About this blog

2011. február 8., kedd

Zooey magazin – Jackson Rathbone

Jackson Rathbone készülődik a Twilight végére 

Jackson Rathbone sziporkázott néhány korábbi népszerű mozifilmjében, például Jasper-ként a világhírű The Twilight Saga-ban és mint Sokka Az utolsó léghajlítóban. Rathbone Szingapúrban született és számtalan helyen élt egészen Indonéziától a texasi Midland-ig. Egy helyi színház társulatánál, a The Pickwick Players-nél kezdte színészi pályafutását. Ezen kívül egy Michigan-i magánművészeti iskolába járt - az Interlochen Művészeti Akadémiára, ahol a ma napig is nagyon jó barátaival találkozott (úgy mint a színész és szintén bandataggal, Ben Graupner-rel). Felhagyott eredeti tervével, hogy a Royal Scottish Akadémára járjon, ehelyett Los Angeles-be költözött, hogy megpróbálja kamatoztatni tehetségét. Hamar munkát talált, szerepet kapott a 2005-ös River’s End-ben majd Disney’s 411 című sorozatban is. Rathbone most viszont a világhírű Alkonyat szériában, mint a Cullen klán egyik vezéregyéniségét alakítja. 

Zooey: Miként lehet összehasonlítani a Last Airbender és a Twilight-ra fordított időt? Teljesen más összetételű stábbal volt dolgod? 
Jackson Rathbone: A TLA körülbelül 6 hónapos munka volt, mindennap egy teljesen más stábbal. Ugyanúgy szerettem, mint a Twilight filmeken dolgozni. Körülvenni magad a művészet megjelenési formájáinak ilyen széles skálájával - erről szól igazán a filmezés. Ez az együttműködés és ezt imádom. 

Z: Hogy érzed, milyen volt a munkád eddig a Twilight-ban, a New Moon-ban és az Eclipse-ben?
JR: Nem tudom megítélni a saját teljesítményemet… én inkább becsukom a szemem mikor feltűnök a vásznon. Csak azzal törődöm, hogy a rajongók miként vélekednek a karakterábrázolásomról. Megpróbálok nekik megfelelni. 

Z: Ha lehetőséged lenne egy másik Twilight karakter bőrébe belebújni, akkor ki lenne az és miért? 
JR: Nagyon szeretem Jaspert, a karakteremet. Ha lehetőségem lenne, szeretnék még jobban belemélyedni a háttértörténetébe. 

Z: Tudnál valamiféle előzetesfélével szolgálni, hogy az egy könyvből (Breaking Dawn) miként lesz két mozifilm? 
JR: Csak annyit tudok mondani, hogy minden Bill Condon és Melissa Rosenberg érdeme, mindkét Breaking Dawn film bámulatos lesz és a mély tisztelettel készülnek a könyvsorozat rajongói számára.

Z: Milyen érzéseid vannak Jasper szerepéről a két Breaking Dawn filmben? 
JR: Izgatott vagyok miatt, ugyanakkor szomorú is mivel egyre közeledünk a vége felé. Hihetetlen tapasztalat volt egy ilyen nagyszerű színészgárdával és stábbal éveken át együtt dolgozni, így nagyon nehéz lesz búcsút mondani. 

Z: Jasper a Breaking Dawn Part II második felében elmegy Alice-szel. Mik a terveid az felszabadult extra szabadidőre? 
JR: Az együttesemre, a 100Monkeys-ra fogok koncentráli, és koncertezni fogunk itt a déli államokban, valamint a cégem, a PatchMo Entertainment jövőjén fogok dolgozni. És tervezem egy lemezkiadó alapítását is. 

Z: A Twilight óta hogyan változott meg az életed? 
JR: Nos szőke vámpírként pólókon és kispárnákon ott az arcom… amit még kicsit szoknom kell. 

Z: Mit érzel mikor látod, hogy ennyi rajongó ennyire odavan egy filmért amiben szerepelsz? 
JR: Büszkeséget és megtiszteltetést. 

Z: Érzel valamiféle nyomást a rajongók tömege miatt? 
JR: Csak azt akarom folytatni, amit eddig is tettem, mind a művészetek területén mind pedig a szórakoztatás terén, úgy hogy minél több emberhez eljusson amennyihez csak lehet. 

Z: Ki a kedvenc karaktered, akit valaha is megformáltál? 
JR: Egy középsulis Téli rege előadásból, Autolycus szerepe még mindig a kedvencem. Talán kicsit túl nosztalgikus vagyok. Ez volt az első főszerepem, de soha nem játszottam romantikus főhőst. Igazából soha nem is akartam, hisz sokkal több kihívással jár igazi karaktereket megformálni. 

Z: Ki a példaképed, mint színész? És mint zenész? 
JR: A színjátszásban Johnny Depp és Jack Nicholson. A zenében pedig Tom Waits és a Rolling Stones.

Z: Milyen zenei stílust képviselsz? 
JR: A 100Monkeys-zal Funky Roc-kot játszunk, de a hangsúly az egyes műfajok keresztezésén van, úgy hogy az szórakoztató legyen. 

Z: Mik az együttes tervei a (közel) jövőben? 
JR: A közeljövőben egy lemezkiadót szeretnénk létrehozni, és felvenni a második stúdió albumunkat valamint sok más projektet. Keressétek fel a www.100MonkeysMusic.com még több zenei és képi tartalomért. 

Z: Mesélj nekünk Annabelle-ről, a gitárodról – hogyan jutottál hozzá?
JR: Azután kaptam, miután a pitonom, Suzanne meghalt. Azt hiszem ez 2005 körül volt… Annabelle még mindig az egyik legkedvesebb gitárom. 

Z: Az együttesed magad írja a dalokat? Ha igen, mi inspirál titeket? 
JR: Mindannyian együtt írjuk a zenét és a szöveget is. Minden és mindenki inspirál. Felébredni reggel inspiráló… 

Z: Több vagy kevesebb rajongóra számítasz a zenédet illetően mint a színművészeted miatt? 
JR: Mindig a legjobban reménykedsz, de közben felkészülsz a legrosszabbra is. 

Z: Milyen előérzeteid vannak a jövőbeli projektjeiddel kapcsolatban, úgy mint a "DaZe: Vol. Too – NonSeNse"-zel és a "Truckstop"-pal? 
JR: Izgatott vagyok a sok különböző projekt munkálatai miatt: ott a PatchMo Entertainment (saját produkciós cége), a 100Monkeys és a hamarosan működő lemezkiadónk, valamint nem is beszéltem a sok kihívással, amivel színészként kell szembenéznem. Igazából soha nem unatkozom, állandóan elfoglalt vagyok. Amit imádok.

Z: Mit gondolsz hol leszel 5 év múlva? 10 év múlva? 
JR: Fogalmam sincs, de ez valahol jó dolog. „Az utazás a cél.” 

Z: Hogyan jellemeznéd magad?
JR: Művész, báty és a szüleim fia vagyok… nem feltétlenül ebben a sorrendben. 

Z: A családod és a barátaid miként jellemeznének téged? 
JR: Remélhetőleg szuperlatívuszokban. 

Z: Mi motivál abban, hogy folytasd a színészkedést? 
JR: A tömegek szórakoztatása. Alapvetően művész és szórakoztató egyén is vagyok, és ameddig az embereknek szükségük van a kikapcsolódásra, a szórakozásra addig fogom ezt csinálni, ez motivál. 

- Victoria Lo, 2010. December/Január

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More