About this blog

2009. december 18., péntek

Jackson Rathbone - Chartattack interjú

Jackson Rathbone-t tagadhatatlanul is Jasper Hale szerepe miatt ismerik leginkább, őt alakítja a Twilight következő folytatásában a New Moon-ban. De a szíve mélyén ő csak egy srác, aki egy rock 'n' roll bandában gitározik.
Rathbone mesélt a CHARTattack-nak az Eclipse forgatásáról, ami a Twilight Saga harmadik része lesz, valamint arról is, hogy milyen az élete szívtipró tinivámpírként és imádott együtteséről, a 100 Monkeys-ról is.
CHARTattack: A Twilight tavaly jött ki, most a New Moon sajtókörein veszel részt és a következő évben megjelenő Eclipse-en is dolgozol. Nem érzed úgy, hogy az egész életed csak a Twilight-ról szól?
Jackson Rathbone: Igazából nem. Nagyon sok dolgom van a Twilight világon kívül.
Zenész vagyok, van egy bandám, a 100 Monkeys, úgyhogy ha nem filmezek akkor velük dolgozom. Folyamatosan új számokat csinálunk és koncertezünk. Egy élvezet részese lenni a Twilight könyveknek, de csomó más dolgom is folyamatban van.
Filmek terén több másikban is részt veszek. Valójában a produkciós cégemmel most először támogatjuk az egyik filmet. Nagyszerűen megy, mert a Twilight széles rajongótáborának köszönhetően újabb emberek követik figyelemmel a következő munkáimat, ami igazán megtisztelő. Mindannyiunk külön filmjét tekintve rettentően támogatnak minket és ugyanúgy egyénileg is.

Áldásnak érzed a Twilight-ot vagy félsz attól, hogy beskatulyáznak az óriási franchise miatt? Vannak fenntartásaid amiatt, hogy egy ilyesfajta kulturális jelenség részese vagy?
Először kicsit aggódtam. Az első, menedzseremmel folytatott beszélgetéseim egyikén ajánlották fel Jasper szerepét— "Ez lesz a helyes film? Nem fogok benne ragadni?" kérdeztem magamtól.
De az eddigi karrierem során mindig azon igyekeztem, hogy olyan karaktereket jelenítsek meg, akiknek különböző a kinézete. Nem csak a haj és szemszínre értem, hanem a járásra és a beszédre is.
Mindig is karakterszínész voltam. Mikor kölyökkoromban a színházban voltam és tanultam hogyan kell színészkedni, akkor is karakterszínész voltam. Egy örök harc marad, hogy ne azonosítanak be a Twilight filmek egyik fiúkájának, de azt hiszem egyúttal arról az egész, hogy mit fogsz csinálni legközelebb.
Nem csak egy személy vagyok, még a saját életemben sem. Nagyon sok arcom van — ott van az együttesem, ott van a zene és a filmes karrierem is. Sokkal inkább művésznek, mint színésznek tartom magam.

A Twilight nem a legrosszabb hely egy rock ’n roll banda énekesének. Mármint a vámprok és a rock ’n roll elég közel állnak egymáshoz, nem? Ezeknek a fiatal kölyköknek, akik a Twilight-ot nézik eléggé bejön, hogy te zenész vagy.
Mindegyik rajongó teljes mértékben támogatja a 100 Monkeys-t. Sok Twilight rajongónk is van, de akad szép számmal olyan is akit nem érdekel a dolog.
Nem vagyunk csili-vili rockos fiúcsapat. Mi nem vagyunk a Jonas Brothers. A számaink nem arról szólnak, hogy szerelmesek vagyunk a szomszéd lányba. Mi főleg a piálásról az ördögről és az olyan nőkről énekelünk, akik megcsalják a pasijukat és lopnak.
Ha megnézed a dalainkat rájössz, hogy főként blues-os irányultságúak. Olyan bandákat bálványozunk mint a The Doors és a The Rolling Stones. A hangzásunkat sokan hasonlítják a The Doors-hoz, Tom Waits-hez és a Coldplay-hez. Reméljük a zenénk befogadható, mert olyat csinálunk amit mind igazán szeretünk. És mert olyan zenét játszunk, amilyet mi szeretünk, más embereket is találtunk akik a mi zenénkért vannak oda.

A bandában hogy viszonyulnak ahhoz a srácok, hogy te nagy filmsztár lettél?
Ők a középsulis barátaim. Már azelőtt ismertek, hogy azon gondolkodtam 18 évesen LA-be költözzök e vagy inkább ne. Mindig is támogattak, akármit tettem. Mindig is nagyszerű barátok voltunk.
A barátságunkat a zenei együttműködés inspirálja, ellenben azzal, hogy úgy kezeljenek majd minket, mint egy Twilight utáni banda. És ez az élmény nem változatott meg engem, igazán áldottnak érzem magam, hogy olyan barátokat tudhatok magam mellett, akik a támaszaim, bűntársaim, partnereim a bajban, ha akarod. Pontosan ugyanaz a srác vagyok aki a Twilight előtt voltam és továbbra is ezen leszek, hogy ne változzon.

Valahol azt hallottam, hogy a hírnév a körülötted lévő embereket megváltoztatja, de téged nem. És rájöttem, hogy ez igaz is lehet. Egyes emberek mindig is kitartottak mellettem, miközben néhány Texas-i barátommal összevesztem, mert ők már csak a filmsztárt látták bennem.
Azokkal a barátaimmal akikkel tartom a kapcsolatot én csak normális pasi vagyok akinek éppen az a munkája, hogy filmekben szerepel. És ezek az emberek az én igazi barátaim, mert a nap végén nem az IMDB-nek vagy a TMZ mércéjének vagy a többi más cuccnak hisznek velem kapcsolatban. Tudják, hogy Jackson csak egy átlagos jófej srác, aki szeret zenélni a barátaival.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More