About this blog

2010. május 28., péntek

Seventeen Magazin - Ashley Greene

Mondhatnánk, hogy Ashley Greene megjárta a poklot, hogy vámpír lehessen. Miközben a 23 éves színésznő épp karrierjének egy csúcspontját készül elérni - szerepe, Alice Cullen (Edward húga, és Bella legjobb barátja) központi szerepet kap a nyáron, a The Twilight Saga: Eclipse-ben - addig még nem is olyan régen csak küszködött, hogy egy kis szerepet kaphasson. A floridai Jacksonville-ben mint tinédzser, Ashley már tudta a szíve legmélyén, hogy színésznő akar lenni. Egy sor iskola utáni munkát vállalt, hogy saját pénzt tudjon keresni, csak azért, hogy amint betölti a 17-et, Los Angeles-be tudjon költözni. Ashley a szereposztók körében elutasított volt a nagy szerepeket illetően, de soha nem hagyta, hogy ez gyengítse elhatározásában. „Ha eldöntöm, hogy valamit meg akarok csinálni,” mondja, „akkor semmi sem állíthat meg.” Az elbukás nem volt lehetőség. Ashley, aki elismeri, hogy szenvedélyesen versengő alkat - a középiskolában az egyetemi válogatott szurkolócsapat tagja volt, versenytáncos és taek won do bajnok (komolyan!) - még inkább eltökélt lett, mikor lehetőséget kapott, hogy meghallgatásra mehessen a Twilight-ra. A könyvek nagy rajongója volt, úgyhogy először Bella szerepére pályázott - kétszer. Mikor Kristen Stewart mögött lemaradt, sebességbe kapcsolta magát, és háromszor is volt felolvasáson Alice szerepéhez, mire végre leszerződtették.
Annak ellenére, hogy egy többmillió dolláros filmsorozat szerepel az önéletrajzában, Ashley még mindig próbálkozik, hogy előnyösebb helyzetet teremtsen magának. A következő két évben hét filmje fog kijönni (többek közt övé a főszerep a The Apparition című horrorfilmben, mellékszerepben a Gossip Girl-ös Sebastian Stan-nel, és a Butter című film, egy indie Hugh Jackman-nel). Lehet, hogy mikor a karrierjéről van szó, akkor kőkemény, de munkán kívül, Ashley tudja, hogy érezze jól magát. Legjobb barátja, és szereplőtársa, Kellan Lutz mondta róla, hogy „olyan, mintha egy lenne a fiúk közül - annyira laza és király.” Akkor pedig már túl boldog lesz, ha arról kárörvendhet, hogy hogyan győzi le szereplőtársait egy kör Twilight társasjátékban. Nem ez az egyetlen szenzációs hír, amit felfedett a forgatásról: Várjatok csak addig, míg elolvassátok az igazi színfalak mögötti drámáját az Eclipse-nek!

17 évesen L.A.-be költözni nehéz változás, miután Jacksonville-ben nőttél fel?
Kemény volt. Jacksonville-ben buborékban éltem. Három éven keresztül ugyanzaz volt a barátom, és a szüleim anyukám 15 éves kora óta házasok - teljesen szerelmesek. Ebből az ideális neveltetésből jöttem. Miután elmentem L.A.-be, rájöttem, hogy az emberek kegyetlenek. Elég gyorsan megtanultam, hogy vastag bőrre van szükséged és óvatosnak kell lenned, hogy kiben bízol meg.

Hozzászoktál már ahhoz, amennyire az életed a Twilight óta megváltozott?
Tényleg a részesei lettünk ennek a hatalmas jelenségnek, de nem hinném, hogy eddig sikerült feldolgoznom. A Twilight egy fantasztikus ugródeszka a pályafutásomban, de bizonyos dolgokat bizalmasabban kell kezelnem.

Nehéz lehet látni, hogy a szerelmi életed mindenhol terítéken van. Sok helyes sráccal hoztak már kapcsolatba, mint például Chase Crawford-dal, a Vámpírnaplós Ian Somerhalder-rel és a Kings of Leon egyik tagjával, Jared Followill-lel. Mi a helyzet velük?
Járok randizni, de ezekkel az emberekkel csak az első vagy a második randink volt, a sajtóban pedig aránytalanul fel lett fújva az egész - és nagyjából ennyi volt az egész közöttünk. Elég ijesztő, mikor megpróbálsz valakit megismerni és hirtelen az emberek azt mondják, hogy együtt vagytok. Ez megnehezíti, hogy kapcsolatod legyen.

Te és Kellan úgy tűnik, hogy nagyon közel álltok egymáshoz. Valaha összejöttök egyáltalán?
Egyértelműen gondolkodtam már ezen. Öt évvel ezelőtt találkoztunk az ügynökünkön keresztül, és azóta legjobb barátok vagyunk - a közös forgatás még közelebbivé tette a kapcsolatunkat. Ő az egyik legjobb barátom, de ha romantikus irányba mozdulnánk, azt már évekkel ezelőtt meg kellett volna tennünk! Szeretek vele más srácokról beszélgetni, hogy megismerjem a férfiak szemszögét is. Igazán becsben tartom a kapcsolatunkat, szóval nem akarom elrontani a randizással.

Most is keresed a szerelmet?
Olyan ponton vagyok, mikor egy kapcsolat nem lenne rossz dolog. Szórakoztató lenne ezt megtapasztalni valakivel, akit szeretek és akivel törődök. Minden lépést, amit megtennénk, nyilvánosságot kapna, úgyhogy ez mindenre nyomást gyakorolna.

Úgy tűnik, hogy az emberek Rob Pattinson és Kristen Stewart kapcsolatának megszállottjaivá váltak.
Ironikus, hogy ők azok, akik ebbe az őrült forgószélnek a közepébe kerültek. Nagyon sok társaságot kedvelő ember van a szereplőgárdában - és mindegyikünk közül, Rob és Kristen a leginkább befelé forduló, és bizalmas. Bezárhatnák őket a szobájukba egy egész hónapra, és még akkor is történetek keringenének róluk, hogy együtt vannak Londonban, vagy ilyesmi. Szerintem eléggé mulatságos, hogy mindenki közül a stábból, egyértelműen ők azok, akik legkevésbé vágynak a figyelemre.

A lányok teljesen megőrülnek Rob miatt. Vonzódtál valaha hozzá?
Mikor találkoztam Rob-bal, nem gondoltam rá kétszer. Igazán vonzó, de a kémia nem volt meg. Nem érti a lányokat. Sok figyelmet kap részükről, de nem érti ezt az egészet, mert a Twilight előtt, csak egy srác volt a Harry Potter-ből.

Szóval mit gondolsz, mi teszi őt ennyire vonzóvá?
Az emberek vonzódnak hozzá, mert van benne valami, ami igazán megnyerő és imádnivaló. Eljön a forgatásra, és kódnyelven beszél valami lányról, mi meg körömszakadtunkig próbáljuk kiszedni belőle, hogy kiről beszél. Ő meg csak annyit mond: „Van ez a lány. Írt nekem sms-t. Mit mondjak neki?” Szóval a lányok meg én adunk neki tanácsot, hogy válaszoljon úgy, hogy lazának tűnjön.

Ki volt az a lány? Valaki, akit ismerünk?
Nem mondhatom el.

Nos szép, hogy ennyire nyitott feléd.
Mindannyian támogatjuk egymást. Szükséged van egy biztonságos atmoszférára, hogy igazán művészien fejezd ki magad. Mikor kínos, ciki dolgokon megyünk keresztül, inkább segítünk egymáson, minthogy kinevetnénk a másikat.

Milyen kínos dolgokon?
Például, épphogy csak megérkeztünk a forgatásra, részt kellett vegyünk egy „macska órán”, hogy bemelegítsünk. Szóval mindannyiunknak ugrabugrálni kellett össze-vissza, és úgy kellett viselkednünk, mint a macskáknak. Még ha mindenki csinálta is a dolgot, akkor is ez volt az egyik legkínosabb pillanat, mert szó szerint a földön fetrengsz, gurulsz körbe-körbe, és nyávogsz.

Srácok, egy olyan bandának tűntök, akik igazán közel állnak egymáshoz.
Valójában úgy érzem, mintha középiskolában lennénk. Egy éven át együtt forgatunk, elmegyünk nyári szünetre, majd visszatérünk. És minden alkalommal , mikor visszajövünk úgy érzem, hogy egy kicsit közelebb állunk egymáshoz - egy kicsit többet tudunk egymásról. Nagyon jó ezekhez az emberekhez visszatérni.


Ashley titkai a forgatásról!
Alice képes a jövőbe látni, de Ashley lát minden mást - és be is avat titeket!

Ash bele van zúgva Jackson-ba!
„Ő egy nagyszerű srác. Hihetetlenül tehetséges, mind zeneileg, mind színészileg. Az első filmhez meg kellett tanuljam, hogy hogyan dobjam a baseball labdát, ő pedig megpróbálta megtanítani nekem. Annyira tetszett nekem, de annyira béna voltam. Szóval totál égés volt!”

Kristen csajos csaj!
„Sokszor válik hebehurgyává, és lesz nagyon izgatott, és szeret szórakozni. Sokkal inkább ő a „vihogó” kislány, mint bármelyikünk. Nagyon sok ember nem látja ilyennek, mert szerintem nem hagyja, hogy az emberek előtt lehulljon róla a védekező leple.”

Rob annyira félénk!
„Ő nagyon esetlen és rendszertelen. Néha eléggé elkalandozik, és csak beszél folyamatosan, és olyanokat mond, amiket nem is ért. Elég humoros. De ő egy őszintén kedves srác.”

Taylor egy igazi kiskutyus!
„Ha nekem és Taylor-nak egy igazi utcai harcot kellene vívnunk egymással, valószínűleg én nyernék - mert ő annyira úriember.”


Mind nagy flörtölők!
„Annyira sok pár van a filmben, mi pedig azonosultunk ezzel. Nagyon sok bulizás volt. Kellan flörtölt Nikki-vel, Jackson és én pedig össze-vissza táncikáltunk. Nagyon ártatlan dolog volt ez, de azért mind flörtöltünk egymással.”

Írta: Patty Adams Martinez
Fordította: Edit

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More