About this blog

2011. június 23., csütörtök

OK! interjú Xavier Samuellel

Megkapott egy áhított szerepet a Twilight-ban, illetve a naplója tele van közelgő filmjeinek bemutatójával - az ausztrál Xavier Samuel azt mondta az OK!-nak, hogy jelenleg egy álomvilágban él.

Mikor az OK! megérkezett Sydney Waterloo nevezetű részére azért, hogy egy esős délutánt töltsön el Xavier Samuel-el nagyon barátságosnak és kézségének találta őt, ahogy a sikátorok és parkolóházak között navigálunk, hogy megtaláljuk a tökéletes helyet a fotózáshoz. Nagyon természetesen viselkedik a kamera előtt, ami egy 27 éves modelltől nem is lenne oly meglepő, viszont Ausztrália egyik legígéretesebb fiatal színészéről beszélnünk!
Az utóbbi pár hónap Xavier számára nagyon zsúfolt volt, hisz 10 hetet töltött Gold Coast-on, ahol a Bait című cápás thrillert forgatta más ausztrál színészekkel úgy, mint Lincoln Lewis-szal, Julian McMahon-nal és Dan Wyllie-val. „Fantasztikus volt, de egész idő alatt vizesek voltunk,” mondja. „Ehhez viszonylag elég gyorsan hozzászoktunk, de sajnáltam a kosztümös srácokat, mert nagyon fáradtságos művelet volt mindenkit összevizezni.”
Továbbá Sydney-ben forgatta A Few Best Men-t – egy esküvői vígjátékot „amelyben ami elromolhat, az végül el is romlik. A vőlegényt, David-et alakítom - egy brit pasit, aki találkozik ezzel az ausztrál lánnyal, Oz-ba (Ausztrália szlenges neve) repül az esküvőjére a legjobb barátai társaságában – de ez kicsit bonyolulttá válik, mint amilyennek előre eltervezte azt,” mondja Xavier a filmről, amiben Olivia Newton-John szintén fel fog tűnni.
„Ezt megelőzően Berlinben dolgoztam az Anonymous című filmen, ami Shakespeare műveiről szól, pontosabban arról, aki valójában írhatta őket. Szóval egy Erzsébetkori arisztokratából egy reményvesztett kölyökké válsz, aki egy vadászpuskával küzd a mechanikus cápák ellen, végül pedig egy elfuserált menyegző vőlegényeként végzed… az utóbbi idők egy igen érdekes mixe ez (számomra).”
A hátborzongató vörös szemeket leszámítva Xavier jóképű jellemvonásait leginkább a The Twilight Saga: Eclipse-ből ismerheted, amiben a szeszélyes kedvű vámpírt, Riley Biers-t alakította. Ezen átütő szerepben Xavier nevéhez fűződik a film egyik legemlékezetesebb jelenete: elszánt újszülött vámpírként kiemelkedik a vízből, hogy megölje Bella Swant.
De a fiatal sztár elismerte, hogy mielőtt az áhított szerepet megkapta volna, még csak nem is sejtetette azt a hisztériát, ami a filmet veszi körül. „Ez olyan valami, amire nem tudsz felkészülni,” mondja. „Nem voltam jártas a Twilight terén – tudtam, hogy nagy... és felforgatja az állóvizet.”
Ahogy a filmszerepek területén, úgy Xavier a hölgyek terén is sikert arat – de mint sok hollywoodi színész elsajátította azt a képességet, hogy elnémul, amikor a beszélgetés a szerelmi életére terelődik. Habár a színész vonakodik megerősíteni párkapcsolati státuszát, mikor arra a pletykára kérdezek rá, miszerint tényleg randzik-e az európai modellel, Shermine Shahrivar-ral - az alábbi választ adta: „Mindig furcsa a kapcsolataidról beszélni a nyilvánosság előtt… ez olyan, mikor a buszmegállóban ülsz egy idegennel, és neki nyílsz meg a szerelmi életedről. Tudom, hogy az emberek kíváncsiak, de azt hiszem, hogy jobb lenne ha ezt a kíváncsiságukat máshol elégítenék ki.” Hmm, de ez nem változtat azon a tényen, hogy mi még mindig kíváncsiak vagyunk erre a szemérmes, félénk színészre – szingli avagy sem? „Írd azt, hogy „Mellékesen kacsintott.’”, ajánlotta fel. „Meg kell tartani bizonyos titkokat, nem igaz?” Ritka szabadnapjainak egyikén az OK! Xavier-t arról az utazásáról kérdezte beszélt, ami a rivaldafénybe vezet…

Szóval mi van napirenden, mikor otthon vagy?
Talán elmegyek egy körútra az öcsémmel vagy valami ilyesmi. Mindig jó visszatérni Sydney-be valamint hazajönni Ausztráliába. Úgy vélem, hogy fontos segíteni az ipart (az országot), ami téged is támogat – legalábbis a megmaradt része. Ez a listámon elsőbbséget élvez.

Néha nem érzed úgy, hogy bőröndökből élsz?
Ez egy romantikus ideának tűnik – nomádként élni, körberepülni a világot, hotelszobákban valamint bőröndökből, táskákból élni, és ez tényleg csodálatos időszak. De végül eléred azt a pontot, amikor azt mondod, ’Szeretnék egy képet kiakasztani a falra, vagy egy néhány polcot.’

Hollywood azt az arcát mutatta, amit elképzeltél, mikor először megérkeztél oda?
Soha nem volt semmilyen elképzelésem arról, hogy milyen lesz. Mikor először utaztam az Államokba New York-ba mentem, az a város a szórakozásfaktoron túl is nagyon komplex és bonyolult. Majd LA-ben is voltam, a kontraszt bámulatos. A maguk módján ugyanolyan gyönyörű városok, de egy kicsivel keményebben kell dolgoznod LA-ben, míg New York nyitottabb ilyen szempontból.

Milyen volt az életed odaát?
Odaát az ausztrál színészek egy nagyszerű közösséget formálnak, kedd éjszakánként összejöttünk és felmentük a Hollywood-táblához – őrült rituálék ezek. Olyan, mint egy kultusz. Nagyszerű, hogy egy ilyen támogatói közösség alakult itt ki, továbbá azt tudni, hogy honfitársaid keményen dolgoznak és próbálnak érdekes projektekben részt venni.

Sokkal inkább tűnsz egy visszafogott srácnak, mint olyannak, aki a rivaldafényt hajhássza…
A figyelem nem az, amit sok ember – akiket persze ismerek – üldöz. Ez csak a foglalkozásunk mellékterméke. Belenyugszol és haladsz tovább.

Mikor aláírtál az Eclipse-re, számítottál ekkora figyelemre?
LA-ben voltam a New Moon premierjén, és bepillantást nyertem ebbe a jelenségbe. Semmi sem hasonlítható ehhez, amit valaha is láttam – kivéve talán a Beatlemániát. Ez egy őrületes hisztéria. Ugyanakkor nagyszerű látni, hogy az emberek így mutatják ki az örömüket, izgalmukat és érzéseiket az iránt, ami ennyire közel áll a szívükhöz. Totálisan szürreális volt ezt átélni.

Ez lehetett a legnagyobb film, amin valaha is dolgoztál…
Nos, nem is tudok elképzelni más filmet, ami ilyen válaszokat generál. Vicces abba belegondolni, hogy függetlenül attól, hogy milyen filmet, projektet fogsz a jövőben csinálni soha nem fogsz ilyenfajta válaszreakciókkal találkozni – egy igazán egyedülálló. Ez Stephenie Meyer-nek, Robert Pattinson-nak, Kristen Stewart-nak és a többi stábtagnak köszönhető. Nagyon örülök, hogy a részese lehetettem.

Sok időt töltöttél Robbal és Kristennel?
Igen, bár nem egy zárt valamire kell gondolni. Bár ott volt a félelem érzése – nos, nem is a félelemé, inkább hezitálásnak mondanám, bármilyen munkáról legyen is szó, mikor a többiek már jól ismerik egymást, megvan köztük a dinamika te pedig becsöppensz közéjük. De nem is üdvözölhettek volna szívélyesebben. Elmentünk vacsorázni, bajtársiasság alakult ki közöttünk.

Apropó híres sztárpárok, decemberben azt olvashattuk, hogy mennyire ’beleszerelmesedtél’ /’megszerelmesedtél’ ('loved-up') Shermine Shahrivar-ba. Most mi a helyzet?
Ezt a 'Xavier beleszerelmesedett' dolgot olvastam valahol. Nem tudom elképzelni… egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy bárki is ezt mondja! Soha nem hallottam, hogy bárki azt mondaná, ’Jesszus, ebben a pillanatban megszerelmesedtem.' Hallottad, hogy valaki ezt mondta? Ez egy furcsa kifejezés. Bizarr dolog volt ezt olvasni.

Szóval szingli vagy randizol valakivel?
Nem akarok róla beszélni. [Nevet.] Ez rendben van, nem igaz?

Rendben, vettük a lapot. Akkor hol látod magad egy év múlva?
Az egy év nincs túl messze, ugye? Házasként, 5 gyerekkel! Technikailag viszont lehetetlen lenne. Egyébként nem tudom, nincsenek nagy terveim vagy olyan projekt, amin dolgoznék, de remélem folytathatom azt amit imádok csinálni.

Miként összegeznéd az utóbbi pár évet egy mondatban?
Ez nehéz feladat. Nagyon izgalmas időszak, teljesnek mondható és nagyon szerencsésnek érzem magam… nagyon nehéz egy mondatba belesűríteni az elmúlt két évet, de… élvezem ezt az utazást.

Az interjút készítette: Nikita Lee
via

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More