About this blog

2009. október 13., kedd

Az igazi Charlie Bewley tudja, hogy híres…legalábbis egyenlőre

Charlie Bewley nem mondja meg, hogy hány éves.

Ugyancsak nem beszél a látszólag botránnyal teli múltjának részleteiről, amire a leggyakrabban úgy utal mint, „szeszélyes, kockázatos. Magas csúcspontok, alacsony mélypontok.” Menet közben megemlít zavaros románcokat és családi drámákat és elmondja, hogy már nem igazán iszik, de ennek okairól hallgat. Nagyon titokzatos.
„Muszáj annak lennem,” mondja Bewley.
Amit tudni lehet, hogy Bewley angol származású, több téli szezont dolgozott a síelés Mekkájában Whistler-ben miután néhány éve Kanadába emigrált néhány évvel ezelőtt. Egy ideig taxizással tartotta fent magát („Nekem volt a legtöbb pénzem a barátaim közül.”), később Vancouver-be költözött, kétórányi autóútra Whistler-től, hogy a karrierjét kövesse. Ez a választás szükségessé tette, hogy ez év szeptemberében Los Angeles-be költözzön.
Ez azért volt szükséges, mert Bewley játssza a Volturi-s vámpírt Demetri-t a készülő New Moon film, a kulturálisan átható Twilight Saga sorozat második részében.

Tavaly a Twilight 383 millió dollárt kaszált világszerte és csaknem ugyanennyi, leginkább női szívet hódított meg a tiltott ember/vámpír szerelemmel. A Saga álom trióját Kristen Stewart-ot, Taylor Lautner-t és főleg Robert Pattinson-t nevetségesen híresség tette, arcukkal heti rendszerességgel a címlapokon ilyen főcímmel, mint „Rob mindent kockáztat Kristen-ért.”
A Twilight sorozat egy kolosszus, ami nagyrészt a tizenéves közönség romantikus fantáziáin és bébiszittelési pénzén fut, egy olyan csoport ami szó szerint sikít és sír minden dologért ami kapcsolatos a Twilight-tal. A sorozat babákat, videójátékokat, karkötőket dobott a piacra. De a színész az – mindegy, hogy mekkora is a szerepük – aki a franchise legkeresettebb árucikke.
Bewley szerepe a New Moon-ban az első professzionális színészi előadása, amivel egyedülálló pozícióba helyezi magát, miszerint egyszerre új Hollywood naprendszerében, illetve nagyon, nagyon híres egy alternatív univerzumban, ami a Twilight világa. Bewley azonban azt mondja, hogy ő nem érzi ez a „hirtelen népszerűséget” és bevallja már régóta tapasztalja az ismertséget, monjda rejtélyesen, mivel „meglehetősen hírhedt voltam azokban a körökben, amikben utaztam.”

Most ő is a tini lányok kívánságai között szerepel, akik megostromolták mialatt a New Moon-t forgatta az Olaszország területén lévő Montepulciano-ban.
„Olaszország egy álom volt. Nagyon szürreális,” mondja Bewley. „Azt hiszem, hogy mindenki aki ott volt, függetlenül attól, hogy ki is az, Rob, Kristen, Chris vagy bárki más, azt mondaná, hogy ez egy olyan élmény volt, amit talán soha nem élsz át újra. A vendégszeretet, az ahogy bántak velünk, az egész beállítás annyira nagyszerű volt. Elárasztottak a 15 éves lányok akárhova is mentem. A fejemben lévő 14 éves tinédzser nagyon jól érezte magát.”

Miközben Twilight fanatikusok által való üldözés Montepulciano utcáin egy varázslatos élmény volt számára, Bewley belenyugszik abba, hogy van egyfajta nyomás, amit a Twilight mérhetetlen népszerűsége okoz, és még meg kell tapasztalnia.
„Rob-ot egy kicsit sajnálom”, mondja Bewley. „Együttérzek vele mert most ő a paparazzik kedvence. Még a házát sem hagyhatja el. Ő a világ legfényképezettebb személye.

Bewley elmondása szerint nehéz megmondania, hogy az a figyelem amit Pattinson kap nehézzé teszi-e Brit társának, hogy élvezze saját népszerűségét, de ő „nem tudja elképzelni, hogy valaha azt kívánná, hogy ez bárcsak ne történt volna meg vele, de nevetséges dolog, hogy ez bárkivel is megtörténik. Hat hónap alatt elképesztően ismertté vált és ez teljesen a feje tetejére állította az életét. Nem tudom. Nem igazán beszéltem vele erről úgy mélyebben. De én ebben a helyzetben, azt hiszem az életnek azt a részét élvezem amit ő most túlságosan nem tudod.”

Az életnek azt a részét ami tartalmaz gyakorlást (szorgalmas futó, snowboard-ozik és rögbizik), ezen kívül nem néz tv-t és élvezi azt a képességét, hogy kisétálhat a bejárati ajtaján anélkül, hogy lefényképeznek valamint dolgozik a karrierjén.
„Már nem tartozok a Zac Efron-féle kategóriába,” mondja, „Próbálok áttörni…Nem igazán van semmi másra időm amíg oda nem érek. De amikor elérek oda elkezdem élvezni azokat a dolgokat amiket régen.”

A Twilight Saga egy láthatólag elkerülhetetlen emelkedést kínál, egy beépített rajongótábort és egy lehetőséget arra, hogy állandóan dolgozz, mialatt kiegészítik a sorozatokat, kialakítva azt egy olyan munkává ami egy új színész legvadabb fantáziája – bár ez egy élénk és némileg furcsa világ.

Bevallja, hogy különös, hogy csupán a (nagyon is ismert) karaktere folytán imádják, mondja Bewley, „Nevetséges. Például ’Szeretlek, A legnagyobb rajongód vagyok.’ Hogyan? Anyukám a legnagyobb rajongóm, vagy a testvérem vagy valaki hasonló. Ők ismernek engem. A rajongók elég ingatagok. Úgy néznek rád, mint ’Wow, ő vonzó.’

Bewley vonzó és a közelgő három Twilight Saga filmekben való megjelenésével (Novemberben a New Moon, 2010-ben és 2011-ben pedig az Eclipse és a Breaking Dawn) a közönségnek sok alkalma lesz, hogy megnézhessék maguknak.
„Az Eclipse-ben nem fogtok sokat látni, de a Breaking Dawn egy lehetőség arra, hogy igazán megmutassam az ő erejét, ha megengedik, hogy elengedjem magam. Nagyon izgalmas.”
„Ő” természetesen Demetri, Bewley vámpír alteregója. Úgy írja le a karakter, mint „ördögi, agresszív, sötét és hatékony. Halálos. De ugyanakkor ő nem az ördök, csak a saját értékítéletünk szerint az amit tesz az ördögi.”

Ahogy Bewley látja, Demetri-nek „sok felesleges energiája vagy sok használatlan energiája van és az eléggé testet ölt a viselkedésében. Amikor először elkezdtem gondolkodni a karakterről, az egészet az állatias oldaláról közelítettem meg, és úgy dolgoztam ki, mintha ő egy gyilkos házimacska lett volna – mint ahogy most is az, de ehhez most már a figyelme is hozzáadódott. A figyelme mindig oda irányul ami éppen mozog vagy ami éppen történik, és ennek a részét szeretné képezni, rá akarja tenni a kezét. Ő csak futni vagy vadászni akar. De elégé be van börtönözve ebben a maffiózós társasában mint amilyen a Volturi coven. Meg van fékezve, de ő csak menni szeretne. Ez van mióta Jane és Alec megjelent, mert ők lettek a főnökök, már nincs annyi harc, ezért eléggé unatkozik. Az akciót keresi.

Mielőtt felidézhette ezeket a tulajdonságokat (még át is beszélte a sorozat írójával Stephenie Meyer-rel Demetri háttértörténetét) Bewley-nak ki kellett érdemelni a szerepet. Kétszer volt meghallgatáson Demetri és egyszer Marcus szerepéért. „Örömmámorban úszott” amikor megkapta a Volturi-s vadász szerepét, mivel úgy érzi, hogy ő és a vámpír hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek.

„Először is ez könnyebbé teszi. Másodszor azt hiszem színjátszási szempontból meglehetősen hűségesnek kell lennem ahhoz az energiához, amit emberként kaptam. És most rengeteg energiát kapok és azt akarom, hogy ez látszódjon mindenben amit csinálok. Demetri az a karakter aki igazából nincs az Eclipse-ben, nem nagyon fogod őt látni, de a Breaking Dawn egy lehetőség a számomra, hogy megmutathassam az erejét, ha megengedik, hogy elengedjem magam…nagyon izgalmas.”

Eclipse a Saga harmadik része, amit jelenleg Vancouver-ben forgatnak. A filmet – a sorozat szokását követve, miszerint új rendezője van mindegyik filmnek – David Slade rendezi, aki a Hard Candy című sötét komédiát és egy másik vámpíros filmet a 30 days of Night-ot rendezte.
„Az Eclipse sötét és félelmetes lesz”, mondja Bewley, „véres és brutális.”
Ha az a felhajtás ami a New Moon-t körülveszi egy jel arra, hogy milyen sikert fog tapasztalni az Eclipse, akkor a harmadik film hatalmas lesz és ezzel Bewley is hatalmasodik vele. Így ő a film franchise sikerét egy kulcselemnek tulajdonítja.

„Teljesen megőrülnek mert Rob igazán jó munkát végzett az első részben. Ezért ennyire megszállottak a vámpírokkal kapcsolatban…Azok ketten egyszerűen csak ragyogóak együtt. Tényleg. Tökéletes párosítás. Soha senki nem kérdőjelezte meg, hogy ők voltak-e a megfelelő emberek, egyszerűen csak tökéletesek voltak. Igazán jó szereposztás.”

Színésztársáról Kristen Stewart-tól – akit blogokban gyakran kritizáltak azért mert hűvös természetű – Bewley azt mondja „azt hiszem sokban hasonlít Bellára. Nem akar túl sok figyelmet, bölcsen választja ki a barátait és egy olyan valaki aki csak a munkáját akarja csinálni. Nem mindenki olyan, mint Jamie (Campbell Bower) vagy én vagy valaki más aki szereti ezt az egész figyelem dolgot és nézi úgy mint egy élettapasztalatot. Néhány ember zárkózottabb ’Én csak meg akarom tartani magamat saját magamnak és csinálni a dolgomat és bocsánat ha nem tudom az összes energiámat rád szánni.’ Ez lehet hogy azért van, mert nekem túl sok energiám van.”

Bewley még nem érte el a népszerűség „újságcímlapos” szintjét, mint Rob és Kristen, de kapott egy kis ízelítőt abból, hogy milyen a munkatársai nyilvános élete.
„Amikor először megtörtént, elkezdtem egy csomó telefonhívást kapni, mert a számom fent volt a honlapomon. Amikor ezt először bejelentették, az első néhány nap eléggé furcsa volt. Olyan volt, hogy O.K. …és elkezdesz a neten rákeresni magadra és egyre több és több és több dolgot találsz.

Én csak aggódom amiatt, hogy mi fog előjönni, mert elég nagy múltam van és elég sok dolgot csináltam annakidején, most meg ultra-paranoiás vagyok, hogy valaki jönni fog és mond valamit. De ez nem így történik. Mindenki csak érted nézi, mosolyog és élvezi.
Tekintve, hogy Bewley néhány rövid év alatt taxisofőrből, egy jelentős mozifilm vámpír királyi család tagja lett, feltehetőleg múltjának szereplői, bárkik is ők, valóban mosolyognak. Ami bizonyos, hogy több ezer rajongója szintén ezt teszi.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More