About this blog

2010. január 19., kedd

Robert Pattinson interjú a romániai Joy magazinban (2010. januári szám)

Pillanatnyilag ő az egyik leghíresebb színész és a bulvárlapok szexi témája. Tapasztalt modell és tehetséges színész, dalai közül egy megtalálható a ”Twilight” soundtrackjén. Ebben a pillanatban Robert Pattinson két filmet forgat: a Twilight sorozat harmadik részét, az ”Eclipse”-t és a ”Remember Me”-t Pierce Brosnan-nel. (ford. – nem egyszerre forgatta a két filmet, hanem egymás után)

A férfi mágikus tekintetével Hollywood legszexibb vámpírja. Robert Pattinson (23) a JOY szerkesztőjével, Frances Schoenberger beszélgetett új filmjéről a Twilight-ról, partneréről Kristen Stewart-ról és rejtett szenvedélyeiről/örömeiről.

Egy oldalsó bejáraton Robert Pattinson beoson a Beverly Hills-i Four Season hotelbe és egy félénk ”Hello”-val üdvözöl. Egy kockás ingben, egy fekete bőrdzsekiben és három napos borostával jelenik meg: az 1,85 magas brit sokkal inkább tűnik egy hanyag bohémnak, mint napjaink legszexibb szupersztárjának. Azonnal észreveszem, hogy egyáltalán nem szeret a figyelem középponjában lenni: a tekintete mindig lefelé irányul. Mindazonáltal a bizonytalanságnak eme pontos képe, ez a törékenység még karizmatikusabbá teszi.

JOY: Tavaly mikor először beszéltem veled, még újonc voltál. Most, bár nagyon sikeressé váltál, nem úgy tűnik mintha változtál volna. Még mindig olyannak tűnsz, aki két lábbal áll a Földön és nem fél részt venni egy interjún kíséret nélkül. Nem szereted az izgalmakat?
Robert Pattinson: Mindig ideges leszek ha túl sok ember van körülöttem. Nem hiszem, hogy szükségem lenne asszisztensekre vagy egy PR tanácsadóra. Minél többen vannak körülötted, annál többen mondják hogy mit csinálj, utálom ezt a dolgot. Gyakran nem figyelek mások véleményére. (Nevet.) Bár el kellene kezdenem jobban figyelni és nem kellene túlzottan szerénynek lennem az interjúkon, mert önmagamat sodrom kellemetlen helyzetekbe. Nem akarom, hogy a rajongóim azt mondják: ”Igen, ő valóban egy idióta!” (Nevet.)

JOY: A “Twilight” Hollywood Olympusának tetejére repített. Hogyan változtatta meg a sztárság az életedet, sok munkát kapsz emiatt?
Robert Pattinson: Legtöbbször észre sem veszem, hogy sztár vagyok, mert a sikereim óta folyamatosan dolgozom. A ”Twilight” után azonnal elkezdtem forgatni a ”New Moon”-t, és időközben már dolgozom a vámpír sorozat harmadik részén, az ”Eclipse”-en. A forgatáson nem igazán számít bárkinek is hogy híresség vagyok. Reggel ötkor kelek és mikor este hazamegyek kimerültnek érzem magam, és csak le akarok feküdni.

JOY: Mit nem szeretsz a hírnévben?
Robert Pattinson:
Nagyon bizarr hogy sajtó rámugrik és annyira írni akarnak rólam. Ez azt jelenti, hogy alig tudok már egyedül kimenni az utcára – hirtelen el kell bújnom vagy találnom kell trükkös kerülőutakat. Természetesen nem bánom mikor az emberek odajönnek hozzám az utcán, de mikor hisztérikus tinédzserek tömege közelít meg, hogy rám ugorjanak, az kissé kimerülté tesz.

JOY: Dakota Fanning, aki a New Moon egy ördögi női vámpírját alakítja így magyarázta a rajongók elragadtatását: ”Edward az ideális férfi, jól néz ki és a haja is nagyszerű.” Mit gondolsz erről?
Robert Pattinson: Ha ez csupán a vonzódásról és a jó frizuráról szól, akkor ezek a feltételek nagyon egyszerűek. Nem tudom, hogy tudom ezeket teljesíteni. (Nevet.)

JOY: Mi tesz téged különbözővé Edward-tól?
Robert Pattinson:
Néha vannak rossz ’haj napjaim’ is. (Nevet.)

JOY: Milyen volt ismét Kristen Stewart-tal forgatni? A New Moon óta a kapcsolatotok közelebbi vagy semmi sem változott ennek tekintetében?
Robert Pattinson:
Imádok olyannal a kamera előtt állni, akit ennyire kedvelek. A ”Twilight”-ban egy rendkívüli partner volt. Az előadása attól függ mennyire hihető Edward és ez fordítva is igaz. Teljesen kiegészítettük egymást.

JOY: Könnyen szerelembe esel vagy nem az a típus vagy aki első látásra elveszik a másikban?
Robert Pattinson:
Természetesen sok időt töltöttünk együtt – de ez nem az jelenti, hogy minden egyes filmpartnerembe beleszeretek. Úgy tűnik a ”Little Ashes” után, amiben Salvador Dali-t alakítottam, kalandom volt Javier Beltran-nal. (Nevet.)

JOY: A vámpír Saga rajongói nagyra becsülik az Edward és Bella közötti tiltott szerelmet. Van olyan része amivel a férfiak tudnak azonosulni?
Robert Pattinson:
Az én szemszögemből a ”New Moon” a négy rész közül a legérdekesebb csavar: mert Edward annyira szerelmes Bellába, a gondolat hogy ő nem elég jó neki, kínozza őt. Emiatt lerombolja a kapcsolatukat. Azt hiszem sok férfi találja magát ilyen helyzetben, mert eléggé összezavaradunk, mikor szerelmesek vagyunk.

JOY: Mit gondol a családod Angliában a Twilight sorozat sikeréről?
Robert Pattinson:
Nem hiszem, hogy tudatában vannak annak pontosan mi történik. Mostanában az anyám felhívott hogy elmondja szereti azt az inget amit viseltem a fényképeken. Szerencsére eddig a paparazzik békén hagyták a szüleimet. Ők egyszerű kivételes emberek és ez egy túl unalmas történet. Mikor a nővérem nemrégiben meglátogatott L.A.-ben, meg volt döbbenve hogy mennyi újságban van kép rólam.

JOY: Mikor voltál utoljára otthon?
Robert Pattinson:
Körülbelül egy évvel ezelőtt, mikor végre három nap szabadnapom volt. Azután a szüleimet a ”New Moon” premierjén látom Novemberben. De persze együtt akarjuk tölteni a Karácsonyt!

JOY: Londonban felléptél a ”Bad Girls” nevű bandával. Fogsz valami ilyesmit csinálni a jövőben?
Robert Pattinson: Még írok dalokat, és ha lesz időm lehet hogy visszatérek a színpadra. Ezelőtt ez egy hobbi volt, de most valószínűleg mindenki majd figyelni és kritizálni fog. Félek ettől!

JOY: Mi a jövőbeli terved?
Robert Pattinson:
2010-ben Új-Mexikóban fogok forgatni Hugh Jackman-nal egy western-t, az „Unbound Captives”-t. Ez a szerep nagyon különbözik Edwardétól, nem lehet összehasonlítani. Az apámat felvillanyozta az új projektem, mert imád lovagolni. A vámpírokkal ez bonyolultabb, szóval biztos vagyok benne, hogy jobban szereti ezt a változatot. (Nevet.)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More