About this blog

2010. április 5., hétfő

Sajtókonferencia São Paulo-ban Kristen Stewart-tal és Taylor Lautner-rel

Halloween éjszakája óta gyűltek össze a rajongók a Hyatt Hotel előtt São Paulo-ban, ahol az Újhold sajtókonferenciája fog lezajlani Kristen Stewart és Taylor Lautner jelenlétével, akik a halandó Bella Swan-t és a vérfarkas Jacob Black-et alakítják Stephenie Meyer irodalmi művének filmfeldolgozásában.
Még a szigorú biztonságiak sem tudták megakadályozni a Twilightereket (a Twilight rajongókat), a sajtókonferencia alatt, hogy lebontsák a korlátokat és berontsanak a hotel halljába, hogy bálványaikról egy képet készítsenek.
„Iszonyatos volt. Hívtam a biztonságaikat és bezártam az ajtót. Féltem, hogy valaki eltapos.” – mondta egy rajongó, Anielli Guimaraes (26), aki több mint 600 Real-t (kb. 65 000 Ft-ot) költött azért, hogy a hotelben maradhasson közel Kristen-hez és Taylor-hoz.

A zűrzavar kezelése rendőri segítséget követelt meg. Ekkor mindenki visszatért a hotel elé, az erős reggeli São Paulo-i napsütés elől esernyők mögé rejtőztek. Anélkül, hogy tudták volna bent Kristen Stewart és Taylor Lautner elolvadt a brazil rajongóktól.
„Ők nevetségesen bámulatosak és barátságosak.” olvadozott Kristen Taylor kíséretében, aki azt mondta meglepődött a rajongók eltökéltségén, akik az éjszakát a hotel előtt töltötték. Minden felügyelet mellett a fiatal színész bevallotta sikerült elmenniük ennie egy steakházba, amit mindig ki akart próbálni.
„Annyira megérte! Mindig is enni akartam egy steakházban és örülök, hogy megtehettem.” Számtalan korlátozás volt a személyes és a következő filmre vonatkozó kérdéseket illetően, de a színészek – saját maguk módján – részleteket árulnak el, ami nem tűnik soknak, de a rajongók számára értékesek.
Az egyik ilyet Kristen mondta, mikor Bella szenvedélyéről beszélt, Edward nevét összetévesztette Robert Pattinsonéval, a színészével, aki Edward-ot alakítja, akikről szóbeszédek, pletykák keringenek, hogy a képernyőn lévő szerelem a való életben is beteljesedett.

Egy másik nagyszerű pillanat demonstrálta az együttműködést a két színész között, mint ahogyan karaktereik között is nagyszerű a vonzódás. Kristen kisegítette néhány kérdés megválaszolásában Taylor-t, olyan volt mint egy nővér. Olvasd el, hogy mit válaszoltak a kérdésekre gyors brazil kiruccanásuk alkalmával.

Mikor a New Moon zöld utat kapott meg volt a lehetősége annak, hogy egy másik színész alakítja Jacob-ot. Hogyan fogadtad ezt a hírt?
Taylor:
A Twilight befejezését követő napokban kezdtem el edzeni, mert tudtam hogy tennem kell valamit a szerep megtartásáért.
Kristen: És azon a ponton még nem volt rendezőnk. Szóval ha ez nem odaadás nem tudom mi az.
Taylor: (mosolyog) Igen, ez egy kemény diéta és nehéz munka volt, de elhatároztam arra koncentrálok amit ellenőrizni tudok, ami a szellemi és fizikai felkészülést jelenti a szerepre. Tehát ez az amit tettem.
Kristen: Mindannyian tudtuk ő a tökéletes személy erre a szerepre és senkinek sem volt kétsége, hogy az övé a szerep. És igazunk volt.

Hogy érezted magad a New Moon forgatásán?
Taylor:
Teljesen izgatott voltam. Jól szórakoztam. Nagyon jó volt.

Sikoltozó rajongók a Comic Con-on és itt is. Hogy kezelitek ezt?
Kristen: A Comic Con-on prezentáltuk először az első videót a ”New Moon”-ból és nagyon ideges voltam. Mikor olvastuk a könyvet, egy igazán személyes elképzelésünk volt mindenről, de mikor ez a mozikba kerül olyan lesz mint a valóság. Miután bemutattuk ott az első klippet és látni a rajongók reakcióit hihetetlen volt, mert támogattak. Miattuk voltunk ott, ami csodálatos.
Taylor: Valójában mindenhol izgatott rajongóik vannak, elképesztő hogy számíthatunk a támogatásukra. Hihetetlenek.

Mit gondolsz miért ennyi sikeres a sorozat Brazíliában, hiszen nálunk nincs kultúrája a vámpírizmusnak?
Kristen:
Azt hiszem azért mert ez több, mint egy vámpírtörténet. Az egész világ így vagy úgy de tud a karakterekkel azonosulni. Rendben ők vámpírok és vérfarkasok, de alapvető emberi érzésekkel bíró karakterek. Végtére is egy szerelemi történet.

Egy nagy brazil site felmérése szerint - ahol gyerek és tinédzserek szavaztak – Taylor-t választották a legjobb színésznek, Robert Pattinson-ra leadott szavazatok számát is felülmúlva. Mit gondolsz erről?
Taylor:
Hűha! Hűha! (Sokat nevet). Ez aztán a szenvedély magas szintje, igaz? Szerencsés srác vagyok. Imádom a karakterem. Nagyon. Ami Rob-ot illeti, úgy hiszem tudja ezt kezelni.

Hogyan változott a rendezés Catherine Hardwicke-tól Chris Weitz-ig?
Taylor:
Nem volt sok lehetőségem együtt dolgozni Catherine-nel, mert nagyjából négy jelenetem volt a Twilight-ban, de imádtam Chris-szel dolgozni, aki egy nagyon rendes fickó, szakmailag és személyesen is.
Kristen: Catherine-nek számos bámulatos független munkája volt és ez a Twilight-on meglátszott, mert a kölytségvetésünk sokkal alacsonyabb volt. Chris-szel minden megnövekedett és azt hiszem lélektanilag többet tudtunk karaktereinkbe fektetni mint Cathrine-nel való munkák eredményeként. A „New Moon” sok szempontból elevenebb és mélyebb.

Véleményed szerint mi az oka a Saga világsikerének?
Taylor: Ez messze túlmutat a vámpírokon és a vérfarkasokon. A karakterek a mozgatórugók, mert a szerelem dilemmája, a barátság és számtalan más köti össze őket.
Kristen: A történelemben a vámpírok és vérfarkasok csak ravasz trükkök hogy érdekesebb helyzeteket kreáljanak, de mint mondta Taylor a karakterek, amik számítanak. Ha fantasy rajongó vagy, az jó, de nem kizárólagos.

Hogyan csináltad, hogy Edward jelen van filmben, hiszen ő csak „feltűnik” az elméjében?
Kristen:
Meg akartunk győződni, hogy nincs kétség a látomásokat illetően, amik Bella fejében léteznek Edward-ról, hogy [Bella] mit gondol vajon ő [Edward] mit mondana neki. Nem azt éreztük, hogy ez telepátia lett volna. A jelenléte segített Edward-nak ebből a szempontból, valamint segített a Robert rajongóknak is. (Nevet.) De az, hogy Bella beleszeret Jacob-ba és Robert-be – elnézést Edward-ba – nem szerepel a filmben, a közönség azt mondja „Maradj Jacob-bal!” Edward jelenléte arra késztet mindenkit, hogy benne is ugyanazon a kétségek merüljenek fel, mint Bellában.
Taylor: Ez segít megalapozni a szerelmi háromszöget, ami az Eclipse-ben fog kiteljesedni.

Végül is Bellának kivel kellene maradnia?
Taylor: (Nevet) Edward és Jacob egymás ellentétei. De azt hiszem Kristen-nek kell erre válaszolnia. (Nevet).
Kristen: (Nevet) Jacob az, akivel Bellának lennie kellene. A befelé forduló lány eltűnik, mikor a közelében van. De mindenki tudja, hogy a lányok sohasem a legjobb választás mellett döntenek ilyen ügyekben. Edward a lelkitársa és ha hiszel a végzetben, bárki aki olvasta a negyedik könyvet tudja Jacob végzete nem Bella. Nem kell csak azért Jacob-bal lennie, mert ez a könnyebb.

A könyvek fontosak számodra a karakter létrehozási folyamatában? Taylor: Nagyon. Semmi sem működött volna, ha nem olvassuk el a könyveket. A részletek kiegészítik a hézagokat.
Kristen:
A ”Twilight” forgatókönyvét előbb olvastam, mint a könyvet. De csak azután olvastam el a könyvet, mikor beleegyeztem a film elkészítésébe. A forgatókönyv olyan, mint egy vázlat a filmhez. Minden alkalommal mikor egy fontos jelenetet csinálunk, visszatérünk a könyvhöz és elolvassuk a fejezetet.

A New Moon-ban mi a legfőbb változás Bellában?
Kristen:
Azt gondolom ez egy természetes változás. A Twilight-ban Bella egy lány, aki nem tudja mit is csinál. Szereti az aki, mert Edward miatt sikerült jobban megismernie önmagát. Nem tudja mit tegyen és a válaszokat Jacob-on keresztül fedezi fel. A New Moon-ban Bella felnő. Sokkal inkább nővé érik.

Milyen volt dolgozni a speciális effektekkel?
Taylor: Drótokon függesztettek fel, amik teljesen megállítottak a levegőben, így digitálisan odarakták a farkast az átváltozós jelenetbe. Igazán klassz volt csinálni.
Kristen: És az volt a nagyszerű dolog, hogy Taylor szemét odarakták valahogy - nem CG volt – a farkas szemének helyére és ez nagyon klassz volt, mert így sok érzelmet fejezett ki.

Mi a kedvenc jeleneted a két filmből?
Taylor: Pasi vagyok, szóval szeretem az akciójeleneteket. Imádtam a Twilight végén található harcjelenetet, de azt a jelenetet amiben Bella visszaemlékezik arra, mikor James megharapta az nagyon szép és igazán érzelmes volt számomra. És nem hiszem el, hogy ezt hangosan kimondtam. (Nevet önmagán és Kristen-en) A ”New Moon”-ban imádtam azt a jelenetet, amikor a szobában vagyunk.
Kristen: (Nevet) Azaz én kedvencem is! Van egy jelenetünk a szobámban, amiben ismét két másodperc alatt barátokká válunk. Ez sokat elárul a karakterekről. Ha a szeretet közöttük nem testvéri lett volna, akkor soha nem békültek volna ki ilyen rövid időn belül. Ja és el kell mondanom hogy Taylor elutasította a kaszkadőr bevetését mikor ebben a jelenetben Jacob az ablakon keresztül jön be a szobába. Hihetetlen volt!
Taylor: Sokat edzettem rá és csak két felvétel volt! (Nevet)
Kristen: A másik jelenet, amit imádok a New Moon-ba a Bella és Edward közötti kibékülés, mikor belököm a napról Volterrában és valami olyasmit mondok „Nem haltam meg. Eltűntem az életedből, ezért ne halj meg.” És egymás szemébe nézve ami ezelőtt történt, az összes fájdalom eltűnik.

Beszéljünk a kibékülésről, Bella nagy lelki fájdalmon esik át a „New Moon”-ban. Ugyanebben a helyzetben, mit tennél?
Kristen:
Nehéz így gondolkodni, mert úgy vélem senki soha nem szerettet ilyen elképesztően, mint ahogy ő szereti Edward-ot. Ez a szó szoros értelmében vett szerelem. (Kristen szomorú arcot vág Taylor-nak, aki nevet.) (Mindenki nevet.) És ő (Taylor-ra mutat), mint az egyik legrendesebb srác akivel valaha találkoztam, olyasmit mondana hogy minden rendben lesz.

Taylor: Nos, amit mondanék nem ez lenne.
Kristen: Látod? És ez a legjobb dolog, amit mondana ilyen szituációban. (Még több nevetés)
Taylor: De ez az igazság! Nem szeretnék ilyen szituációt a nyakamba, tudod? (Zavart nevetés.) Nem tudom mit tennék. Ez egy nehéz kérdés.

Azok a lányok, akik bálványozzák Bellát mit kell tenniük hogy olyanak legyen mint ő az öltözködésben; Bella divatikonná és viselkedési mintává válhat? Kristen: Nem tudom! Meg kell nézni a filmet. Bella nem divatikon. Nem aggódik emiatt. Bármit felvesz, ami meleg és kényelmes. Ez van.
Taylor: Kristen mindig gyönyörű, nem számít mit visel. (Nevet)
- Frini Georgakopoulos

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More