About this blog

2010. július 5., hétfő

The Sunday Paper – Tinédzser farkas

A Twilight filmek megfilmesítése - melyek Stephenie Meyer hihetetlenül sikeres könyvsorozatán alapszanak – az Eclipse-szel folytatódik, a harmadik rész története egy tűnödő szerelmi háromszög körül forog, mely során a halandó Bella Swan (Kristen Stewart) szeretetéért folyik a harc a vámpír, Edward Cullen és a vérfarkas, Jacob Black (Taylor Lautner) között.
A 2008-as Twilight és a 2009-es New Moon sikereinek köszönhetően, a 18 éves Lautner – akit korábban jelentős szerepben a Cápasrác és Lávalány kalandjaiban láthattunk – hirtelen sikerre tett szert. A Los Angeles-ben elkészített interjú alatt ezen újdonsült hírnévről beszélgettünk.

Ennek a sorozatnak te vagy az igazi feltörekvő csillaga. Hogyan birkózol meg a hírnévvel?
Ez elképesztő. Ez a franchise egy hihetetlen kiindulópont és hálás vagyok minden lehetőségért, amit ez biztosított. Az utóbbi két évben igazán jól éreztem magam, egyszerűen csak hálás vagyok azért ahol most vagyok. Nagyszerűen szórakoztam ezen filmek elkészítése során. Ez nagyszerű.

Mi a helyzet az újonnan jött hírneveddel, és azzal a figyelemmel amit neked szentelnek? Nehéz megtartani az egyensúlyt és „normális”-nak maradni?
Feltétlenül fontos, hogy a családtagjaimmal és a barátaimmal vegyem körül magam. Ez olyan, mintha két teljesen különböző világban élnél. Ez a munkám. Elmegyek dolgozni és az üzleti életben mozgok, majd visszatérek a normális világomba, ahol ugyanazokat a dolgokat csinálom mint előtte – otthon vagyok, nézem az American Idol-t, és azokkal az emberekkel töltöm az időmet akik igazán fontosak. Ez nem annyira izgalmas, de az egyensúly fenntartása rendkívül fontos.

Mi a rossz oldala ennek a helyzetnek, amiben most vagy?
Nehéz kiválasztani egyet is, mert milliószor több érv szól mellette mint ellene. Ez nem igazán „normális”. Természetesen a magánélet hirtelen hiánya egy nyilvánvaló dolog. Nem lehet hozzászokni ahhoz, hogy felkelsz és 12 paparazzi arra vár kint és kövessenek reggel egy Starbucks-ig. Ez kicsit más, de hajlandó vagyok elviselni az hátrányokat, mert annyival több mellette szóló érv van. Néha bosszantóvá tud válni, de állandóan azt kell magamba súlykolni, hogy ez ezzel a munkával jár. De amit feláldozok az határozottan megéri. Csak nem engedem hogy ez hatással legyen rám, vagy hogy egyáltalán őrületbe kergessen.

Mi volt a legfurcsább rajongói találkozásod, amiben részed volt mostanában?
Nem mondanám, hogy a rajongók furcsák, de azt igen, hogy szenvedélyesek. Ausztráliában voltunk egy nagy eseményen. A vörösszőnyegen sétáltunk, körülbelül 4000 rajongó mentén, sokuk nyújtotta a kezét vagy a karját felénk egy autogrammért. Az egyik lánynak már egy hatalmas wolfpack tetoválás volt a karján, ami baromi klassz volt, és megkért hogy dedikáljam alatta. Másnap valaki mondta nekem hogy az aláírásomat magára varrata. Nem igazán tudom, hogy jól vagy rosszul érezzem magam emiatt, de a szenvedély magasra hágott akkor.

Hogyan keltenéd fel az emberek érdeklődést, hogy nézzék meg az Eclipse-t?
Hűha, hol is kezdjem? A három közül messze ez a kedvencem. Ha tetszett az első és a második film, minden bizonnyal ezt imádni fogod. Ha nem láttad az első kettőt, még mindig megkedvelheted ezt a részt. Alapvetően minden benne van az első két részből – romantika, akció, bizonytalanság, veszély.

Volt bármi más az Eclipse-ben, ami nagyobb kihívással járt mint az első két film esetén?
Sokkal több az akció, de valójában lustálkodtam, mert farkas vagyok, egy speciális effekt a legtöbb akciójelent közben, úgyhogy személy szerint nem voltam érintett. Azt hiszem valószínűleg először megcsókolni Bellát volt a legizgalmasabb új dolog.

Ebben az epizódban sikerült többet együtt dolgoznod Robert Pattinson-nal, mivel a karaktereitek versengenek Bella szeretetéért. Milyen volt?
Nagyon klassz volt. Tetszik, hogy a karaktereink esküdt ellenségek, de Bella védelmében arra kényszerülnek, hogy csapatként dolgozzanak. A legnehezebb dolog azt volt a legtöbb jelenetünkben utálnunk kellett egymást. Ordítottunk, kiabáltunk és köpködtünk egymás arcába, de Rob olyan kedves srác, nehéz volt vele aljasnak lenni. Forgattuk ezeket a jeleneteket, és amint elkiáltották magukat hogy „vége”, nevetésben törtünk ki. Sokat jelent a barátságom Rob-bal és Kristen-nel, amely az évek során kialakult. Nem tudom elképzelni hogy milyen lenne ezeket a filmeket leforgatni, ha nem állnánk ilyen közel egymáshoz. Ez határozottan olyan valami, ami a franchise befejeztével is fenn fog maradni.

A film nagy részében póló nélkül vagy. Szeretsz a szex szimbólum szerepben tetszelegni?
Egy kicsit kellemetlen tud lenni mikor esik az eső vagy mikor mindenki más abban a jelenetben teljesen fel van öltözve, és én vagyok az egyetlen aki csak félmeztelenül álldogál. Komoly arcot vágni eléggé nehéz [ilyen helyzetben].

Mit tudnál mondani nekünk a Breaking Dawn-ról, a sorozat utolsó részéről?
Az hiszem az elképzelés arról, hogy két rész legyen a helyes megoldás, ami csak megszülethetett. Elég nehéz egy 500 oldalas könyvet belesűríteni egy 120 oldalas forgatókönyve, de ez egy 800 oldalas könyv. Sok dolog történik, valószínűleg lehetetlen lenne mindent egy filmbe belerakni. Nagyon izgatott vagyok és alig várom. Bill Condon [Érzelmek tengerében, Dreamgirls] egy igazán tehetséges rendező, biztos vagyok benne hogy az a megközelítés amit alkalmazni fog bámulatos lesz. Mint filmkészítőben feltétlenül megbízok, és remélem a rajongók is.
Az interjút készítette: Bert Osborne

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More