About this blog

2011. január 29., szombat

Cosmopolitan – Ashley Greene – Gyilkos magabiztosság

Azt gondolhatnád, hogy Ashley Greene számára a hatalmas hírnév és egy forró, új románc kombinációja maga az őrület. De úgy mint Twilight-os karakterének, vámpír Alice-nek, úgy számára sem váratlan ez az egész.

Egy 40-es kopasz férfi hozzánk hajol, az ajtóra mutat, és suttogva azt kérdezi tőlünk, „Ez az a lány a Twilight-ból?” Persze, hogy ő az. Ashley Greene éppen most érkezett meg egy trendi New York-i étterembe az interjúnk miatt, farmert visel, fekete kerek nyakkivágásos szvetterrel és balerina cipővel. Filigrán – csak 165 centiméter magas és leheletvékony – barna hajú, felvillant egy mosolyt és azt mondja energikus módon, „Hé, Ashley vagyok!” szinte ugyanúgy, nos, pontosan úgy mint Alice.
Több mint két év telt el a Twilight óta, ami azonnal A-listás sztárrá tette, és ennek köszönhetően a 23 évesen nem mehet el sehová anélkül, hogy fel ne ismernék. Főleg úgy, hogy 5 filmje debütál hamarosan a mozikban – a Twilight Saga: Breaking Dawn első és második része, egy ijesztő film a The Apparition, a LOL: Laughing Out Loud Miley Cyrus-szal és egy különös vígjáték, a Butter – valamint a Mark kozmetikumok arca lett, így hírnévfaktora lassan de biztosan elér egy képtelen szintet.
Egy pillantás ragyogó arcára és ki mered jelenteni, hogy Ashley készen áll mindenre. Amíg Twilight-os színésztársai Kristen Stewart és Robert Pattinson elismerték, hogy félszegnek, esetlennek érzik magukat a rivaldafényben, addig Ashley a figyelmet totális könnyedséggel kezeli. Miután a pincértől megrendeli a spárgalevest és a csirkés clubszendvicset, elmeséli nekünk miért képes különösebb megerőltetés nélkül ezt átvészelni. „Mikor Los Angeles-be költöztem, valahogy tudtam, hogy ez fog velem történni,” hangzik el ez a mondat, ami ismét úgy hangzik mintha vámpír alteregója jósolta volna. „’Ez meg fog történni’ mentalitással kell rendelkezned, hogy tényleg valóra váljon.” Ez a hozzáállás adta meg azt a kezdőlökést, amely elindította karrierjét és amely révén egy bizonyos Jonas testvérrel kereszteződtek útjaik.

MUNKA
Ashley édesanyjának köszönheti, hogy egy alacsony önbecsülésű gyerekből egy magabiztos tinédzserré vált. „Egy félénk 14 éves voltam, szóval az anyukám beíratott egy modelliskolába Floridában, ahol felnőttem,” mondja miközben megkóstolja a levest, ami másodpercekkel ezelőtt érkezett meg. „Felületesen foglalkoztam már ezzel egy kicsit és mondogattam is, ha magasabb lennék nagyszerű modell lehetnék. De nem vagyok az, úgyhogy elhatároztam, hogy megpróbálkozom a színészkedéssel, és rögtön rájöttem hogy ezt akarom csinálni.”
Ahogy 2007-ben betöltötte a 17-et, Ashley elhatározta, hogy filmsztár lesz belőle. Miután befejezte a középiskolát, egyedül Los Angelesbe költözött. Meglepő módon szülei beleegyeztek, hogy a még-hivatalosan-nem felnőtt lányuk L.A.-be költözzön. „Már odaköltözésem előtt volt menedzserem,” magyarázta. „De az anyukám már 20 évesen megszült, szóval nagyon közeli a kapcsolatunk és jól kijövünk egymással. Így mindig is támogatta a döntéseimet.”
Egy apartmanba költözött két másik feltörekvő színésznővel, és már egy éven belül munkát is talált. Olyan sorozatokban - Punk’d, Crossing Jordan – vállat el kisebb szerepeket, amelyek révén ki tudta fizetni a lakás bérleti díjat és az esetleges vacsoraszámlákat, amikor együtt lógott egyre sikeresebb barátaival, úgy mint Jackson Rathbone-nal és Kellan Lutz-cal (akik végül Jasper Hale-t és Emmett Cullent alakítják a Twilight sorozatban) valamint Jessica Szohr-ral (aki jelenleg Vanessát alakítja a Gossip Girl-ben).
Majd 2007 októberében az ügynöke mesélt neki egy meghallgatásról, ami a Twilight című könyv filmadaptációja számára rendeztek. „Csak annyit tudtam a szerepről, hogy ’Alice Cullen, lány, 18 éves és vámpír.'” Ashley lerakta a szendvicsét amit pici, udvarias harapásokkal eszegetett, és szeme kitágult. „Megrémültem. Fogalmam sem volt, hogy kit keresnek!” Elrohant egy könyvesboltba és megvette a regényt. „Egy nap alatt kiolvastam és beleszerettem,” mondja. „Rögtön azután elhatároztam, hogy mindent megteszek azért, hogy megkapjam a szerepet.” A szereposztók úgy gondolták, hogy ő a tökéletes választás a tündérszerű Alice megformálójának, szóval leszerződtették. „Amint felhívtak, hogy enyém a szerep, elfogott ez az érzés,” mondja. „Tudtam, hogy ez fontos lesz. De azt nem vártam, hogy ez számomra tényleg ilyen jelentős lesz.”

ALKONYAT-LÁZ
Még mielőtt az első film bemutatásra került volna, Ashley-nek már voltak rajongói. A Twilight fanok rajongói holnapokat hoztak létre, felbukkantak a forgatáson és órákat vártak, hogy egy pillantást vessenek rá, amint elsétál. Jessica azt szereti Ashley-ben, hogy a hirtelen jött hírnév nem szállt a fejébe. „Los Angeles-ben találkoztam vele mielőtt híres lett, azonnal megkedveltük egymást,” emlékszik vissza Jessica Szohr. „Hollywood-ban sok emberrel találkozol, akik önmaguk megszállottai. De Ő nyitott volt és édes. És még mindig az. Nem feledkezett meg arról, ami fontos csak azért mert híres.”
Ennek nem is volt tudatában a Twilight premierjéig a fiatal sztárjelölt, hiszen csak akkor fogta fel ennek az őrületnek a nagyságát. „A rajongók a premier előtt napokig kint táboroztak, csakhogy egy pillantást vethessenek ránk,” idézi fel Ashley. „Csak arra tudtam gondolni, hogy ’Aha, még másik 4 film előttünk áll.’ Tudtam, hogy ezek után biztos állásom lesz egy ideig.”
Minden egyes alkalommal mikor a nyilvánosság elé lépett Ashley határozottan érezte azt a nyomást, ami a hirtelen hírnévvel járt, de ragaszkodik ahhoz hogy egy ilyen stábnak része lenni hihetetlen nagy segítség abban, hogy ezzel az egésszel megbirkózzon. „Mindannyiunk élete fenekestül felfordult, nagyon közel kerültünk egymáshoz, hiszen ugyanazt éltük meg. Vannak napok mikor nagyon intenzívvé válik ez az egész, ilyenkor sírni tudnék. De mikor a sztárok emiatt panaszkodnak?! 20 évig a világtól elvonultan élni? Mindenki tudja, hogy ez a fajta figyelem lehetőség.”

SZERELEM
Természetesen megbirkózni a paparazzikkal kétszer olyan nehéz mikor egy olyan sráccal randizol, akinek ugyanannyi rajongója van mint neked. Ashley-t az utóbbi pár hónapban lencsevégre kapták, amint meghitten andalog Joe Jonas-szal. Ashley viszont csukva tartja a száját, nem úgy mint Joe korábbi barátnői – többek között Taylor Swift és Demi Lovato – akik gyakran beszéltek az énekessel folytatott viszonyukról.
Nem hibáztatjuk őt. A sztárrománcok fellobbannak majd ki is hűlnek ugyanolyan gyorsan, így elég okos döntésnek tűnik nem áradozni addig amíg nem vagy biztos a dolgodban. „Ha kitárulkozol a médiának, az a kapcsolatodban feszültségeket okoz. Az emberek látják a képeket vagy hallják az általad mondottak egy részét és hirtelen már szerelmes vagy mielőtt tényleg az lennél.” mondja. „Majd mikor eldöntötted, hogy tényleg együtt akarsz vele lenne, amiatt kell aggódnod, hogy ha szakítotok mindenütt meg fog jeleni, és mindenki tudni fogja. Ezért jobb csöndben maradni.” Szerencsére Kellan hajlandó elárulni, hogy Ashley milyen is a való életben. „Annak ellenére, hogy gyönyörű, ő egy fiús lány. Ash nem fél attól, hogy megtréfáljon valakit és visszavágjon. Pluszban még vakmerő is. Sziklabúvárkodásra mentünk a barátainkkal, és ő volt az egyetlen lány, aki leugrott egy 15 méter magas szikláról. Ez aztán a bátorság!” Ennek tükrében úgy hangzik mintha egy kőkemény barátnő lenne – azonban elismerte hogy nem valami jó abban, hogy a karrierje és a kapcsolata között megtalálja az egyensúlyt. „Azt hiszem öt év múlva mikor biztos lábakon áll a karrierem jobb leszek ebben. De most gyakran mondom, hogy ’Sajnálom, de mennem kell dolgozni,’” mondja. „Bár igaz, hogy egy távolsági kapcsolat bonyodalmait apró dolgokkal szoktam csillapítani a kapcsolatunk fenn maradása érdekében. Még ha az csak egy gyors SMS vagy hívás, de folyamatosan kommunikálunk.” Míg úgy tűnik Ashley egy nagyszerű kapcsolatban él, azonban nem biztos abban hogy is fog ez alakulni. „A házasságot illetően közönyös vagyok. Úgy vélem néha az emberek csak azért házasodnak össze, hogy azt tudják mondani valaki örökké hozzájuk fog tartozni,” mondja. „De a gyűrű nem biztosíték arra, hogy örökké együtt maradtok. Nézd meg, mivel ezt mondtam, én leszek az első a barátaim közül, aki férjhez fog menni…”
- Bethany Heitman, 2011. január

Cosmo Kvíz (Ashley válaszai a dőlt betűvel szedettek)
Név: Ashley Greene
Becenév: Asher/apu még Sugar Bear-nek is becéz

Soha nem randiznék egy sráccal, aki…
a Nyitott szájjal rágózik
b Igazán szőrös a mellkasa
c Nincs munkája
d Egy Robert Pattinson autogrammot akar
e Egyéb: a barátaimat utálja

Állandóan tudom nézni…
a A pletykafészek
b Top Chef
c Jersey Shore
d Vámpírnaplók
e Álom luxuskivitelben

A legőrültebb dolog amit valaha is mondott nekem egy Twihard… hozzámennél a férjemhez!
A vámpírok hidegek, okosak, stílusosak, de a vérfarkasok kutyák. :P
Ha nem színészkednék, akkor valószínűleg munkanélküli lennék

A legnehezebb dolog abban, ha egy másik hírességgel randizol…
a a paparazzik őrült figyelme
b a női rajongók
c az állandó pletykák a bulvárlapokban
d zsúfolt időbeosztás, ami azt jelenti, hogy soha nem látjuk egymást
e Egyéb: hogy az egónk megférjen egy szobában… viccelek

Egy kapcsolatban, hajlamos vagyok…
a a nadrágot hordani
b hátradőlni és hagyni, hogy a pasi tegye a dolgát
c átgondolni mindent
d sok időt magamra fordítani
e Egyéb: kompromisszumot kötni, és sokat mosolyogni

Ha választanom kéne, akkor…
a Team Edward
b Team Jacob
c Team Jonas
d Team Alice ♥

A legfélelmetesebb dolog, amit valaha is megtettem L.A.-be költözni 17 évesen és szerelembe esni
Az első randira a ruhám egy J Brand szűkszárú farmer, egy póló és egy fekete Repetto balerinacipő

VIA

Német Cosmoplitan szkennek (Köszi Ilejja!)
imagebam.comimagebam.comimagebam.com

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More