About this blog

2010. július 16., péntek

Popsugar interjú a Twilight filmek forgatókönyvírójával

Most hogy az Eclipse a mozikban került és a megdöntötte a box office rekordokat, a Twilight rajongók már izgatottan várják Bella és Edward szerelmi történetének következő mozis fejezetét: a Breaking Dawn-t. Exkluzív beszélgetést folytattunk Melissa Rosenberg-gel – aki a Twilight filmek forgatókönyveiért felelős -, hogy megtudjuk mit várhatunk az utolsó két résztől. Vajon Bella szülési jelenete látható lesz-e a mozik vásznain, megosztja a legmeglepőbb rajongói élményét, és kitálal Stephenie Meyer és a közte kialakult kreatív kapcsolatról.
PopSugar: Miként érzel azon döntés miatt, hogy a Breaking Dawn-ból két film készül?
Melissa Rosenberg: Valójában megkönnyebülés, mert kihívás lett volna egy filmbe sűríteni ezt a terjedelmes könyvet. Mindig kihívással jár [könyvek forgatókönyvvé adaptálása], főleg igaz ez a Breaking Dawn-nál. Jó hogy levegőhöz jutsz egy kicsit… másfelől viszont, ott a két film tartalommal való kitöltésének kihívása.

PS: Szóba került, hogy néhány jelenetet nem akarsz megmutatni a képernyőn a Breaking Dawn esetén. Például Bella szülését. El tudnád nekünk mondani hogy miért nem?
MR: Hibásan idéztek. A gyerekszülés – úgy érzem, hogy minden jelent – képernyőre való. Azt hiszem talán, amire utaltam az volt, hogy látjuk-e majd Edward-ot placentát átrágni? Azt hiszem nem. Nem hiszem hogy látnunk kell ezt, de ha valaki látni akarja, hát azt hiszem annak pillantást kellene egy ilyenre vetnie. [Nevet.] Úgy vélem utalni fogunk rá, de nem fogunk fogakat látni a placentában/méhlepényben.

PS: Milyen felelősséget érzel a rajongók irányába? Az írás folyamata alatt gondolsz rájuk?
MR: A felelősség, amit a rajongók miatt érzek? Nos, van egy: mégpedig hogy boldoggá tegyem őket. Azt szeretném, hogy az emberek élvezzék a filmet és ne érezzék azt hogy megöltem a kedvenc regényüket! Amit tapasztalok az, hogy nem tudsz minden embernek megfelelni. De az igazi felelősség tudatában a nagy nehézség ebben az hogy sok nő és fiatal lány látja, és annak biztosítása hogy Bellát mint erős női példaképet jelenítse meg a film. A pozitív üzenetek érjenek el hozzájuk.

PS: Mi volt a legőrültebb vagy legmeglepőbb rajongói reakció amit megtapasztaltál?
MR: Nem tudod őrületesnek nevezni, de őrületesen csodálatosnak igen. Nemrég tértem vissza Párizsból. Egy sajtótájékoztató miatt voltam ott néhány színész társaságában: Daniel Cudmore-ral, Edi Gathegi-vel, Michael Welch-sel, és Alex Meraz-zal. A végén volt egy záróceremónia ami egy meglepetés volt számunkra, és felvezettek minket a színpadra… és a közönség a besötétített színházban állt, mintha imádkoztak volna. Nagyon szokatlan volt. Majd egy pillanat múlva, felcsendült Lady Gagától a Bad Romance, elkezdtek táncolni amit három napig próbáltak. Csodálatos, nagyon egységes tánc volt, bámulatos volt. Le voltunk nyűgözve. Az ütemre száz pár kéz emelkedett a magasba ugyanabban a pillanatban – ez egy hatalmas élmény… azon tűnődtem, hogy történhetett volna bárhol máshol, de Franciaországban? Az amerikai hallgatóság szintén ilyen klassz lett volna?

PS: Menyire vesz részt Stephenie Meyer az írási folyamatban és milyen a kapcsolatod vele?
MR: Stephenie nagyon segítőkész. A kapcsolatunk minden egyes filmmel jobb lett. Mikor találkoztam és hozzáláttam a munkának, nem volt okom arra hogy tartózkodó legyek. Rendkívülien együttműködőnek ismertem meg és borzasztóan leleményesnek. Szóval a kezdeteknél is jól kijöttünk, majd a New Moon-nál méginkább és az Eclipse-nél is... megfontol, mérlegel minden vázlatot, a forgatókönyv minden vázlatát. Ott van a forgatáson. Igazán részt vesz benne.

PS: Melyik a kedvenc jeleneted a könyvekből és a filmekből? Van egy amit különösen szerettél írni, vagy nagyon vársz hogy megírhasd?
MR: Számos van. Látni Bellát vámpírként és a megismerkedését a képességivel, azt hiszem ezeket igazán szórakoztató megírni. Különösen mikor elképzeled Kristen Stewart-ot eljátszani őt, és azt a módot, ahogy Bellát megtestesíti mint ügyetlen, nyugtalan személyt. Mikor átváltozik vámpírrá, mindez eltűnik.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More