About this blog

2010. június 4., péntek

Instyle - A falka vezetői

 „Olyan, mint egy család.”
A 25 éves Alex Meraz szerint, aki feltűnik a hamarosan bemutatásra kerülő Twilight sorozat harmadik részében, azok a színészek, akik az úgynevezett Wolf Pack szereplőit alakítják – egy csapat amerikai indián alakváltót – olyan közel kerültek egymáshoz, mint a karaktereik; szinte ahogy megérkeztek a forgatásra. „Igazán számítunk egymás támogatására.” mondja. „Olyan, mint egy család.” Színésztársai Tinsel Korey (30), Chaske Spencer (35) és Julia Jones (29) egyetértenek: „Úgy érzetem szinte azonnal, hogy annyi a közös bennünk.” mondja Jones. Egy élénk-túlhypolt Twilight filmben lenni „igazán különleges tapasztalat. Mindannyian úgy érezzük, hogy ugyanabban a hajóban evezünk.”

„Ő egy anyaszerűség.”
A brooklyni Spencer elismerte, hogy sok meghallgatáson járt, mielőtt végül a falka vezetőjének, Sam-nek szerepét megkapta volna. „Olvastam a könyvet, és láttam hogy milyen nagy szerep ez, és úgy voltam hogy ’Meg fogom kapni.’” mondja. Korey karaktere, Emily Sam mennyasszonya: egy Makah indián, aki nem képes átváltozni farkassá. „Ő afféle anyaszerűség” jegyzi meg Korey, korábban hozzátette, hogy nem érzi magát kívülállónak, annak eredményeképpen, hogy az egyetlen nem mágikus tagja a falkának. „Nem érzem, hogy különböznék tőlük. Egyébként a farkas jelenetetek mind CGI-ok!”

„Egy élelmiszerüzletben dolgoztam.”

Nem a színészkedés volt Meraz első kitűzött célja: 18 évesen otthagyta az arizonai Mesát, hogy csatlakozzon egy cirkuszhoz. „Szó szerint egy táncos voltam, és szerettem volna bekerülni a Cirque de Soleil-be.” A dolgok nem pontosan a tervek szerint haladtak. „San Francisco-ba költöztem, azt gondoltam, hogy beveszem a várost, két héttel később a Whole Foods-nál voltam élelmiszer pakoló/árufeltöltő.” Szerencsére ez nem volt hosszú időszak, mielőtt találkozott volna egy idős színésszel, aki a mentorává vált, ami végülis egy Terrence Malick-féle film, a The New World kis szerepének elnyeréséhez vezetett. Az Eclipse-ben Paul-t alakítja, Jacob barátját, akit Taylor Lautner alakít. „A New Moon-nál együtt tudtuk lógni – elmenni enni, és az edzőterembe. De mikor ezt a filmet forgattuk, titkos szöveges üzeneteket kellett küldenünk, és elhagyatott éttermekben kellett találkoznunk. Eléggé bizarr [helyzet] volt, de büszke vagyok rá [Taylor-ra].”

„Ez te vagy. Ez a te szereped.”

Az Eclipse castingosai nem az elsők voltak, akik arra gondoltak, hogy Jones – a részmunkaidős modell és Columbia diplomás – a tökéletes az egyetlen női vérfarkas, Leah szerepére. „Az egyik legközelebbi barátom olvasta a könyveket, mielőtt az első film kijött volna és mindig azt mondta ’Ez te vagy. Ez a te szereped.’” Mindamellett Jones elismeri, hogy van némi idegeskedni valója a Twilight szerep miatt. „Mindenkinek van elképzelése a karakterekről, és nem vitás, hogy mindenkinek nem felelhetek meg.” magyarázza. „Csak remélem, hogy az a mód, ahogy Leaht ábrázolom elnyeri az emberek tetszését.”

„A Twilight egy sztár-gyár.”
Mind a négy színész elismerte, hogy a Twilight szereplőgárdájában lenni nagy hatással van a karrierjükre: Alex Meraz korábban elnyert egy szerepet Larry Clark új filmjében a Kids-ben, Julia Jones következő filmje egy nagy költségvetésű videójáték-adaptáció a Jonah Hex. „Ez egy sztár-gyár.” mondta Spencer a sorozatról. „Határozottan sok ajtót kitárt [előttünk].”

„Egy új natív Amerika.”
Spencer azt mondja, hogy kivette a részét történelmi amerikai indián karakterek eljátszásából – akiket félig-viccesen „bőr és toll” szerepeknek nevez. „Ami a legklasszabb a New Moon-ban és az Eclipse-ben, hogy korabeli környezetben vagyunk.” Korey egyetért: „Azt hiszem, fontos, hogy az emberek tudják hogy az indián közösség nagyon vibráló és nagyon mai. Afféle új natív Amerika vagyunk.”

Az interjút készítette: Lauren Waterman

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More