About this blog

2010. május 11., kedd

L.A. Times: A Twilight Saga farkasai

Az 1950-es évek a Rat Pack-et adta nekünk. A 80-as évek, a Brat Pack-et. Napjainkban a Wolf Pack kalandozik a képernyőn.

Habár a Twilight franchise segített a vámpír őrületet Cullenék segítségével elterjeszteni, a Saga egy csapat alakváltója hozza vissza a szexisséget a vérfarkasok számára. És a The Twilight Saga: Eclipse, amit Június 30-tól vetítenek a mozik, sem lesz más.

„Cullenék igazán zárkózottak, tartózkodóak” mondja Alex Meraz, aki Paul-t az egyik falka tagot alakítja. „Vámpírok, de nem ölnek embereket. Nem olyanok, amilyennek lenniük kellene. Míg a Wolf Pack… állatuk vagyunk végülis. Játékos kedvűek. Vidámak. Van ebben valami szexisség.”
A franchise harmadik részében a bozontos falka kénytelen összefogni riválisaikkal, Cullenékkel, miután Seattle-t sorozatgyilkosságok hada dúlja fel, melyek hátterében egy újszülött vámpírsereg áll.

De mivel úgy tűnik hogy a számítógép által generált alteregóik töltik a legtöbb időt a vásznon, itt a lehetőség hogy megismerjük a színészeket az átalakulás előtt:

Alex Meraz (Paul)
25 évesen Meraz még mindig alkalmazkodik ahhoz a forgószélhez, ami ezzel a kasszasikerű franchise-zal jár. De ne tévesszen meg. Nem panaszkodik.

„Hajrá.” mondja. „Nagyon keményen dolgoztam ezelőtt, és úgy látszott hogy nem kifizetődő. Én csak igazán hálás vagyok mindezért.”

Mielőtt megkapta volna a színészet vírusát, Meraz – aki bevallotta hogy a Twilight-ot először kalózverzióban látta – művészi hajlamát a táncon, harcművészeteken és a festésen keresztül mutatja ki. Tulajdonképpen még mindig a festés és az ecsetek világa tartja fenn épelméjűségét ebben a Twilight zűrzavarban.

De ez a zűrzavar lelkesíti mikor a filmről beszél.

„A rajongók szeretni fogják ezt a filmet” mondja. „Nem volt esélyem bárkit is megérinteni a New Moon-ban. Ez alkalommal nekiesek Emmett-nek [Kellan Lutz]. Egy szép pofont adtam neki. De farkasalakban vagyok, szóval ez talán egy mancspofon?!”

„Igen és több az akció. Több a Paul-farkas. Látni fogod a farkasomat csomó dologban. Látni fogsz félmeztelenül rongálni egyszer egy jó darabig.”

Szóval mi van ezekkel a topless jelenetekkel?

„Újonnan felfedezett figyelemmel vagyok a nők iránt. Fent kell tartanom a hírnevem. A lányok azt mondják nekem, hogy vegyem le a felsőmet. Ez olyan ’Hello! Ember is vagyok!’ dolog.”

Julia Jones (Leah Clearwater)
Bryce Dallas Howard nem az egyetlen új arc, aki csatlakozott a bimbózó stábhoz. Jones Leah Clearwater-ként fog debütálni a franchise-ban, mint a megvetett és keserű egyetlen női Wolf pack tag.

„Ő igazán kemény karakter” mondja a 29 éves Jones. „Sok dolog miatt eléggé bosszús, amihez minden joga megvan. Szerencsétlen és elveszett és segítség nélkül próbálja megoldani a benne zajló feszültséget. Eléggé kirohanó személyiség.”

Jones még nem egy közismert, hiszen független filmekben és néhány Vészhelyzet epizódban szerepelt, de ez biztosan megváltozik a bostoni native számára ahogy elérkezik Június. És ennek a nőnek - aki azt mondta tudta hogy színésznő akar lenni miután gyerekként Michael Darling-ot alakította egy Peter Pan produkcióban - ez egy tanulási folyamat lesz.

„Nem tudom” mondja Jones. „Én csak megpróbálom addig könnyen venni ezt, amíg tudom. Új dolog lesz, hogy kitaláljam hogyan navigáljak ebben az őrületben. A legjobbamat nyújtom, hogy felkészítsem magam mindenre.”

Chaske Spencer (Sam Uley)
Spencer Sam Uley, a néha elégedetlen Wolf Pack alfa szerepében tér vissza.

Habár Spencer nem egészen szokott hozzá a globális figyelemhez – „Ez klassz, az elismertség. De ez munka. Tudom hogyan tartsam meg a privát életemet” – azt mondta, nem bánja azt a döntését hogy csatlakozott ehhez a féktelenül népszerű franchise-hoz.

„Sokkal több az ajánlat” mondja a 35 éves Spencer. „Mint színész, ez minden amiért reménykedhetsz: több lehetőség hogy az érdeklődést fent tartsd [magad iránt].”

Spencer Arizonában forgatja új filmjét, a 'Shouting Secrets'-t, egy Los Angeles-i fiatal sikeres íróról, aki visszatér native amerikai gyökereihez, hogy gondját viselje beteg édesanyjának.

A média már a The Twilight Saga: Eclipse teljes hatása alatt áll, Spencer azt mondta dolgozni valamin teljesen más módja a kikapcsolásnak/elmenekülésnek. De nincs menekvés az állandó könyörgések elől az új rész spoilereit illetően. És mint a nyugodt, árnyékszerű farkasalakjának karaktere Chaske is csak suttogva osztja meg a részleteket.

„Ezúttal Sam-nek félre kell tennie az egóját, hogy felvegye a küzdelmet a vámpírok ezen új fajtájával” mondja Spencer. „Sok új kapcsolat alakul ki.”

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More