About this blog

2010. november 16., kedd

Die Presse.com - Robert Pattinson: „Néha bepánikolok”

Nincs olyan színész manapság, akit így bálványoznának, mint őt: a ’Twilight-vámpírt’ Robert Pattinson-t. Hamarosan bemutatják az új filmjét, ezen apropóból mesél a hírnévről, elefántokról, és az „első alkalomról”.
Rob, koronázottan te vagy a világ leghíresebb színésze. Hogyan kezeled ezt a furcsaságot?
Vannak jó és rossz napok. Gyakran kívánom, hogy ne a pánik legyen a reakcióm. De hiszem, hogy nagyon jól el tudom választani a munkámat a magánéletemtől. Így eddig az egóm még nem sérült!

Jelenleg biztos nem egyszerű Robert Pattinson-nak lenni. Elhiszed, ami veled történt az elmúlt két évben?
Őszintén, mindig azt mondom, hogy szubjektív dolog ez az egész. Nekem minden ugyanolyan, mint előtte, de néhány aspektusból az életem teljesen más. Csak nem szeretném bevallani, hogy uralkodik az egész életem felett. Számomra, a fejemben, ugyanolyan minden mint régen; ugyanazok a barátaim is.

24 éves vagy, és nem mehetsz ki az ajtón testőrök nélkül. Nem bűzlik neked, hogy nem lehet normális életed?
Néha. De emlékszem milyen volt a normális életem: unalmas.

Hol élsz most, Londonban vagy L.A.-ben? Egyáltalán van otthonod?
Nem, nincsen. A ’lakásom’ 3 bőröndből áll, ezekből élek. Bennük van minden, amire szükségem lehet.

Nem túl magányos élet ez?
Állandóan dolgozom, mindig emberek vesznek körül, akik kérdeznek tőlem vagy kioktatnak, utasításokkal látnak el. Szóval ezért élvezem amikor egymagam tudok valamit véghezvinni. Nincs semmi bajom, ha két hónapon keresztül nem beszélhetek senkivel.

Miként szimpatizálsz Edward nőkkel kapcsolatos tiszteletével kapcsolatban? Ő egy lovag, csillogó páncélban, akiről csendben álmodozunk.
Gyakran hallom, hogy ez a történetet túl régimódi, és arra ösztönzi a nőket, hogy alárendelt szerepben legyenek. Én egyáltalán nem így gondolom. Még akkor is mikor Bella néha tehetetlen, gyámoltalan is, ő akkor is csak egy kitalált karakter. Hol leszünk, ha a kitalált filmkaraktereket automatikusan a társadalmunk példaképévé tesszük!

A Twilight nagyon régimódi stílust képvisel. Edward és Bella csak az esküvő után fekszenek le egymással. Te is ellenzed a házasság előtti szexet?
Úgy gondolom inkább, hogy mindenki szexel házasság előtt (Nevet) - akkor és most is. És szintén nem hiszek abban, hogy a lányoknak „tiszteletben kell tartani magukat”, vagy a fiúknak csak az „IGAZI”-t kell akarniuk. Ha úgy viselkedsz mint egy úriember, mert a szüzesség igazán illik hozzád – az rendben van. De ha ez a legújabb hóbort a randi világában, akkor ez inkább hibás szemlélet.

Egyszer azt mondtad, hogy a Saga szex nélkül szexi…
Igen, így vélem. Mindannyiunk ismeri azt az időszakot, mielőtt történik is valami egy pár között, ekkor teljesen bizonytalan vagy: a másik is szeret, vagy nem? Minden bizonnyal ez a legkockázatosabb időszak! Ez a pillanat az örökkévalóságig is eltarthat. Ezzel az édes bizonytalansággal jön a szorongás, főleg ha ez az első mindkét embernek. Azt hiszem, az aggodalom felizzítja a vágyat. És ez az időszak a vágyról majdnem négy könyvön át tart.

Most épp a Vizet az elefántnak-ot forgatod az osztrák Christoph Waltz-zal. Hogyan jössz ki vele?
Christoph elképesztő, egy eszméletlen jó srác. Nemcsak nevetségesen jó színész, hanem igazán vicces, segítőkész, és jó munkatárs. Szeretem a munkaerkölcsét. Úgy értem Oscart nyert - ennek ellenére fogékony, nyitott, és a legkevésbé sem sznob. És Reese Witherspoon is ugyanilyen. Lehet, hogy ez a legkedvesebb stáb, akikkel valaha is dolgoztam - egy igazán nagyszerű tapasztalat volt.

Látszik, hogy csak dolgozol. Milyen számodra egy tökéletes nap?
Nemrégiben álltam a sivatagban Los Angelestől távol, és néztem a naplementét egy 1930-as évekből származó cirkuszi sátorból. Mindenhol állatok voltak: elefántok, tigrisek, akiket be kellett terelni egy gőzmozdonyba. 300 kosztümös statiszta szaladgált köröskörül, a modern világ teljesen eltűnt. Habár ez az egész teljesen hamis volt, mégis mindez a szemem előtt történt! Ez egy tökéletes nap volt. Örömmel élném át mindennap. És folyamatosan ez történik: ezt hívják munkának. Ez csodálatos, és több mint elég.

Mariam Schaghaghi-tól
2010. július 7.

Fordította: Freja
VIA

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More