About this blog

2009. december 6., vasárnap

Egy kaszkadőrmutatványokkal terhes interjú Rachelle Lefervre-rel

Az Újhold akció jelenetei ugyanolyanok lesznek, mint az Alkonyaté?
Rachelle: Sokkal több a drótmunka. Sokkal valóságosabb. Ahogy kinéz az… azt hiszem Chris úgy közelítette meg a dolgokat amilyennek lennie kell, egy kicsit nyersebb és szó szerint földhöz ragadtabb.

Azt hiszem az elsőben könnyedebb volt, vagyis mikor nagyon gyorsan futottunk majdnem olyan volt mintha nem is érintenénk a földet… úgy vélem Chris sokkal inkább számolt a gravitációval ellentétben az első filmmel, szóval egészen másként fog kinézni.

Az Újhold víz alatti jelenetéről:
Rachelle: Hat órát töltöttem a medencében miközben a víz alatti jeleneteket csináltuk. Egy igazán érdekes dolgot hoztak létre, egy bámulatos kaszkadőrmutatványt mikor Bellát egy szökőár ejti foglyul… azt hiszem 2000 gallonnyi vizet használtak fel – hatalmas téglalap alakú konténerekben szállították ide, mint amiket a vonatokon látni.

Először két kaszkadőrrel csinálták meg a jelenetet, majd azután Kristen hasonmásával, és ezután csinálták meg a jelenetet élesben, kinyitottak egy ajtót és beleúszott a szökőárba, miközben láthattad a víz alatt ahol voltam, ugyanis bent voltam a medencében. Láthattad a küzdelmét, ahogy megcsinálták a szökőárt, a szó szoros értelemben addig forgatták amíg el nem süllyedt. Mikor ez megtörtént, leállították a felvételt.

A kaszkadőrjelenetek félelmetesek voltak?
Rachelle: Félelmetes volt, mert nem szeretem a magasságot, de ez nagyon érdekes dolog, ugyanis teljes mértékben féltem mikor a magasban voltam, majd azt mondták „Rendben himbálódz!”… ez csak egy volt azon dolgok közül, ami velem történt. Szóval, én féltem, de mint Victoria meg kellett csinálnom amit mondanak. Ez egy fura dolog mert nem akarod megcsinálni. De a meghátrálás nincs a választási lehetőségeid között, szóval meg kell csinálnod.

Milyen közel kerülsz Bellához?
Rachelle: Nem tudom, hogy mit mondhatok el. [Nevet] Nézzük csak, hogy fogalmazhatnám meg – még él – szóval nem kerül elég közel.

Victoria viselni fogja a „Kiss Me I’m Irish” felsőjét?
RL: Nem, egy egészen más szerelést kapott. Hála Istennek, nem kell újra és újra ugyanazt viselned, soha nem akarom újra látni.

Victoria mezítláb lesz?
Rachelle: Nem. Stephenie engedélyt adott arra, hogy Victoria viselhet cipőt, ugyanis nagyon sok volt a kaszkadőrmutatvány, veszélyes lett volna cipő nélkül ezeket megcsinálni.

Stephenie-nak mindig megvan az oka mindenre, szóval nagy vita volt arról miért kellene megengednie hogy viseljenk cipőt, az ötlet hogy mezítláb legyenek, az egy közös jellemző volt – Laurent, Victoria és James esetén. Most mivel Victoria egyedül van, és mivel egy vadász, Bellára vadászik ami egy küldetés számára. Szóval kitartottam amellett hogy viseljek cipőt, ami a katonaságot szimbolizálja valamilyen módon, hiszen egy küldetésen vagyok, ezért viseltek katonai bakancsot.

A Chris Weitz-zel és Catherine Hardwicke-kal való közös munkáról:
Rachelle: Az alapvető különbség Catherine és Chris között az, hogy – Chatherine teremtette meg az alapját mindennek, a szó szoros értelmében neki köszönhetem mindezt. Szóval először is ő csak más mint rendező.

Nagyon nyers; nagyon nagy energiája van; mindent igazán, de igazán nagy fokon művel, ha körülnéztél a forgatáson Catherine mindig beszélt valamelyik színésszel. Szuper-bámulatos energiát adott. Ugyanakkor, azt hiszem megteremtett minden apró részletet, létrehozta az alapokat.

Chris jóval csendesebb és nyugodtabb, de úgy vélem azért viselkedett így mert belecsöppent ebbe a világban és tisztelte ezt az egészet és nem akart olyan embernek tűnni mint aki azt mondja „Rendben, srácok! Ez Chris Weitz Twilight-ja mostantól!” Egyáltalán nem ezt tette. Tisztelte, hogy valaki más teremtette meg az alapokat… A megvalósítása nagyszerű, mert mindannyian azt éreztük hogy tiszteli azt a módot amit már megcsináltunk. Szeretjük őt.

Miben fog különbözni az Újhold az Alkonyattól?
Rachelle: Sokszor mikor megkérdezem a rajongókat, hogy „Melyik a kedvenc könyved?” azt mondják hogy az Alkonyat. Az ok amiért ezt mondják sokszor az, hogy „Nos, ez az első belépőm ebbe a világba” és az az érzés amit többé már nem kapsz vissza. Az első élményed. Szóval az Újhold-ban már ismered a karaktereket, van valami fogalmad hogy merre tart a történet, ha olvastad a könyveket, mostmár tudod mik az igazi küzdelmek.

Most már nem kell azzal törődni, hogy rájöjj ki ki, melyik színész melyik karaktert játssza, illetve hogy a képzeletedben elképzelt passzol-e ahhoz. Már minden működik, most hogy minden ki van találva, már egy horrorisztikus gyomorszorító szerelmi háromszöget láthatsz. És egy valódi küzdelmet. Ez a történet nagyon karaktervezérelt. Nem maradunk akció jelenet nélkül….de a középpontjában a szerelmes szívek állnak, az hiszem ez a felnőtté válás története, több annál mint egy fiú-találkozik-egy-lánnyal-és-beleszeret-románcnál, ami gyönyörű, de nem ugyanolyan bonyolult mint most hogy Jacob belép ebbe a történetbe.

Még mindig el fogod veszíteni a fejed? – (itt az Eclipse-re gondolnak)
Rachelle: Most úgy érzem, hogy ezen nem igazán lehet változtatni. Szeretnék egy olyan Rómeó és Júliás verziót csinálni ahol ezek után mindörökké boldogan élnek, de ez nem fog megtörténni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More