About this blog

2009. november 6., péntek

Twilight Watch: Peter Facinelli


Miután múlt héten a Farkas falka tagjai lettek meginterjúvolva, most a VF.com kötelességéhez híven átvált a vámpírokra. Egy hideg napon New York-ban összeakadtam Peter Facinelli-vel aki éppen 2 szerepben tündököl mostanában: egy doktort alakít a Nurse Jackie c. sorozatban és egy vérszívó 400 éves vámpírt, Dr. Carlisle Cullen-t a Twilight-ban, és arról beszélgettünk, hogy a New Moon mennyire különbözik az első Twilight filmtől, valamint az apafigura szerepéről, a forgatásról és hogy mit gondol igazából a vámpír barátairól.

Mint a Cullen klán feje, alakult-e ki ugyanilyen apaszerep a stáb többi tagjával?
Tudod, a Twilight-nál az az érzésem volt, hogy ők úgy néztek rám, mint egy apafigurára, talán azért, mert közel álltunk egymáshoz, de inkább egy idősebb testvér vagyok nekik.


A Twilight forgatása mennyiben különbözött az eddigiektől?
Robert Pattinson körül sokkal több biztonsági őr volt (nevet). A többiek körül nem igazán. Mi tényleg élvezzük egymás társaságát és sokat dolgoztunk ezen a filmen, nem igazán volt időnk együtt lógni. Hosszú órákon keresztül forgattunk aztán mindenki hazament. Általában próbáltunk együtt vacsorázni, aztán másnap reggel elölről kezdeni mindent.

Mi volt azaz egy nagyon fontos dolog, ami megváltozott az életedben, amióta elkezdtétek forgatni ezt a sorozatot?
Sokkal többet utazom, mint egyébként szoktam és sokkal többet érintkezek az emberekkel is. Rajongó tábor, nem tudom máshogy elmagyarázni...ez egy kulturális jelenség. Az emberek csak felpattannak egy gépre, hogy lássanak téged. Néha csinálom ezeket a jótékonysági eseményeket és az emberek odarepülnek, hogy lássanak engem. Nagyon-nagyon lenyűgöz, hogy dedikálok ezeken a rendezvényeken (aláírást osztogatok a könyvhöz és a filmhez). Mindig volt egy rajongótábor a munkám kapcsán, de soha ilyen fanatikusok mint most.

Nagyon lelkesnek tűnsz a rajongóid felé a Twitter oldaladat elnézve.
Tudod, szeretek kapcsolatban lenni a rajongókkal, mert én is nagy rajongója vagyok a könyvnek. Ők is annyira lelkesek és csodálatosak, hogy nagyon szeretném viszonozni nekik. Ha megállok képet adni vagy aláírni a könyveiket, és ezzel mosolyt csalok arcukra, az nagyon boldoggá tesz engem is. Nekem az is egy élmény, hogy ha rajongók vannak a forgatás környékén, megállok és odaköszönök nekik mielőtt beszállok a lakókocsiba. Csak 5 percbe kerül, hogy az embereket boldoggá tegyem. Szeretek kapcsolatban lenni velük.

Folyamatosan dolgozol már a 20-as éveid kezdete óta - ugyanilyen idős most a Twilight stáb néhány tagja. Adtál nekik valaha akármilyen tanácsot főleg akkor, amikor hirtelen a reflektorfénybe kerültek?
Volt néhány beszélgetésem néhányukkal a karrierjükről, mert én már 15 éve dolgozom ebben a szakmában. Ők épp most kezdték a karrierjüket és a legtöbbjüknek ez az első nagy lehetőségük. Azt gondolom, hogy amikor rám néznek és azt kérdezik „hogyan viseled ezt el?” Még mindig egy rejtély nekem! Nagyon szerencsésnek érzem magam. Folyamatosan jelen van az életemben és nem csak egyetlen filmet jelent. Ez egy nagyon ijesztő időszak az életükben, mert ez a film nagyon sok lehetőséget ad nekik. Csak rajtuk múlik, hogyan használják ezt föl a karrierjük érdekében és hogy ez ne csak a Twilight-ot jelentse, aztán hagyják elúszni a lehetőséget. Rájuk nézek és tényleg elég ijesztő, hogy ilyen gyorsan ilyen sok mindent helyeztek a vállukra, nagyon tehetségesek tényleg okosak és úgy gondolom, hogy jól fognak boldogulni.

Milyen hatással volt a karrieredre ez a film?
Sok filmet csináltam és különböző szerepeket és ez megint egy szerep amit szeretek játszani. És még sokáig folytatni szeretném. Kétségtelenül kiszélesítette a rajongótáboromat, a gyerekeimet is beleértve. Hosszú ideje nem látták egy munkámat sem a felnőtt tartalom miatt.

Látta valamelyik lányod a Twilight-ot?
Mind a hárman látták. A gyerekeim 12, 6 és 3 évesek. Nagyon szeretik. A 12 éves lányom olvasta az első két könyvet, szóval ő szereti a filmet. A 6 éves kislányom még inkább, mindig azt akarja nézni. A 3 éves lányom azért szereti, mert a 6 éves kislányom mindig azt nézi. Megkérdeztem tőle, hogy miért szereti és azt mondta, hogy „Szeretem a félelmetes részeket”.

Találkoztak a stábbal? Izgatottak lettek?
A gyerekeimnek ez természetes. Nem sztárolják őket, ők csak „apa barátai”, ami szerintem aranyos.

Miben különbözik a Twilight a New Moon-tól?
Tudod, a Twilight egy független film volt. Dokumentarista stílusban lett forgatva, úgy ahogy Catherine Hardwicke (a Twilight rendezője) akarta forgatni. Van benne egyfajta nyersség ami szerintem aranyos. A New Moon egy kicsit erőteljesebb, egy kicsit stúdiójellege van, de még mindig megvan az éle.

Milyen ugyanazt a karaktert játszani 3 különböző rendezőnél?
Nagyon érdekes. Izgalmas egyfelől, mert minden rendező behozza a saját ízlését a filmbe. Mindegyik rendező személyisége különbözik, szóval neked alkalmazkodni kell az ő munkamódszerükhöz, de nekem mind a hárommal kapcsolatban jó tapasztalataim vannak. Néha nagyon jó dolgozni ugyanazzal az emberrel, újra és újra, mert az már ismerős, de általában mindig más rendezőkkel dolgozom. A Nurse Jackie sorozatban minden epizódban más rendezővel dolgoztam. Szeretem, mert ők mindig új ötleteket hoznak, és olyan ötletük támad amire te nem is gondoltál. Arra kényszerítenek téged, hogy mindent különböző szemszögekből láss. Én úgy gondolom, hogy nehéz a rendezőknek idejönni és ugyanolyan jó filmet csinálni, mint a Twilight volt és felelősséget vállalni azért, hogy a könyvhöz hűek legyenek. Aztán hirtelen lesz egy teljes stábjuk, akikkel előtte nem volt dolguk szóval én úgy gondolom, hogy sokkal ijesztőbb a rendezőnek.

Egy csomó új szereplő jött a képbe...
A mi csoportunk olyan mint egy nagy baráti társaság, ahol mindenkit szívesen látunk. Olyan mintha a családodat bővítenéd. Mindenkit tárt karokkal várunk. Egyszer csak lejöttek velünk ebédelni és a családunk tagjaivá váltak.

Beszéljünk a családodról, mindenkiről mondanál egy szót, ami körülírja a Cullan klán színészeit, kezdve, Kellan Lutz-al:
Oké. (nevet) Bolondos.

Nikki Reed:
Összetett.

Jackson Rathbone:
Művészi.

Kristen Stewart:
Kedves.

Elizabeth Reaser:
Csodálatos.

Ashley Greene:
Olyan mint egy tündér...(Olyan manós, akár egy tündér—izgő-mozgó. Pezsgő, ez a jó szó rá.)

Rob Pattinson:
Rob egy jó kérdés. Nem lehet őt egy szóval jellemezni. Olyan sok szó jut róla eszembe. Tűnődő. Megkínzott...de ő egy jó gyerek. Mi a jó szó egy őszintén jó srácra?

Végezetül: mi a nap szava?
Hideg.

Fordította: Ágnes

1 megjegyzés:

Köszönöm a fordítást!!!!

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More