About this blog

2009. november 13., péntek

Twilight Watch: Kellan Lutz

Egyre közelebb és közelebb az új Twilight film, a New Moon premiere és a VF.com ég a vágytól, hogy titeket lépésben tartson az összes dologgal, ami a vámpírokkal kapcsolatos a következő néhány hétben. Miután meginterjúvoltam Peter Facinelli-t (aki Dr. Carlisle Cullen-t alakítja), mostanában volt alkalmam beszélgetni a Cullen klán egy másik tagjával is, Kellan Lutz-zal (Emmett Cullen) amíg ő a sorozat újabb részének, az Eclipse-nek a forgatásán volt Vancouver-ben. Míg éppen egy közös családi jelenetre készült a Cullenekkel, megvitattuk a szereplőgárda szeretetét az olvasás iránt, és hogy milyen szerepe van a horror klasszikus, A Rémálom az Elm utcában hamarosan megjelenő feldolgozásában.
Most éppen szüneted van. Általában mit szeretsz csinálni a szabadidődben?
Imádok olvasni. Van egy Kindle-öm (ez egy e-book olvasó), és ez klassz, hogy le tudom tölteni azokat a könyveket, amire az emberek hivatkoznak. Robert (Pattinson) állandóan olvas és nagyon sok könyvet használ hivatkozásképp, Jackson (Rathbone) szintén és Kristen (Stewart) is. Tök jó, hogy csak úgy letöltöm a könyveket, mert elég sok a holtidőm. Majdnem nyolc órát töltök olvasással naponta. Rengeteg könyvet befejeztem már és ez szuper. Ezenkívül „Rosetta Stone-t csinálok”, franciául tanulok.

Milyen könyveket olvasol?
Most éppen Mark Twain-től olvasom a „Letters from the Earth”-t. Emellett Jessica Bendinger, akivel egy filmet csináltam Stick It címmel – ő volt a rendező – írt egy novellát, aminek a címe The Seven Rays. Van egy előzetes másolatom, és nagyon jó.

Mely könyveket ajánlották neked a szereplőtársaid, amit te is ajánlanál másnak?
(Megkérdezi Jackson Rathbone-t aki szintén a szobában van): Jackson, mi volt az a könyv, amit ajánlottál? Out of the Silent Planet C.S. Lewis-tól, amit legközelebb el fogok olvasni. Jackson-nal együtt használom Kindle-ömet most, együtt olvassuk a Letters from the Earth-t.

Mi az az egy dolog, ami megváltozott az életedben a Twilight óta?
Soha életemben nem voltam még ilyen elfoglalt. A repülővel megtett mérföldjeim nagysága olyan magas, hogy úgy érzem, hogy ingyen is körberepülhetném a Földet. Minden egyes hétvégén repülőn ültem, mert megpróbáltam hazajutni L.A.-be, hogy láthassam a kutyámat. Nagyon áldott vagyok, hogy dolgozhatok, de minden, amit forgatok L.A.-n kívül van, így tényleg nincs sok időm, hogy az első számú szerelmemmel töltsem az időm: a kiskutyámmal. (Igazából már nem kiskutya – már 5 éves – de nagyon közel áll a szívemhez.) Nagyon sok sajtófeladatunk van, amit meg kell csinálnunk – nagyon szeretem például a találkozásokat a rajongókkal. A November eléggé őrült lesz, minden nap a repülőn leszünk, leszállás, fellépések, még aznap éjjel repülés egy másik városba… Ez egy hullámvasút.

Hogyan birkóztok meg mindezzel, srácok?
Mindannyiunknak megvannak a saját szenvedélyeink, amit élvezünk. Rob és Jackson mindenhova hozni fogják a gitárjukat. Addig, míg van olyan szenvedélyed, amivel egy kicsit el tudsz tűnni és normális lehetsz, viszed az iPod-od, vagy a kedvenc könyved, és olyan dolgokat, csinálsz, amit akkor is tennél, ha nem lenne a Twilight – ezek mind segítenek azoknak maradnunk, akik vagyunk. Nagyon áldottak vagyunk és alázatosnak kell lennünk és a földön kell maradnunk mindenképp.

Gondolod, hogy mivel egy szereplőgárda vagytok, így még jobban támaszkodtok egymásra?
Persze, természetesen. Ez is az egyik olyan helyzet, mikor olyanok vagyunk, mint egy család, különösen azért, amin együtt kereszülmegyünk. Mind részt veszünk ezen az elképesztő kalandon és álomvilágon, mint a Twilight szereplői, és klassz, hogy ezt valakivel együtt csinálhatod. Mindannyian barátok vagyunk, ami szuper, így mindannyian el tudunk együtt menni vacsorázni, jól tudjuk érezni magunkat, tudunk lazítani, játszani, el tudunk menni koncertekre. Itt volt a közelben a Kings of Leon, Jason Mraz… Klassz egy kicsit eltűnni és csinálni valamit együtt. Az összes barátunk otthon van, és próbáljuk őket néha odacsábítani a forgatásra, hogy kikapcsolódjunk egy kicsit. De reálisan nézve, ezt elég nehéz mindig megtenni, szóval jó dolog, hogy ott vannak melletted a színésztársak, akikre számíthatsz. Ez a nagyszerű ebben a projektben- remélhetőleg az összes könyvet elkészítjük, és így soha nem kell azt mondanod a többieknek, hogy viszlát, mint más produkcióknál. Csak ennyit kell mondanod: „Hamarosan találkozunk”, vagy „Találkozunk L.A.-ben.” Ugyanott folytatjuk, ahol abbahagytuk.

Hogyan pörgetik fel a Cullen család tagjai egymást a jelenetek forgatása előtt?
Tényleg minden előre meg van csinálva. Mindent elemzünk a próbák alatt, mielőtt a forgatásra kerül a sor. Szóval mikor már a díszletben vagyunk, akkor már poénkodunk, és az ottani próbán már felcserélgetjük a jeleneteket és megnevettetjük egymást. Kicsit felvidítjuk a hangulatot. A kivágott jelenetek nagyon klasszak lesznek a New Moon-nál.

Szóval lesznek kivágott jelenetek?
Remélhetőleg. Szerintem több anyag lesz a kimaradt jelenetekhez, mint amennyi a film anyaga.

Mely jeleneteket volt a legélvezetesebb forgatni?
Nos, azok a jelenetek, amikben a Cullen-ek szerepelnek mind elég döntőek és fontosak. A New Moon jelenetei nagyon hűek a könyvhöz. Azok a jelenetek, amikben a Cullen-ek szerepelnek – mint a szülinapi jelenet – nagyon meghatározóak a nézőközönség számára, mert ők is ott lehetnek velünk. Ezek mind a kedvenceim, de különösen az a jelenet, mikor Jackson vérszomjassá válik a szülinapi jelenetben.

Láttad már a New Moon-t?
Igen, imádom. Chris Weitz nagyszerű munkát végzett, és imádom a vérfarkasokat. Rengeteg akciójelenet van, én meg akcióőrült vagyok, és a farkasok is szuper munkát végeztek. Taylor (Lautner) elképesztő. Ő egy filmsztár. A rajongók újra meg újra meg fogják nézni amiatt, amit ő hozzáad a filmhez.

Mit gondolsz a rajongók millióiról, akik egyre jobban meg vannak veszve az izgalomtól a premier miatt?
Nagyon klassz, hogy eljátszhatjuk ezeket a karaktereket, életre kelthetjük őket, és hogy a rajongók ezt elfogadják. Elég elképesztő, hogy vannak rajongók, akik sok pénzt költenek, hogy eljöjjenek és láthassanak minket, így nagyszerű adni nekik egy kis darabot abból, amit ők tettek lehetővé számunkra. Nagyon meg vagyunk áldva, hogy a rajongóink ennyire szeretnek. Klassz beszélgetni velük arról, hogy mennyire kötődnek a történek szereplőihez. Az anyukám és a húgom például – nagyszerű látni, hogy ezek a könyvek hogyan hozzák össze az anyákat a lányaikkal. Ez egy kaland, amin mind keresztülmehetnek. Aztán elhozzák a férjeket, és öcsiket és végül mindenkit beszippant ez a varázslatos élmény.

Szóval az anyukád és a húgod is nagy rajongói a sorozatnak?
Nagyon is. A húgom most az egyik legnépszerűbb lány a suliban, mert a testvére benne van a Twilight-ban, ő meg történeteket mesél rólam, ami azért elég vicces. Ez tényleg a színészek álma, hogy részt vehetnek ebben. Ez rengeteg ajtót kinyitott.

A karriereddel kapcsolatban: most fejezted be a feldolgozását a Rémálom az Elm utcában című filmnek. Milyen volt?
Iiiiiiiimádom azt a filmet. Nagyon izgatott voltam, hogy a részese lehettem. Ez Freddy! Ez egyike azoknak a karaktereknek, amik megrémítettek, mikor kicsi voltam. Jason (a Péntek 13-ból) nem igazán ijesztett meg, Chucky (a Gyerekjátékból) nem ijesztett meg. De Freddy-ben van valami. Ez inkább egy pszichológiai thriller.

A feldolgozás egy következő szintre fogja ezt emelni?
Egyértelműen. Szerintem klassz, hogy ezek a filmek mind visszatérnek. Az én generációmnak – 10 éve volt, mikor ez kijött – ez nagyon félelmetes volt. Szerintem mindennek tovább kell lépnie egy újabb szintre, hogy megijesszék az újabb generációt is, mert ….. Itt vannak a Fűrész filmek, mindenféle fordulatos filmek, amik azért készültek, hogy megijesszenek. Most itt van a „Paranormal Activity” – a horrorfilmek új fajtája – ezért feszegetni kell a határokat ahhoz, hogy ténylegesen érezhesd a félelmet. Ez az, amit a Rémálom az Elm utcában is csinálni fog. Ez egy klassz feldolgozása a történetnek, nagyszerű színészekkel, rendezővel, és producerekkel…

És Jackie Earle Haley játssza Freddy-t, ami nagyszerű.
Jackie egy nagyon klassz srác. Egy megtiszteltetés vele együtt dolgozni. Egy ideje nagy rajongója vagyok.

Szóval, mielőtt mész, játsszunk egy kis szójátékot. Mondok egy pár nevet a szereplőtársaid közül, és neked mondanod kell egy szót, amivel jellemzed őket.

Kezdjük Jackson Rathbone-nal (Jasper Hale)
Ah, titokzatos.

Nikki Reed (Rosalie Hale)
Pikáns.

Elizabeth Reaser (Esme Cullen)
Gyönyörű.

Peter Facinelli (Dr. Carlisle Cullen)
Viccmester.

Akarod tudni, hogy milyen szóval jellemzett téged Peter?
Izomagyú (?) (A szó amit Peter használt arra az izomagyút találtuk, de én inkább az edzés iránti szeretetét és a viccesség kombinációjaként fordítanám, csak erre a magyar nyelvben egyetlen szó sincs. :D )
Kellan a bolondost választotta.

Ok, Ashley Greene (Alice Cullen)
Legjobb barát.

Kristen Stewart (Bella Swan)
Kalandos.

Taylor Lautner (Jacob Black)
Testvérszerű.

Rob Pattinson (Edward Cullen)
Mérhetetlenül áldott és tehetséges. Ha ezt össze tudod vonni egy szóba.

A fordításért köszönet Editnek!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More