About this blog

2010. november 18., csütörtök

Troix magazin: Interjú a Vámpírral

Az izzó, a perzselő Jackson Rathbone

Egy sokoldalú, igazi kaméleonra összpontosítunk. Színész, zenész, producer és még sokminden. Lehet, hogy Jasper-ként ismered --- az éhes, de megtartoztató vámpírként a TWILIGHT Saga-ból; vagy sokka-ként Az utolsó léghajlítóból. Ki ez a titokzatos időutazó, aki képes lenne könnyen megformálni egy vadnyugati törvényen kívüli szeszcsempész gengsztert --- vagy a semmirekellő Jack Sparrow kapitány cipőjébe bújni? Bemutatjuk neked a TROIX októberi címlapfiúját… Jackson Rathbone-t.

Kifakult farmert, megkopott csizmát és piros flanelinget viselve (rongyos, megviselt útlevél&hitelkártya kandikál ki az elülső zsebéből) Jackson Rathbone megvillantja védjegyévé vált féloldalas mosolyát, amint ellép fehér Toyota Scion-jától, hogy üdvözölje a TROIX stábját.

Borotválatlan és ápolatlan, (saját beismerése szerint nem zuhanyzott, vagy váltott ruhát az elmúlt pár napban), semmi esetre sem a Twilight-ból megismert Jasper volt. Véleményünk szerint annál… 1000 százalékkal DÖGÖSEBB.

Nem mintha nem interjúvoltam volna meg hírességek százait már. Találkoztam Twilight-os kollégiával is --- úgy, mint Robert Pattinson-nal, Taylor Lautner-rel és Kellan Lutz-zal. Mint író és riporter, nem könnyen kerülök a hatásuk alá. Mindazonáltal mikor találkoztam Jackson-nal (a fotózáson megjelent összes lány ebben egyet fog érteni velem), csupán arra a Jerry McGuire-ből híressé vált mondatra tudtam gondolni --- Már a „HELLO-jával” megfogott minket. Lehet, hogy mindez a kedves, udvarias és őszinte személyiségének volt köszönhető. Vagy hogy árad belőle az a sötét, titokzatos de ellenállhatatlan szexi vonzerő… És az a fene féloldalas mosoly --- mindig leveszi a lábáról az embert.

Felejtsd el a hajat és a sminket. Felejtsd el azokat a képeket, amiket feltöltöttünk a kreatív igazgatónk iPad-jára, hogy megjelenítsük fiatal Brando-ként, bogaras Johnny Depp-ként vagy mint rocksztárként, mint amilyen Chris Cornell. Egy pillantás és a stáb úgy döntött úgy fotózzuk le, mint AMILYEN VALÓJÁBAN. Lekapni a nyers, cenzúrázatlan, befolyásoktól mentes Jackson Rathbone-t.

Öröm volt vele együtt dolgozni --- segít a ruhák és a stílus kiválasztásában; hagyta hogy Lesley, a fotós (legnagyobb örömére) játékosan körbevezesse egy fém láncpórázon. Mikor megkértük hogy vegye le az „I love BOOBIES” karkötőjét --- ragaszkodik ahhoz, hogy rajta maradjon (mert saját bevallása szerint is, ő tényleg „NAGYON SZERETI A CICKÓKAT”).

Eltérően az introveltált&csendes Jasper-től, Jackson teljesen az ellentéte. Kedves, alázatosan bájos, és megállíthatatlanul locsifecsi. Viccelődött, flörtölt és még egy eredeti rögtönzött dalt is elénekelt, a „Spongebath Blues”-t (menedzsere, Path meg volt győződve arról, hogy ezt a dalt rögzítenie kellene). Igen, számotokra szűz Jackson-felfedezők, ő zenész is. Nem egy törekvő típus, aki alkalomszerűen megpróbál betörni a zeneiparba --- Jackson egy eredeti, tisztességes, tehetséges zenész. Egy blues/déli rock banda, a 100 MONKEYS vezetése mellett játszik gitáron, billentyűn, mandolinon, bendzsón és dalokat is ír az együttes számára.

Ahogy olvasod ezt a cikket, Jackson a Torontói Filmfesztivál fog feltűnni a „Girlfriend” premierjén, azon filmén, amiben co-producerkedik Patch McKenzie menedzser mellett egy újonnan alapított produkciós cég a ’PatchMo Entertainment’ égisze alatt. A film egy fiatal Down-szindrómás, egy lány és az ő lobbanékony ex-barátja (őt alakítja Jackson) körül forog. Akik egy szeretettel, vágyódással és álmokkal teli szerelmi háromszögben találják magukat.

Színész, zenész, most pedig producer --- Jackson képes és helyt is áll mindenben.

Mikor álmai szerepéről kérdeztük vagy arról az egyetlen dologról, amivé a leginkább válni szeretne, bármiféle habozás nélkül azt válaszolta, hogy: „Apává.”

Aha… „Jackmegszállott” nők ezrei most aléltak el.

Egy dolog biztos: ő a LEGINKÁBB alábecsült vámpír --- határozottan egy rejtett drágakő a TWILIGHT SAGA-ban. De nem csillog. A csillogás, ragyogás alatt izzik, mint egy kitörés előtt álló vulkán.

Minden, amit mondhatunk… lélegzetvisszafojtva várunk rád Jackson!

Rathgazmus valakinek?

TROIX: Jellemezd magad egy szóval.
JACKSON: „LOST/ELVESZETT”

TROIX: Mi vagy elsődlegesen? Zenész vagy színész?
JACKSON: ”Igazából az első előadásomon táncoltam és tátikáztam Big Bopper ’Chantilly Lace’ számát. Norvégiában éltem akkor és lehettem vagy 6 vagy 7 éves. Egy Tehetségkutató Show miatt csináltam.”

TROIX: Ha lenne egy karakter, amit eljátszhatnál egy filmben, mi lenne az?
JACKSON: ”NEM csak egy karakter lenne --- számtalan más. Túl sok érdekes élet, hirtelen fordulat, szeretet, félelem és ösztönös megérzés van, amit még el kell játszanom.”

TROIX: Mi a te álomszereped?
JACKSON: ”Apává válni.”

TROIX: Mennyire hasonlít, vagy különbözik tőled Jasper karaktere?
JACKSON: ”Nem vagyok igazi vámpír, de texasi vagyok… ez valamiféle ellensúly.”

TROIX: Ha élhetnél a múltban, melyik időszakot mondanád & miért?
JACKSON: ”Az 1920-as éveket. Bírom a szeszcsempészést, a jazz-t, bootlegging, jazz, a kezdetleges blues-t, a flapper lányokat [a tipikus akkori szabados csajszi, akin fejpánt volt, lehetőleg tollas, egyenesvonalú, vékony, szexis ruha és boa], a csíkos öltönyöket, a hátranyíló ajtajú kocsikat és a gengsztereket. Éjszaka előadó lennék, nappal meg gengszter… vagy valami ilyesmi. Tudom, hogy a Nagy Válság természetesen megnehezítené az akkori életet, de ha túlélném tuti írnék néhány klassz blues nótát.”

TROIX: Ki inspirál a zenében? És a színészkedésben?
JACKSON: ”Spencer Bell a zenei inspirációm. Kedves barát volt és az ő zenéje inspirált engem és még most is, és ez büszkeséggel tölt el. A színészeket illetően felnézek Jack Nicholson-ra, Clint Eastwood-ra. Tetszik az az út, ahogy Johnny Depp szerepeket választott és irányítja a karrierjét.”

TROIX: A bandád, a 100Monkeys esetén besegítesz a zenék írásában?
JACKSON: ”Mindannyian együtt írjuk a dalokat, különösen az egyéni zenénket. A szövegek egyharmada tőlem származik, és bandatagokkal együtt agyalunk a zenei részeken. Szóval mindannyian egyénileg és együttesen is írunk dalokat, adjuk elő őket, általában hozzáadva eklektikus, a műfajtól eltérő hangzást. Jelenleg az egyik legújabb, soha-ezelőtt-élőben-nem-játszott dalunkon dolgozom a Sophomore albumunkról, amit Január végén adunk ki. Több infóért irány www.100MonkeysMusic.com vagy kövess minket Twitter-en: @100MonkeysMusic!”

TROIX: Szeretnél zenei szólókarrierbe kezdeni?
JACKSON: ”Szólókarrierbe nem, de talán egy blues projektet rögzítek. Mindig szórakoztató a kísérletezgetés, de szeretek együttesben játszani.”

TROIX: Miként változtatott meg a TWILIGHT személyiségileg?
JACKSON: „Sehogy. Művészként ez egy szép ugródeszka, hogy a karrieremet előmozdítsa és segítsen felhívni magamra a figyelmet. De már amennyire tudom nem változtatott meg. Még mind az apám fia vagyok, az anyám kisfia, a húgom bátyja, és a macskám… nos, azt hiszem a macskám szajhája.”

TROIX: Mit keresel egy lányban?
JACKSON: ”Inspirációt. Attitűdöt. Intellektualitást. Izgalmat.”

TROIX: Hol vagy mi lesz Jackson Rathbone-nal 10 év múlva?
JACKSON: ”Hol? Mozgásban a földfelszínen. Mi? Ugyanaz a srác, csak 10 évvel bölcsebb.”

TROIX: Szeretnél egy másik filmben ismét vámpírt alakítani?
JACKSON: ”Talán évek múltán. A Breaking Dawn befejeztével, öt vámpír filmben szerepeltem, mint egy karakter. Talán elvállalnám, ha az a Twilight Saga Origins: Jasper lenne. Egyébként lehet, hogy várnék pár évet mielőtt ismét egy ilyesfajta filmben szerepelnék.”

TROIX: Szőke vagy barna?
JACKSON: ”Mi a helyzet a vörösökkel?”

TROIX: Hosszú vagy rövid haj?
JACKSON: ”Hangulattól függ.”

TROIX: Bozontos vagy borotvált?
JACKSON: ”… mármint az arcomat értve?”

TROIX: Fecske vagy boxer?
JACKSON: ”Fecske-boxer… amelyik épp akad.”

Renee-től
2010.Október

Fordítás: A&B

1 megjegyzés:

:-) Nem véletlenül Ő a kedvencem. Nem csalódtam benne.

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More