknom a nyakamba az egyiket, vagy ilyesmi. Az nem volt egy jó nap.
Condon: Volt egy kislány, akinek oda kellett volna rohannia Billy Burke-höz, de helyette folyamatosan nekiszaladt a falnak. Úgyhogy mondtam Kristennek: „ Neked kell odavinni hozzá.” Kristen meg: „ Persze, megcsinálom.” Aztán a kislány lepisilte Kristent.
Stewart: Én tartottam őt, ő meg lepisilt, és ez rendben van. Szegény annyira izgult.
Pattinson: Ha már a babáról beszélünk, volt egy motorizált műbébink egy kis időre. Kristen jelenetéhez kellett, amikor Bellát először mutatják be a babának.
Stewart: A könyvben ez volt az egyik kedvenc jelenetem. Aztán így, tudva, hogy nem egy igazi gyereket fogok látni, elég fura volt.
Pattinson: Az volt Chucky a Gyerekjátékból.
Stewart: Felemelték a kezét, hogy megérintse az arcomat, és az meg beleakadt a hajamba, és egy kicsit még meg is húzta, én meg: „Á, szedjétek le ezt a valamit rólam! Hozzatok nekem egy igazi babát! Ez nevetséges!” És volt neki haja, egy újszülött volt. Tudom, hogy ez benne van a könyvben, és el tudjuk képzelni, hogy milyen klassz lehetett volna.
Pattinson: Úgy nézett ki, mint azok a troll-figurák, amiket az ember a ceruza végére szokott rakni.
Condon: Az volt a leghátborzongatóbb dolog. Szóltam, hogy vége a jelenetnek, és a bébinek a szeme még mindig mozgott.
Pattinson: Az volt Chucky Renesmee.
K: Srácok, hogyan kezelitek azt, hogy középkorú asszonyok szerelmesek belétek? Nem borít ki titeket a dolog?
Pattinson: Egyáltalán nem borít ki a dolog. Szerintem ahhoz, hogy ettől kiborulj, akkor úgy általában a középkorú nőktől kéne, hogy kiborulj, én pedig nem vagyok. ’Kinek a pap, kinek a papné,’ gondolom.
Lautner: Nem panaszkodhatunk.

Fordította: Edit

7 megjegyzés:

Köszönjük a fordítást. Az a lepisilős történet nagyon jó :)

Sok,sok köszönet a fordításért!!! Már elolvastam ma pár helyen,de ez volt a legérthetőbb,legélvezhetőbb! Jól mulattam,néhány helyen,átjött,hogy milyen nagyszerű emberek is Ők valójában,bőven van ok,miért szeretni Őket! Hálás vagyok a nagyszerű munkáért!!!! Üdv. pepe

Köszi a cikket, hogy ezek milyen lököttek:) Jót röhögtem.:))))

Nagyon jó a fordítás köszönjük szépen...

köszi a fordítást! :D

Hát ez fantasztikus...nagyon dinkák....:D

Köszönjük a fordítást <3 örök hála :d

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More