About this blog

2010. február 4., csütörtök

Pattinson, Stewart és Lautner a Twilight-ról mesél

Lehet, hogy a Twilight sorozat világszerte változtatta meg a rajongók életét, de talán senkire nem volt olyan nagy hatása a sikernek, mint a film három sztárjára: Robert Pattinson-ra, Kristen Stewart-ra és Taylor Lautner-re.

Egyik napról a másikra váltak szenzációvá, mikor is be lettek mutatva a regény milliónyi rajongójának, mint Edward, Bella és Jacob megszemélyesítői – a három középiskolai diák, akiknek misztikus titkai állnak a történet középpontjában. Edward vámpír, Jacob vérfarkas, Bella pedig az átlagos tinédzser lány, akibe mindketten szerelmesek.

Pattinson (23), Stewart (19) és Lautner (17) eljutottak a kis szerepektől a sztárságig az első Twilight filmmel. Miközben a premierére készülnek a sorozat folytatásának, a New Moon-nak, a fiatal színészgárda eltöprengett az újkeletű siker előnyein és hátrányain.

Mi a legjobb dolog, ami a Twilight mánia kapcsán történt veletek?
Stewart:
Engem ez ugyanolyan elégedettséggel tölt el, mint amit bármilyen másik filmtől megkapok, vagyis hogy mennyire sok ember szentel figyelmet ennek. Mindig azt mondom, hogy én az élettapasztalatért csinálok filmeket – szó szerint lopsz attól a személytől, akit játszol – és tudni azt, hogy ez hatással van 100 millió emberre, és nemcsak lányokra, mert ez áthidal mindenféle korosztályt, az tényleg jó érzés. Ez annyira különbözik mindentől, amit eddig tapasztaltam, szóval szerintem ez a legjobb benne.
Pattinson: Megjelenni az Oscar-on és hasonlók, ezek mind annyira szürreális dolgok. De vannak kis dolgok is, mint például mostanában dolgoztam a Remember Me trailer-én, és nagyon kis időm volt arra, hogy megszervezzem a dolgot, de az irányítás, amit a Twilight sikere miatt kapok, az valami hihetetlen. Ez nagyszerű érzés.
Lautner: Körbeutazni a Földet, és mindenhol ugyanazt a rajongói támogatást látni. Voltunk São Paolo-ban, Brazíliában, aztán elmentünk Mexikóvárosba, mindenfelé jártunk a világban és mindenhol ott voltak a rajongók, ugyanolyan lelkesedéssel. Elképesztő érzés azt tudni, hogy ilyen rajongói támasz van mögöttünk.

Mi az az egy dolog, amit hiányoltok a Twilight előtti életetekből?
Stewart:
Szeretek a szabadban lenni. Szeretek sétálgatni, és el is tudok menni sétálgatni – nem a rajongók a probléma, a rajongók nagyon klasszak, ők hagyják, hogy nyugodtan sétálgassak. A többi emberke a probléma, tudod, hogy kikre gondolok. Azok az emberek.
Pattinson: Szerettem L.A.-ben kocsikázni. Tudom, hogy nem sok ember mondja ezt, de ha nem kell menned sehova, akkor L.A. a legjobb hely arra, hogy körbeautókázd. Korábban volt egy kis autóm, egy lehajtható tetejű…és tényleg hiányzik az, mikor megy le a nap és a hegyek körül autózom. Ez egy szuper dolog, és ez egy kicsit hiányzik. Nem igazán ugyanolyan a dolog, hogyha 10 kocsi követ téged közben.
Lautner: Plázák és mozik, vagyis én azokban. Muszáj szabályokat felállítanod, de azt nem szabad hagynod, hogy ezek felülkerekedjenek rajtad.

Mi volt a legemlékezetesebb találkozásotok a rajongókkal?
Stewart:
Volt két lány, akik extra meglepetést jelentettek Olaszországban. Előzőleg találkoztam velük Vancouver-ben, de amúgy Minnesotából jöttek, szóval sok utazás és különös egybeesés eredményeként pont az én jelzésem [gondolom, ahol állnia kellett Kristen-nek a felvétel miatt – szerk.] mellett bukkantak fel.
Lautner: Nagyon sok ilyen van. A brazil rajongók nagyon szenvedélyesek voltak. A repülőtéren köszöntöttek bennünket. Nyilván voltak ott barikádok, de mi nem láttuk őket. Elég érdekes volt a séta a reptér ajtajától a autóinkig.

Miben más a New Moon a Twilight-tól?
Stewart:
Nagyon sok gyökerezik a történetben. Az ok, amiért a Twilight olyan elevennek érződött, de az energia elég nehezen volt megfogható benne, az azért volt, mert az egész történet arról szólt, hogy ezt az energiát kergetjük, ez után kutatunk és nem törődünk a következményekkel. Ez beépült a New Moon-ba is, de mivel azt mondják Bellának, hogy mindent tökéletesen rosszul gondolt, ezért ebben egy kicsit érettebben, figyelmesebben közelíti meg ugyanazt a gondolatot. A New Moon abban is más, hogy sokkal veszélyesebb lesz, és sokkal valóságosabb. Bella végre felnyitja a szemét és olyan, hogy „Oh, Csodaországban ébredtem”. Ez nagyon félelmetes. Igazából félelmetesebb, mint amilyenre én gondoltam, hogy lesz, mert vannak ugye vérfarkasok és az összes rossz vámpír, akik mind meg akarják ölni őt (Bellát) és hasonlók, szóval ennél különbözőbb nem is lehetne.
Lautner: Mindent Edward és Bella épített fel a Twilight-ban, és ezt a film elején le is rombolja Edward, mikor elmegy, és ezt újjá kell építeni, vagyis Jacob-nak kell újjáépítenie Bellát, és aztán ez szintén összeomlik a film végén. Ez egy érzelmi hullámvasút.

Forrás: detnews.com
Fordította: Edit

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More