About this blog

2010. július 4., vasárnap

Atrevida magazin - Robert Pattinson

rob
Hacsak nem egy másik bolygón élsz, biztosan ismered Robert Pattinson színészt, aki a csodálatos vámpírt, Edward Cullen-t alakítja a Twilight-ban és a New Moon-ban. Bizonyára azt is tudod, hogy a Saga következő része – amely az amerikai írónő, Stephenie Meyer nevéhez fűződik – az Eclipse hamarosan a mozikba kerül, pontosabban Június 30-án. A történet harmadik részében Bellának választania kell a vámpír, Edward és a vérfarkas, Jacob között. Valószínűleg már tudod, hogy végül milyen fordulatot fog ez [a történet] venni.

Igazán szerencsések voltunk. Meginterjúvoltuk Robert Pattinson-t Los Angeles-ben, két nappal a 24-dik születésnapja után, ahol az Eclipse-beli munkájáról, a Breaking Dawn-t övező várakozásairól kérdeztük, valamint arról, hogy hogyan kezeli a hírnév okozta nyomást. Szintén szóba került, hogy kiért rajong, és miért nem érdemli meg a legjobban öltözött és a legszexisebb férfiak listáján elfoglalt helyét.

Mindenekelőtt, utólag is boldog születésnapot! Nos mióta olyan karaktert alakítasz aki soha nem öregszik, mi a helyzet a születésnapokkal?
Vámpírt játszva az az érzés kerít hatalmában hogy sokkal gyorsabban öregszem, mint valójában, mert 6 hónaponta visszatérek a forgatásra és mindenki azt mondja: „Mit csináltál? Egy évvel idősebbnek tűnsz.” 24 éves lettem, de úgy érzem magam mint egy 35 éves.

Az Eclipse hamarosan mozikba kerül. Szerinted a fanok meg fognak lepődni?
A Twilight Edward és Bella történetére koncentrál, de a New Moon-ban több Jacob volt. Szóval, az Eclipse érdekes, mert mindenkinek megvan a maga helye, és a közönség láthatja Edward, Bella és Jacob egymáshoz fűződő viszonyát.

Ezúttal számodra mi jelentette a legnagyobb kihívást Edward megformálásában?
Az Eclipse-ben Edward különböző érzelmeket él át. Az első két filmben, tartja a távolságot mindenkitől, de most a világ részesévé kell válnia és nem lehet közömbös, ha meg akarja tartania a kapcsolatait.

Van kedvenc jeleneted?
Szeretem azt a jelenetet, mikor Bella azt hiszi megcsalt Jacob-bal, Edward-nak meg kell ezzel küzdenie és megbocsátania. Ez a legérdekesebb jelenetek egyike.

Hogyan jellemeznéd a David Slade-del való közös munka tapasztalatait?
Izgalmas volt, mert David megjelent és azt mondta: „Valami igazán mást akarok csinálni.” Azt hiszem, sikerrel járt. Hatalmas kontraszt van az Eclipse és a többi között.

Szóbeszédek keringenek arról, hogy a Breaking Dawn 3D-ben fog elkészülni, mi a véleményed erről?
Egész nap 3D-ben látom magam. [Nevet] Hogy őszinte legyek még nem tudom elképzelni a filmet 3D-ben, de azt hiszem klassz lenne.

A Twilight Saga befejezésig még van egy kis idő, de mit gondolsz hogy fogod magad érezni mikor ennek az egésznek vége lesz?
A filmek között mindig elfelejtem, hogy mennyire is szeretem ezt a karakter. Nagyon kényelmes és élvezet visszatérni Edward-hoz, kísérletezni és fejleszteni az előadásomat minden egyes filmnél. De nehéz ezt az egész élményt felfogni. Olyan gyorsan történt minden és olyan rövid idő alatt kitört, mint egy szupernova. Azt hiszem 10 évembe kerül majd feldolgozni mindezt.

Tudod, hogy mit fogsz csinálni a Breaking Dawn forgatása előtt?
Épp most fejeztem be a Bel Ami című mozit, Christina Ricci-vel, Uma Thurman-nal és Kristin Scott Thomas-szal, és hamarosan nekiállok a Water for Elephants/ a Vizet az elefántnak forgatásának.

És milyen szerepeket kell eljátszanod ezekben a filmekben?
A Bel Ami-ban egy olyan párizsit alakítok, aki számára lehetetlen bármiféle empátiát is kicsiholnia magából. Rosszul bánik azzal is, aki szívességet tett neki, de sok pénzzel végzi be, ami azt hiszem eléggé realisztikus. [Nevet.]

És mi a helyzet a Vizet az Elefántnak-kal?
A film a Nagy Gazdasági Világválság idején játszódik és egy srácot játszok aki otthagyja a főiskolát és egy cirkuszhoz csatlakozik.

Akkor tulajdonképpen elefántokkal fogsz együtt dolgozni?
Igen, ez egy nagyszerű történet, bámulatos a szereplőgárda, nagyon jó a rendező és lenyűgöző lesz a film bármiféle speciális effekt nélkül is, de ami felkeltette a figyelmemet azok az elefántok voltak. Találkoztam már velük, és dolgozni is fogok velük, ami csodálatos. Tudtad hogy az elefántok dorombolnak?

A karaktereid közül melyik az amelyikről/ameyiktől a legtöbbet tanultál?
Edward mellett, Salvador Dalít mondanám a Little Ashes-ből. Igazán megváltoztatta azt a szemléletmódot, hogy miként álljak a színjátszáshoz. De azt hiszem minden karakter, akit játszom azon pillanatokban meghatározza a személyiségemet.

Úgy tűnik, hogy non-stop dolgozol. Van bármiféle vakációs terved?
Még nincs. Talán a Breaking Dawn után, de most úgy érzem hogy nincs erre szükségem. Ez a munka olyan mint vakáción lenni, legalábbis nem olyan nehéz. Nagyszerű minden nap dolgozni menni.

Érezted valaha magad magányosnak?
Azt hiszem, mivel egész álló nap dolgozom, kissé elszigetelt életet élek. A legtöbb beszélgetés ugyanarról a témáról folyik és az emberek azt a módot diktálják ahogy viselkednem kellene.

Téged tartanak a világ leghíresebb színészének a világon. Hogyan birkózol meg ezen figyelemmel?
Sok időt töltök rejtőzködéssel. Vannak jó napok és rossz napok, és nem szeretnék ezen dolgok miatt pánikolni. De megpróbálom a magánéletemet elszeparálni a munkától, ezzel az egómra nem igazán hatottak. Nem megyek el Londonból hacsak nem munkáról van szó, de ez sem azt jelenti, hogy a legtöbb időt Los Angeles-ben töltöm Hollywood-i partikon.

Volt valaha bármiféle fan pillanatod más hírességekkel?
Mikor először voltam Los Angles-be David és Victoria Beckham mellett ültem egy étteremben, és egy kicsit rajongó módjára viselkedtem.

David vagy Victoria iránt?
[Nevet.] Egy kicsit mindkettőjük irányába, ez csak szürreális volt számomra.

Azt mondtad, hogy a siker nem szállt a fejedbe. De mi van azokkal az alkalmakkal mikor „a legjobban öltözött”-ek vagy a „legszexisebb”-ek között tartanak számon? Ez nem klassz?
Tisztában vagyok azzal, hogy jövőre valaki más fog szerepelni azon lista élén. Valójában ezek a dolog megnevetettnek. Ma reggel ahogy elhagytam az edzőtermet hirtelen ráeszméltem hogy nem csak egy régi szabadidőt és szakadt tornacipő viselek, hanem fekete zokni is van rajtam, olyan amit kétrészes öltönyökhöz szokás viselni. Azt hiszem, hogy ez érvényteleníti a legszexisebb és legjobban öltözött státuszom.

Mi volt a legfurcsább kérdés, amit valaki valaha is feltett neked?
Az emberek azt kérdezték tőlem, hogy hiszek-e a vámpírokban, de nem. Egyszer már megkérdezték, hogy milyen színű a fogkefém, de nem emlékeztem rá.

És mi a legkülönösebb dolog, ami valaha magadról olvastál?
Az hogy a legjobban öltözött voltam. Aki ezt gondolja, nyilvánvaló hogy soha nem látott melegítőben.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More