About this blog

2009. december 14., hétfő

Interjú az Újhold „emberei”-vel

Minden bizonnyal a figyelem középpontjában az Újhold vámpírjai és vérfarkasai állnak, de ne feledkezzünk meg Bella középiskolás barátairól sem, akik a valóságot képviselik. Anna Kendrick (Jessica), Michael Welch (Mike), Justin Chon (Eric) és Christian Serratos (Angela) arról beszéltek, hogy hogyan gondoskodnak a franchaise vicces oldaláról és őrzik meg a valóságot halandóként a természetfölötti teremtmények között.

Az Alkonyattal ellentétben, amit Portland-ban, az Újholda
t Vancouver-ben forgatták. Ugyanolyan volt?
Justin: Az időjárás valójában itt jobb volt. Portland nagyon-nagyon-nagyon hideg és esős. Itt egy kicsit szebb volt.
Anna: Furcsa dolgok egyike abban van, hogy ugyan az Újholdat más helyen forgattuk, mégis újraalkották a helyszínt. Déjá vu érzésem volt, mert ugyan más helyen voltunk, mégis teljesen újraépítették a suli parkolóját, ahol már korábban forgattunk.

Új rendezőt kaptatok. Milyen volt Chris Weizt-cel dolgozni?
Michael: Chris igazán nagyszerű. Catherine [Hardwicke] is csodálatos volt, de merőben más stílusúak és szokásúak. És azt gondolom, hogy ennek eredményeképpen a 2 film egészen más. Szerintem Chris tudatosan törekedett a vizuális kohézióra, azaz, hogy néznek ki a vámpírok, vérfarkasok és az emberek. Vizuálisan, ez stilisztikaibb. Ami a munkamódszerét illeti: nagyon nyugodt, nagyon tisztafejű és intelligens. Tudta mit akar és mindent alaposan előkészített. Mire a felvétel elkészül, minden feltérképezve áll előttünk.
Christian: Hát Ő félelmetesen jó. Nagyon jól szervezett, jól ki tudja magát fejezni, vicces és laza egyszerre. Ez hihetetlen.

Ha nem embereket játszottatok volna, akkor melyik karaktert részesítettétek volna előnyben: vámpírok vagy vérfarkasok?
Anna: Én személy szerint vérfarkas lennék, nagyon sok vidámság van Bennük. A vámpírok túl menők, de nagyon nyugodtnak és fegyelmezettnek kell lenniük állandóan. A farkasok jobban elengedhetik magukat.
Michael: Én inkább vámpír lennék. Tök jó lenne, mondjuk az első 100 év. Nagyon vicces lenne eljátszani, mert a vámpírok nagyon menők, szexisek, érdekesek és összetettek.
Christian: Farkas lennék. Leah-t játszanám el, mert olyan kis pimasz.

Az Újhold hangulata kicsit zord a film nagy részében. Ti képviselitek Bella számára a normális világot, de Ti gondoskodtok egy kis komikus könnyedségről is.
Justin: Bella teljesen depresszióba esik, ezért mi hozunk Neki egy kis fényt, máskülönben nagyon sötét lenne az egész történet.
Michael: A mi dolgunk az, hogy egy kis humort vigyünk bele, adjunk egy kis könnyedséget és valódi kölykök legyünk egy washington-i kisvárosban.
Anna: És szerintem a benne rejlő viccesség, a mi boldog tudatlanságunkból ered. Olyan dolgokkal szemben, amelyeken Bella a természetfölötti világban keresztülmegy.

Miben változott a karaktered az Alkonyat óta?
Anna: Jessica eléggé el van foglalva magával. Határozottan állíthatom, hogy nincs sok személyiségbeli fejlődési változás a két film között. Visz egy kis bugyutaságot Bella életébe, amikor igazán reménytelennek látszik számára minden. Nem tudom, hogy felvidítja-e Bellát, de remélhetőleg biztosít egy kis szünetet a nézők számára.

Az egyik legviccesebb jelent a könyvben Mike „randija” Bellával, amikor egy horror filmet néznek és a végén rosszul lesz. Milyen volt ezt forgatni?
Michael: Ez egy nagyon vicces forgatás volt. Azon pillantok egyike, amely szerintem mindenkinek mondd valamit. Mindenképpen voltak olyan pillanatok az életemben, amit szinte kibírhatatlanok voltak éppen akkor, de amikor a közönség nézi szomorúnak és viccesnek találja majd egyszerre ezt a jelenetet. Nagyon jó volt Mike-ot játszani: általa újraélhettem a szörnyű középiskolás pillanatokat és így volt elképzelésem is, ami által könnyedén tudtam azonosulni a szereppel.

Mindenki csak „Team Edward”-ról és „Team Jacob”-ról beszél. Nem gondoljátok, hogy most már Nektek is kéne indítani egy-egy „Team Mike” és „Team Eric” csapatot?
Michael: Ja, persze! Néhány barátom már készített viccből „Team Mike” pólót.
Justin: Nagyon bírnám! Szerintem indítanom kellene egy kampányt. Egy politikait. Lobbistákra és hasonlókra lenne szükségem.

Új tagokkal bővült az Újhold gárdája, többek között Michael Sheen-nel, Dakota Fanning-gel, és az új vérfarkasokkal. Kivel nem szerepeltek, akivel szívesen szerepelnének egy jelenetben a következő filmben?
Michael: Ez vicces, mert én már dolgoztam együtt Dakota-val évekkel ez előtt „Malcolm in the Middle” egyik epizódjában. Ő játszotta a kishúgomat, nem volt nagy szerepe és összesen annyit kellett csinálnia, hogy rohangált fel s alá, hogy megharapja Reese-t. És ez után, 3 hónappal később, megkapta az „I Am Sam” –t és szupersztár lett. Szóval kíváncsi lennék, hogy milyen lenne újra. És Michael Sheen is bámulatos.
Justin: Szeretnék együtt szerepelni a Volturi-val , de ez nem történhet meg, hiszen a könyv alapján mi soha nem találkozunk.
Christian: Mind nagyszerű emberek, akik ebben az új projektben vannak. Alig tudom elhinni, hogy milyen hatalmas nagy a szereposztás.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More