About this blog

2010. október 26., kedd

Elmulticine.com - Kellan a Breaking Dawn-ról, az Immortals-ról, a jótékonykodásról és egyebekről

Kellan Lutz-t Emmett Cullen-ként ismerhetjük a népszerű Twilight sorozatból, melynek utolsó részeit, a Breaking Dawn I és II-öt a közeljövőben forgatják le. De Lutz nem csak filmekből, hanem sorozatokból is ismerős lehet, hiszen szerepelt a CSI-ben és az HBO szériájában a Gyilkos megszállásban is, illetve reklámhordozóként is funkciónál: a Calvin Klein legújabb reklámkampányának arca.

Elmulticine.com: Hogyan írnád körül Emmett karakterét?
Kellan Lutz: Mint idősebb báty a család védelmezője, természetfeletti erejével tisztában van így értékeli a leküzdhetetlen dolgokat és azokkal mosolyogva néz szembe, mert ha nem félsz semmitől, sokkal inkább kiélvezheted.

EM: Mit tudnál elmondani a karakteredről a Breaking Dawn-t illetően?
KL: Emmet sokkal inkább relevánssá fog válni, ahogy a könyvben is, és ennek eredményeként többet láthatunk abból, hogy milyen ő valójában.

EM: Hogyan birkózol meg azzal, mint színész hogy ugyanazt a karaktert kell hoznod, de négy különböző rendező irányítása alatt?
KL: Tudod, szeretem ezt. Mint színészek kiterjeszthetjük a karakterek korlátait, így ez egy hosszú folyamat, szóval mikor újra a bőrükbe kell bújnunk plusz dolgokat tudunk hozzájuk adni, míg tökéletessé nem válnak.

EM: Tekintettel a széria utolsó rendezőjére, Bill Condon-ra, tudsz bármit is róla?
KL: Imádom a munkáit, láttam az összes filmjét, és alig várom hogy találkozhassak vele és azzal a csapattal akikkel együtt szokott dolgozni. Örömmel várom a közös munkát.

EM: Televíziós színészként kezdted, majd filmekben tűntél fel. Mi a különbség a két műfaj között?
KL: Nos, az az igazság, hogy hatalmas a különbség, a TV sokkal pörgősebb, a filmforgatás kevésbe, egy film akár egy évedbe is kerülhet, és megeshet hogy a közönséghez el sem jut. Forgattam olyan filmeket, amiket még mindig nem adtak ki. Személy szerint szeretem filmezést, mert lehetőséged ad arra, hogy számtalan karaktert eljátszhass, állandóan átalakulj, de a TV-zés is jó móka, szeretek az HBO-val dolgozni, hisz úttörő a televíziózásban.

EM: A Breaking Dawn, és így a Twilight Saga befejeztével hiányozni fog ez az egész, vagy a megkönnyebbülés érzésével fogsz rágondolni?
KL: Oh, nagyon fog hiányozni, mert ez az időszak nagy hatással volt az életemre, és azt hiszem évekbe telik majd mire megemésztem, hogy részese voltam. Imádom, hisz számtalan ajtót kinyitott előttem…

EM: Váltsunk témát. Mit tudnál elmondani a jótékonysági projektedről, a “St. Bernard Project”-ről?
KL: Nos a projekt célja, hogy újjáépítsük azokat az otthonokat, amik a Katrina hurrikán során dőltek romba Louisiana-ba, ez egy hihetetlen szervezet hiszen megpróbálják ezen közösségek életét újraszervezni. Számtalan családon tudsz segíteni, akiknek még mindig szüksége van a segítségre és támogatásra. Pénzzel, az időddel és a figyelemfelkeltéssel is tudsz segíteni, amiket szívesen fogadnak
.imagebam.comimagebam.comimagebam.comimagebam.com
Kellan a St. Bernard Project keretében egy ház felépítésében segédkezik ez év augusztusában

EM: Úgy véled, hogy a híres embereknek is hozzá kell járulnia eme nemes célokhoz, csatlakoznia kell jótékonysági akciókhoz?
KL: Nos, minden embert arra bátorítok, hogy így cselekedjen, hiszen a pusztítás fölött az emberiség csak úgy nem hunyhat szemet, a segítségnyújtásnak aktívnak kell lennie, így nagy segítség ha a rivaldafényben vagy, így nagy szerencse hogy részese vagyok a Twilight-nak - jobban tudod hallatatni a hangod és így több emberhez tudsz szólni. Például a Twitter nagyszerű forma arra, hogy az embereket tudatassuk az állatokkal szembeni kegyetlenségek mivoltáról. Jelenleg olyan helyzetben vagyok, hogy az emberekhez eljut a mondanivalóm és segítséget tudok nyújtani addig ameddig a korlátaim engedik.

EM: Mi a helyzet az új filmeddel, az “Immortals”-szal?
KL: Igazán büszke vagyok rá. Egy álom volt Tarsem Singh rendezővel együtt dolgozni. Ő igencsak vizuális alkat, olyan filmeket rendezett mint a A sejt és a Zuhanás. Nagyszerű volt a görög mitológiával foglalkozni, amit szeretek, és megérteni az istenek mibenlétét, úgy mint Poseidon-ét, akit alakítok. Fantasztikus szereplőgárdát hoztak össze: Mickey Rourke (Hyperion király), Henry Cavill (Thészeusz), Freida Pinto (Phaedra), Luke Evans (Zeusz), Stephen Dorff (Stavros) és John Hurt (öreg Zeusz) is szerepelni fog a filmben. Ez az egyik leginkább várt projektem, és alig várom, hogy végre elérkezzen a premier napja.
A film szinopszisa magyarul itt olvasható.

EM: Megmlítetted, hogy szereted a görög mitológiát, és mivel a Titánok harca nemrég került a mozik vásznaira, úgy tűnik lesz jogosultsága ennek a filmnek is. Mit gondolsz miért vált ez a téma tendenciává Hollywood-ban?
KL: Azt hiszem, ez kicsit hasonlít a vámpír trendhez. Lásd a Twilight elindította ezt az őrületet, ott a True Blood, a Vámpírnaplók és más nagyszerű filmek és sorozatok, amik meglovagolják ezt a hullámot. A történelem ismétli önmagát, most itt vannak mitológia történetek feldolgozás. Ki tudja mi lesz a következő?! Alienek, angyalok és démonok? Ez egy körforgás, érdekes látni, ahogy az iparág újra felfedezi önmagát minden alkalommal a különböző műfajokban.

EM: Ha már a halhatatlanságnál tartunk… Szeretnél örökké élni?
KL: Nem, nem igazán. Azt hiszem az élet gyönyörűsége az, hogy bármelyik percben véget érhet, így élvezned kell, és neked kell a dolgok elébe menned, nem pedig azt várni hogy a csak úgy megtörténjenek. Lennék vámpír, de nem élnék örökké. Szeretnék különböző korokban élni, és több tudást magamba szívni, de azt hiszem az emberi lét szépsége az, hogy véges.

Írta: Javier Lacomba Tamarit

Via és via
Hivatkozások: KellanLutzOnline, Imdb, Filmuniverzum

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More