About this blog

2009. szeptember 26., szombat

Film Fantasy - Robert Pattinson visszatér, mint Edward Cullen

A New Moon forgatása idején készült ez az interjú, amelyben Robert felfedi, hogy miben különbözik majd ez a film az előzőtől:

Mikor ez az interjú készült még csak pár hónap telt el a Twilight debütálása óta. De Robert Pattinson vissza is tért a sorozat következő részének, a New Moon-nak a forgatására. A 23 éves színész ismét Edward Cullen szerepében tér vissza, Kristen Stewart meg Bella Swan-ként. A kanadai Vancouver külvárosában találkoztunk vele, ahol a stáb az iskolai jeleneteket forgatta, 20-30 kölyök álldogált az iskola kapujánál fegyelmezett módon, mindannyian arra vártak, hogy egy pillantást vethessenek kedvenc vámpírjukra.
Hogy jöttél ide, hiszen a rajongók elállják a kaput?
Nem láttam őket; csak valaki mondta nekem. Hogy őszinte legyek, sokszor megtörténik. (Nevet.) Már félig-meddig számítok rá.

Mostanra hozzászoktál már ehhez az őrülethez?
Még nem igazán szoktam meg, de úgy vélem, hogy már bizonyos szempontból számítok erre.

Számodra Edward miben különbözik ebben az esetben? Ez az egész egy tanulási folyamat számodra?
Egyrészt meg vagyok lepődve, hogy mennyire nyugodtan álltam hozzá ehhez az egész dologhoz. Másrészt viszont nagyon ideges vagyok, főleg az elvárások és az első film sikere miatt. Igazán kibuktam. Utoljára már nulla elvárásom volt, de mostanra már egy kicsit kiborultam.

Mi a legnagyobb különbség a második filmnél?
Mindig azt gondoltam, hogy Edward úgy érzi elveszített mindent, amint James, Laurent és Victoria belépett a történetbe. Nem gondolt erre azelőtt, de már egy lefelé haladó spirálon van és van egy pont amitől kezdve már küzd hogy a vízfelszínen tartsa magát, miközben megpróbál dolgokat tagadni és úgy tenni hogy minden rendben lenne. És ez a dolog, amiért ilyen gyorsan elmegy. Mindig is úgy éreztem, hogy ő számított arra, hogy nagyon rövid időn belül el kell mennie.

Azt hiszi, hogy kárhozatra van ítélve.
Igen, az első könyv felétől és ebben. Azt hiszem úgy gondolta, hogy minden el van veszve, de aztán rájön, hogy egy másik hibát követett el, amit helyre kell hoznia.

A visszatérésednél sok izmot magadra kell szedned ebben a filmben. Ideges vagy a visszatéréses jelenet miatt, amiben Kristen Stewart-tal fogsz szerepelni?
Igen, feltétlenül. Idegesebb, mint az az előtti jelenetek: a jelenéses és a hasonló dolgok miatt. Ez az a dolog, ami miatt a leginkább aggódom, mert ez a „hasizomjelenet”…
Teljes „hasizomjelenetet” akarok, és mindenki más is az én „hasizomjelenetemről” beszél egész nap. Nagyobb energiát tudok adni ennek a jelenetnek, ha teljesen lesz. Most hogy ez benne lesz, nehezen tudom, hogy játsszam el a karaktert anélkül, hogy élettelenné váljon, hogy még az érdeklődést is fenntartsam. Nem tudom, hogy fejezhetném ki jobban magam. (Nevet.) Nagyon nehéz eljátszani valaki más elképzeléseit, nem akarom az én jelenléteimmel átitatni a filmet.

Mi volt a reakciód, hogy Catherine Hardwicke helyére Chris Weitz került a rendezői székben? Nehéz volt ez a váltás?
Egy kicsit. Catherine-nek egyedi stílusa és filmjeinek különleges hangulatai vannak. Ez a film egészen más hangulatú lesz. Chris nagyszerű, igazán szeretem Chris-t. Ez egy más film lesz. Úgy értem Catherine-nek egyszerű a látásmódja, és nem cinikusan látja a világot. Azt hiszem, hogy Chris egy kicsit cinkikusabb és a dolgok megközelítése egy kicsit sötétebb lesz. Úgy vélem ez egy sötétebb hangulatú film lesz.

Azt mondanád, hogy Edward ebben aljas, alávaló? Elvégre elhagyta Bellát…
Nem hiszem, hogy aljas lenne. Úgy vélem, hogy a következőben az. Azt hiszem, ebben annyira…. elveszett. Nem tudja, hogy mit tegyen. Ez egy tipikus férfi vonás, mikor találsz valakit akibe szerelmes leszel te csak folyamatosan kételkedsz magadban, elrontasz mindent újra, újra és újra. És akkor rájössz. hogy elcsesztél mindent, és már csak kevés esélyed van. (Nevet.) De ez a jó dolog Bellában. Nem is ad más lehetőséget. Ő sokkal jobban ismeri a kapcsolatukat, mint Edward, aki állandóan felizgatja magát.

Jártál már valaha így a kapcsolataidban?
Minden alkalommal. (Nevet.) Így fogok járni minden kapcsolatomban, ami valaha is lesz. Amint elkezdem megszeretni őket, elérem azt a pontot mikor nevetségessé teszem magam (folyamatosan nevet), megutálnak és kidobnak.

Kristen az egyetlen személy, akivel erről az egész jelenségről beszélhetsz, nem igaz?
Igen, ez különös. A minap vacsorázni voltam, mikor láttunk néhány magazin címlapját. A film annyira elszigetelt; valaki azt mondta, hogy ez az egész olyan mint a vihar középe, de ha benne vagy ebből nem igazán érzel semmit. Teljes a nyugalom. De ránézel a magazinokra és ezeken a címlapokon mi vagyunk és azt pletykálják hogy együtt vagyunk. Ez hülyeség, de úgy látszik, hogy az emberek elhiszik.

Mi a helyzet azzal a történettel, miszerint fenyegetve érzed magad, mert Taylor Lautner ennyire jól néz ki izmosan?
Tényleg fenyegetve érzem magam egy kicsit. (Nevet.) Nagyon, nagyon keményen tud kezet rázni. Ez annyira félelmetes.

Az első film effektjei a drótokon alapultak, de ennél sokkal több a zöld hátteres munka. Milyen volt?
Egy igazi forgatásom volt eddig, a többi egyfajta jelenéses volt. Még csak egy igazi jelenetem volt. Azt hiszem ez a dolog a többiek számára nehezebbé teszi a dolgokat. De annyira örültem mikor Chris egyetértett velem abban, hogy fogjuk vissza amennyire csak lehetséges. Megpróbáltuk úgy kezelni, mint nem szellemet. Ez nem telepátia illetve az ehhez hasonló dolgok. Ő csak hallucinál, mert magányos. Megpróbáltuk annyira reálisnak megcsinálni, amennyire lehetséges, azt hiszem van benne valamifajta finomság. És eléggé ijesztő is.

Ahogy visszatértél, magabiztosabbnak érzed magad a forgatáson, mint az utolsónál?
Bizonyos értelemben igen. Az előző film sikere miatt már úgy érzem pár dolognál, hogy ezt rendben megcsináltam. Már van alapom arra, hogy örömet okozzanak a meghallgatások… esetleg.

Mit gondolsz miért imádják ennyire Edwardot?
Nem tudom, tényleg nem tudom. Nem amiatt olvastam el a könyveket, hogy tudjam miért ennyire szexuálisan vonzó. Csak megpróbáltam megtalálni azt, amivel azonosulhatok. Azt feltételezem, hogy a titokzatosság és a veszély. Határozottan valakinek az a szempontja hogy megtört, másvalakinek, sok szempontból, meg az hogy hajlandó mindent eldobni. Azt hiszem, hogy ez mindig is vonzó.

Két karakterünk van, mit gondolsz ki a jobb választás Bella számára, Jacob vagy Edward?
Ez attól függ, hogy mit akarsz a kapcsolattól, azt hiszem, hogy ha folyamatos szenvedélyre vágysz, változatos kapcsolatra, akkor úgy vélem Edward a jó választás.

Milyen jelenetek forgatása vár még rád?
Néhány álom jelenet, amit azt hiszem, hogy senki sem fog várni. Ezek sötétek, és bizarrak. Bellának borzalmas rémálmai vannak. Ha bárkinek is volt már rémálma és a földön ébredt fel könnyek között… nos ez az oka, amiért sír. Szóval megpróbáltunk a legjobban nyugtalanító dogokra gondolni, majdnem lidércnyomásszerű és elborzasztó képekre. Mert nem Edwardot játszom ezekben, hanem a mély bizonytalanságainak megtestesülését, amiből sok van a könyvben. Szóval igen, elég szórakoztató lesz ezeket megcsinálni.

Nyugtalan voltál akkor, mikor aláírtál a folytatásokra?
Egy kicsit, igen. Megpróbálok a filmek közé beszorítani néhány dolgot. Ugyanakkor nagyon jó dolog olyasmit csinálni, amit az emberek szeretnek, mert akkor bele tudod rakni az erőfeszítéseidet. Még akkor is ha az emberek rosszul ítélik meg, de legalább ítélkezni fognak. Legalább törődnek az eredménnyel, elemezni fogják és ehhez hasonló dolgokat csinálnak. Úgyhogy annyi energiát fektetsz bele amennyit csak tudsz, és reméled hogy kifizetődő lesz.

Olvastad már a regényeket és az Edward-dal történteket?
Az első hármat olvastam. A negyediket még nem, mert nem akarom tudni a végét. De határozottan segítenek. Ez olyan mikor felállítasz egy érvet, amihez nagyon sok bizonyíték van a könyvekben, amik cáfolhatatlan bizonyítékok. Tehát ezek hasznosak. Ha csak a saját fejed által kellene megcsinálni, az nagyon nehéz lenne. Neked csak meg kell találni a fontos momentumokat, amik elősegítik az ötleteid megvalósulását a három könyvből.

Izgatott vagy, hogy Olaszországban Dakota Fanning-gel és Michael Sheen-nel fogsz forgatni?
Nagyon örültem, mikor őket választották. Azt gondolom, hogy ez nagyszerű. Michael Sheen bámulatos. Igazán nagyszerű választás volt. Én csak néztem a nagy küzdelemsorozatot a végén, és ez igazán nagyszerű. Általában nem vagyok benne ezekben a dolgokban, szóval néztem… ez alapvetően rólam szól… jól elvernek – ami igazán rossz.

És a lányoknak is!
Ez egy kicsit körülményes. Nem csak Dakota Fanning-nek. Ez az egész dolog olyan mint nekem, Chris Weitz olyan ábrázolásmódokra gondolt az abszolút fájdalom ábrázolására, mikor nem kell a földön fetrengeni és olyan hangokat kiadni, hogy „Ahhhh!”.
Az egész beállítás annyira vizuális, annyira király. Az olaszországi városkában egy köpenyt viselek. Ez egy hatalmas harci jelenet, úgy kell megverniük, hogy hihetőnek tűnjön. (Nevet.)

A vámpírok hallhatatlanok. Fizetnél a hallhatatlanságért cserébe?
Nem hiszem. De attól függ. Ha most kérdezed azt mondom, hogy „Dehogyis!”. De ha valaki azt mondaná, hogy néhány hét múlva meghalok, akkor azt mondanám „Legalább nem kell többet edzenem.”

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More