About this blog

2010. szeptember 30., csütörtök

Jackson-Rathbone.com interjú

Utoljára mikor beszéltünk veled, akkor csak egy tetoválásod volt. Néhány évvel később egy korábbi Saturday Night Magazin interjú szerint már hat tetkóval rendelkezel. Mik az új tetoválásaid és mit jelentenek számodra?
Valójában mostanra már hét van… Mindegyik sokat jelent nekem, de nem tudom hogyan tudnám teljeskörűen őket leírni… van egy anyukámnak szóló szívecském, egy kalapács, ami az apukámnak szól, egy a nagyszerű néhai Spencer Bell-nek szól, valamint szintén kettő a nagyszüleimnek, az első tetkóm a az „I’m lost” felirat, és a legújabb egy családi mottó a suaviter et fortiter (türelem és bátorság/kedvesen, de határozottan).

Két filmed jött ki ugyanazon héten (az Eclipse és Az utolsó léghajlító), milyen érzés olyan két filmet befejezni, amelyeknek teljesen más a rajongótáboruk?
Ez annak a jele, hogy állandó formálás alatt akarom tartani a karrierem. Mozgassuk, kapcsoljunk nagyobb sebességre, frissítsük magunk a közönség miatt is.

Milyen volt elsőre Sokka cipőjébe belebújni?
Átkozottul kényelmes. Bőrpapucsszerű volt.

A Newcon-on elmondtad, hogy eredetileg az Airbender-ben Zuko szerepére pályáztál. Örülsz, hogy helyette Sokka-t játszhattad el?
Úgy vélem Dev bámulatosan alakítja Zuko-t, és nagyon jól éreztem magam Sokka karakterében. Szintén izgatott vagyok amiatt, hogy beleáshatom-e magam a karakter fejlesztésébe mint harcos és stratéga… feltéve ha a következő két részre zöldutat kapunk. Reménykedjünk!

Mióta leszerződtél a Twilight-ra, mindig azt mondtad, hogy meg akarod csinálni Jasper háttértörténetét az Eclipse-ben. Végre esélyt kaptál, hogy eljátszhasd ezt is – egyáltalán ahogy elképzelted úgy vitték Jasper háttértörténetét vászonra?
Izgalmas volt mikor végre magamra ölthettem első alkalommal a polgárháborús egyenruhát… belenéztem a tükörbe és azt gondoltam, ez Jasper. Nem a középiskolai kölyök aki-megpróbál-vegetáriánus-vámpír Jasper lenni, ez Jasper veleje. Harcos és úriember. Csak azt kívántam bárcsak több polgárháborús vámpírjelenetet játszatnák el, mert annyira természetes és annyira szórakoztató volt.

A Dread-ben, a karaktered Stephen Grace eléggé megdöbbentő és borzalmas halált hal. Milyen volt ezt a folyamatot leforgatni?
Meglepően vidám. Azt isten szerelmére egy balta állt ki belőlem. Átkozottul vicces.

Azon karaktereken kívül, akiket a TV-filmekben és mozifilmekben alakítottál, melyik volt a kedvenced?
Az, amit még nem játszottam el.

Mi az az egy dolog, ami nélkül nem teszed ki a lábad otthonról?
Alsónadrág. Nos, jogilag…

Végül gyors kérdések:
Kedvenc TV Show: South Park
Kedvenc könyv/író: Kurt Vonnegut Jr, Slaughter House Five ( utánanézni
Kedvenc étel: hús
Kedvenc film: A nagy Lebowski
Kedvenc 100 Monkeys dal előadása: a rögtönzöttek
Sokka vagy Jasper?: Egyiksem.
Jellemezd a 100Monkeys tagjait három szóban: szenvedélyesek, művészek, testvérek.

Több mint 300 kérdés érkezett a rajongótól, de csupán néhányat választottak ki. Íme azok itt vannak:
Jenny-től: Szóval nem szereted az édességeket, van valami ehető, amit imádsz?
A Beef jerky-t, a szárított marhahúst. De bármi fűszeres jöhet.

Emily-től: Melyik a kedvenc Johnny Depp filmed, és ha bármilyeket karaktert eljátszhatnád, amibe ő is látható volt már, akkor melyiket választanád és miért?
Talán, az Ed Wood. Az egyik leginkább alulértékelt Tim Burton-Johnny Depp film. A film karaktere annyira lenyűgözően szenvedélyes az iránt, amit tesz és ahogy a film során átalakul. Szórakoztató lenne életre hívni.

Jodie-tól: A Nyilas és a Bak fordulópontján születtél, melyik csillagjegy tulajdonságaiban látod magad leginkább?
Nem szentelek figyelmet a csillagjegyeknek/jeleknek. Kivéve a Stop-ot szimbolizálóknak.

Jillian-tól: Mi Dean története? Mikor kaptad, vagy hogyan találkoztatok? Hány éves a kis gazfickó?
Ő egy kanadai macska, Kanadából menekült meg és egy déli ember adoptálta, mostanra pedig az amerikai szalonna kedvelője. Olyan, mint Wolverine, nem emlékszik sokra a múltjából… ötéves talán?

Brenda-tól: Rendezői aspirációkkal, milyen fajta történetet szeretnél elmesélni?
A keresés történetét. Szeretem ezt az idézetet, „az út a cél.” Valamint az az elképzelés, hogy a folyamatos természetesség és a művészi fejlődés valami spirituális egyesülésben fonódik össze életünk legextrémebb pillanataiban. De szeretem a vígjátékokat is.

Tierney-től: Ha választanod kellene, aközött hogy soha többé nem kapsz forgatókönyvet vagy soha többé nem nyúlsz hangszerekhez (beleértve az éneklést is), melyikre esne a választásod?
Talán kitanulnám az ács szakmát. Szeretek építeni.

Nikki-től: Kedvenc gyermekkori emléked?
Kihalásztam egy biciklit kilenc évesen egy tóból Houston-ban. Én és apu megjavítottuk. Sötét vörösre lefestettük… a teljes helyreállítási folyamat két hétig tartott. Ez közelebb hozott minket.

Névtelentől: Hiszek abban hogy hallhatatlanság létezik az emlékek által, gyakran említed meg Spencer Bell barátod, mi a legkedvesebb emléked róla és miként hatott az életedre?
Spencer és én zenéket cseréltünk, mikor én LA-be költöztem, ő pedig New York-ban ekkor. Később találkoztunk személyesen. Zenei inspiráció dalszerzőként és zeneszerzőként is. Ezenkívül művésztárs és egy barát.

Jens-től: Egy régebbi interjúban megemlítetted, hogy nagybácsi leszel, nos milyen érzés annak lenni? És Uncle Larry (100Monkeys tag) féltékeny amiért meg kell osztania veled ezt a címet?
Mostmár két nagybácsi van a 100Monkeys-ban! Ez a büszkeség csodás érzése és a megújult élet izgalma. Mr. Abrams többé már nem az egyetlen Monkey nagybácsi… mostmár van egy klubunk. Ez exkluzív. A többi srác féltékeny emiatt.

Maddie Bridget-től: Nagy rajongója vagyok a ki-tette típusú történeteknek és olyan fajta srácnak tűnsz, aki kicsit rejtélyes, az én kérdésem ez: melyik híres irodalmi, filmes vagy igazi-élő detektív vizsgálja ki a halálodat – de isten mentsen, hogy ez megtörténjen?
Szeretném ha Basil Rathbone által alakított Sherlock Holmes dolgozna ezen az ügyön. Tudod, csak tartsuk a családban.

TRS-től: Valaki feltalál egy cigaretta méretű szerkentyűt. Az egyik végét a szádba veszed, míg a másik végét valaki más, így mindketten képesek vagytok egymás gondolataiban olvasni és belelátni az emlékeibe. Kipróbálnád? Kivel?
Nem. Megismerni valakit lassan és biztosan, ez az egész lényege. Ügyetlenkedni a szerelemben, botladozni a szótlan és pillanatnyi momentumok és kétségbeesett pillantások kereszttűzében.

Domenique-tól: Mi az a dolog, amit még meg akarsz tenni a halálod előtt?
Alkotni.

LC-től: Ha összeállíthatnál egy „Soundtrack”-et az életedről per pillanat, milyen dalok/számok kapnának rajta helyet?
Born To Be Wild – Steppenwolf
Thou Shalt Always Kill – Dan Le Sac Vs. Scroobius Pip
Get Off Of My Cloud – the Rolling Stone
Something is Not Right With Me – Cold War Kids
Wonderlust King – Gogol Bordello
Whatever Happened To My Rock ‘N Roll – BRMC
Where Is My Mind? – the Pixies
Southern Can Mama – Blind Willie McTell
Things Go Up – Seasick Steve
Not Everybody Likes Us – Hank Williams III

Heather-től: Mivel texasi vagy, és Texas a farmokról híres, tudod hogy mi az a cow tipping/tehén döntögetés, és valaha csináltad?
Tudok róla. A törvényeket figyelembe véve azt kell mondanom, hogy soha.

Utánanéztem hogy mégis mi lehet ez a tehéndöntögetés, és egyetlenegy magyar nyelvű leírást találtam rá:
"A tehéndöntögetés Amerikából származik, az utóbbi időben terjedt el északon. Az enyhén illuminált fiatalok beülnek egy autóba, elhajtanak egy közeli farmhoz, ahol a sötétség leple alatt a bekerített legelőhöz lopóznak, és a szunyókáló tehenek közül az egyiket felborítják. A következő pillanatban az összes többi tehén bőgni kezd, amire előkerül a gazda, olykor sörétes puskával a kezében. Az állatvédők nyugodjanak: a tehénnek semmi baja nem esik, minden különösebb gond nélkül feltápászkodik. A ricsaj, az, ami izgalmas!"
De megnéztem egy külföldi szótárban is hogy mi lehet ez. Ott annyit írtak, hogy városi legendáról van csak szó, amit számtalanszor megcáfoltak: a valóságban ugyanis a tehenek nem állva alszanak.

Natalie-tól: Kedvenc irodalmi karakter (személyiség) és miért?
Bryce Courtenay The Power of One című könyvéből Peekay. De nem a mozifilmváltozatban szereplő.

Hope Leyba-tól: Ha egy lakatlan szigeten kötnél ki és csak egyetlenegy hangszert vihetnél magaddal, melyik lenne az és miért?
Egy guitara-druma-bassa-keya-lele-t. Olyan, mint az ukulele, de egy gitárral, egy basszusgitárral és billentyűzettel van megbolondítva.

Writer_girl-től: Tudom, hogy szereted a fényképészetet, és mint amatőr fotós szeretném tudni hogy melyiket preferálod jobban a 35 mm-est vagy a digitális fényképezőgépet, és mi a kedvenc géped? És ha még nem sok, melyik a kedvenc képed amit eddig csináltál.
Mindenképp a 35mm. A probléma a digitálissal az, hogy kiragad a pillanatból és az elvonja a figyelmet a művészet és az eszközök esetleges szimbólikusságától. A digitálissal azonnal le tudod ellenőrizni a képeket, ami kizökkent a pillanatból és ez ellenkezik a fényképészet alapvető céljától – elkapni a pillanatot és azt megörökíteni, nem megállítani és elemezni. Tehát a film mellett szavazok (amit bele kell rakni a hagyományos fényképezőgépekbe.)

Leigh-től: Egy kicsit furcsa kérdés, és remélem hogy nem túl személyeskedő, de kapcsolatba szoktad hozni a dolgokat az ötödik érzékkel és ha igen, miért?
Valójában még mindig keresem a hatodikat.

Ally-tól: A bujaság a hét főbűnök egyike, de rád mi jellemző?
Hmmm... Az élet iránti vágyódás? Falánkság a szerelemben? Családi büszkeség? Feltételezhetőleg egyiknek másiknak már áldozatául estem.

via JacksonRathbone.com, Kreten.hu és konyvespolcom.freeblog.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More